fbpx

Get your 6-month No-Cost Opt-Out offer for Unlimited Software Automation?

Nëse jeni të interesuar në teknologjinë e automatizimit, ju ndoshta jeni të njohur me shumë nga përfitimet flagship RPA tashmë. Madje mund të keni lexuar disa studime rasti specifike të industrisë që tregojnë aftësitë transformuese të automatizimit të proceseve tuaja të biznesit.

Të kuptuarit e përfitimeve më popullore të
RPