fbpx

Get your 6-month No-Cost Opt-Out offer for Unlimited Software Automation?

 

ZAPTEST ndihmon zhvilluesit të automatizojnë talljet e tyre sa më shpejt që të jetë e mundur. Kjo veçori u lejon ekipeve të adoptojnë një qasje Agile/DevOps gjatë Faza e projektimit, duke i lejuar ata të fillojnë mënyrën se si ata kanë ndërmend të vazhdojnë.

 

Rëndësia e talljeve

 

Talljet janë një pjesë thelbësore e dizajnit të madh UI/UX. Ato janë shumë më tepër se vetëm hapi tjetër i wireframes. Në vend të kësaj, ata u ofrojnë zhvilluesve dhe dizajnerëve një mënyrë për të konceptualizuar produktin e tyre dhe për ta kthyer atë në diçka të prekshme.

Përdorimi i talljeve gjatë fazave të zhvillimit ju lejon të inkorporoni feedback-un shpejt. Këto përfaqësime me definicion të lartë të produktit tuaj përfundimtar ofrojnë mjaft realizëm që ju mund të merrni një ndjenjë të mirë të pamjes dhe ndjenjës së aplikimit tuaj të ardhshëm.

Talljet janë gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer për palët e interesuara apo investitorët për të parë nëse produkti përmbush pritshmëritë e tyre. Më e rëndësishmja, nëse merrni feedback që do të thotë se duhet të bëni ndryshime, është e thjeshtë të inkorporoni këto opinione të reja brenda talljes suaj shumë kohë para se të keni kryer një linjë kodi.

 

Automatizimi i bazuar në tallje ZAPTEST

 

Pasi të keni dorëzuar një tallje me të cilën të gjithë janë të kënaqur, mund të kaloni në hapin tjetër. Megjithatë, një qasje e vërtetë Agile/DevOps përfshin testimin e automatizuar në rastin më të hershëm. Tani, mund të pyesësh veten, “si mund ta automatizoj testimin kur jam vetëm në fazën e projektimit?” Në ZAPTEST, ne e kuptojmë se testimi i vazhdueshëm duhet të fillojë sa më shpejt që të jetë e mundur, prandaj ne ofrojmë automatizim të bazuar në tallje.

Në këtë pjesë, ne do t’ju tregojmë se si mund të gjeneroni skripte testesh dhe dokumentacione nga tallja juaj dhe ta testoni paralelisht atë nëpër sisteme të ndryshme operative.

 

Hapi 1: Nga tallja në skenarin e provës

 

Ju mund të projektoni tallje në mënyra të ndryshme. Ju mund t’i vizatoni me dorë ose të përdorni mjete të njohura të projektimit si Figma ose Placeit. Cilado qoftë metoda që preferoni, merrni produktin tuaj përfundimtar dhe përdorni veçorinë ZAPTESTs scan GUI për ta importuar atë në platformën tonë.

IS YOUR COMPANY IN NEED OF

ENTERPRISE LEVEL

TASK-AGNOSTIC SOFTWARE AUTOMATION?

Veçoria SCAN GUI zbulon çdo tekst në talljen tuaj dhe krijon automatikisht objekte të lidhura. Për më tepër, ankorimi automatik vendos marrëdhënie midis çdo fushe teksti në talljen tuaj dhe etiketave në skenar. Përfundimi i kësaj është se nëse lëvizni tekst specifik rreth ekranit, çdo element i lidhur automatikisht do ta ndjekë atë. Për shembull, nëse keni një tallje me një ekran hyrjeje, mund të lidhni një objekt “Username” me një fushë teksti.

Përveç kësaj, gjatë kësaj faze, ju mund të ndryshoni vlerat e prezgjedhura të emrit për objektet për t’u siguruar që të keni qartësi maksimale. Kjo veçori është veçanërisht e dobishme nëse keni shumë butona të ndryshëm në talljen tuaj.

Si rezultat i këtij procesi të gjitha objektet ruhen dhe organizohen në Depon Explorer.

 

Hapi 2: Shtimi i objekteve në script

 

Pasi të keni importuar dhe etiketuar talljen tuaj, është koha ta ktheni atë në një skenar prove.

Për të përcaktuar një hap në skriptin ZAPTEST, mjafton të lokalizoni objektin në gui Map ose Object Repository dhe të klikoni dyfish mbi të. Ose mund t’i zvarritni dhe t’i hidhni objektet në një vend të caktuar të skenarit tuaj. ZAPTEST do të sugjerojë një listë të operacioneve nga të cilat duhet të zgjedhësh për hapin.

Gjëja e parë që duhet të bëni është të shtoni një hap validimi që verifikon faqen tuaj të synuar ekziston. Më pas, ju duhet të zgjidhni “TYPE” dhe të shtoni çdo element nga tallja juaj (d.m.th. një “username” i lidhur dhe një fushë teksti.)

Pastaj, ju mund të shtoni “CLICK” për çdo buton në talljen tuaj që përdoruesit tuaj mund të zgjedhin.

Së fundi, kur aplikacioni juaj është gati për t’u testuar, zgjidhni një shfletues të dëshiruar, zgjidhni LAUNCH dhe shtypni në adresën e aplikacionit. Tani, ju mund të ekzekutoni skenarin tuaj kundër aplikacionit.

 

Hapi 3: Ekzekuto skenarin

 

Automatizimi i testit mockup ZAPTEST është aq i fuqishëm sa që skenari shkon për herë të parë pa pasur nevojë për ndonjë modifikim. Tani, ju mund të testoni talljen tuaj nga shfletuesi juaj dhe të merrni një ndjenjë reale të përvojës së përdoruesit të aplikacionit tuaj, të gjitha pa shkruar asnjë kod.

Pasi skripti të jetë gati ai mund të shtohet në tubacionin tuaj CI/CD dhe të përdoret në kuadrin tuaj të vazhdueshëm të testimit.

Kjo veçori natyrisht kursen shumë kohë. Për më tepër, kjo do të thotë gjithashtu se punonjësit e dizajnit joteknik mund t’i transformojnë idetë e tyre në aplikacione funksionale në minuta— jo më duke pritur përreth për të ngritur idetë në këmbë.

Megjithatë, kursimet e kohës nuk ndalen atje; Automatizimi i talljes ZAPTEST ju lejon gjithashtu të krijoni dokumentacion.

 

1. Gjeneroni dokumentacionin

 

ZAPTEST ju lejon të gjeneroni dokumentacionin e testit me një klikim të thjeshtë të një butoni. Dokumentacioni është ndarë në hapa të detajuar me një seksion për rezultatet e pritshme. Gjëja më e mirë është se ju mund t’i konvertoni këto dokumente në një shumëllojshmëri formatesh, si Word, PDF, HTML, XML, dhe CSV. Përveç kësaj, ju mund të eksportoni edhe në Micro Focus ALM, Rally (ose CA Agile Center), Jira, o Azure DevOps, dhe shumë të tjerë. Opsionet janë të pafundme.

 

2. Ekzekutimi paralel

 

Hapi i fundit për automatizimin tonë të testeve të bazuara në tallje përfshin përdorimin e ZAPTEST M-RUN. Mjetet tona të fuqishme të automatizimit të testeve softuerike i lejojnë përdoruesit të drejtojnë skripte të shumta në të njëjtën kohë mbi disa platforma të ndryshme. Përdoruesit aksesojnë aplikacionet nëpër pajisje dhe sisteme operative të ndryshme, prandaj është e domosdoshme të testohen në secilën prej këtyre veti.

Disa nga platformat që ZAPTEST M-RUN ju lejon të testoni kundër janë Android, iOS, Mac, Linux dhe Windows. Ju mund të lidhni ZAPTEST me pajisjet fizike të botës reale dhe të përdorni platformën tonë për të drejtuar testin dhe për të menaxhuar rezultatet. Ky proces mbështetet edhe në ZAPTEST 1SCRIPT Implementation, i cili lehtëson testimin dhe ekzekutimin nëpër platforma të ndryshme pa barrën e ndryshimit të kodit të automatizimit për t’iu përshtatur çdo prone të veçantë.

Pamja e drejtpërdrejtë në distancë ju lejon të monitoroni testet paralelisht. Kur testi të përfundojë, ju mund të rishikoni rezultatet e çdo pajisjeje individuale. Këto të dhëna ndihmojnë në sigurimin që aplikacioni juaj mund të funksionojë pa probleme në të gjithë pajisjet e ndryshme që përdorin palët e interesuara.

 

Mendimet e fundit

 

Siç e di çdo zhvillues softueri, testimi shpesh vjen shumë vonë. Zbatimi i testimit në një fazë të mëvonshme të ciklit të zhvillimit të softuerit mund të zbulojë probleme që duhet të ishin kapur më parë, duke çuar në rishkrime të shtrenjta të kodit. Megjithatë, ajo gjithashtu mund të bëhet shumë vonë dhe të shkaktojë vonesa të mëdha gjatë ciklit të jetës së zhvillimit të softuerit (SDLC).

Dizajnet e talljes janë një mënyrë e shkëlqyer për të identifikuar problemet e UI/UX herët. Megjithatë, për ekipet Agile/DevOps, ato janë gjithashtu një mundësi për të zbatuar testimin e vazhdueshëm sa më shpejt të jetë e mundur. Falë teknologjisë Computer Vision të ZAPTEST, tani mund të importoni talljet tuaja të vizatuara me dorë ose të gjeneruara nga kompjuteri, t’i konvertoni ato në kod dhe t’i testoni ato kundër pajisjeve të ndryshme që përdorin palët e interesuara.

Prej andej, ju mund të gjeneroni dokumentacionin dhe rezultatet e testeve që rrisin feedback-un e UI/UX, duke siguruar që aplikacioni juaj të fillojë sa më mirë.

Download post as PDF

Alex Zap Chernyak

Alex Zap Chernyak

Founder and CEO of ZAPTEST, with 20 years of experience in Software Automation for Testing + RPA processes, and application development. Read Alex Zap Chernyak's full executive profile on Forbes.

Get PDF-file of this post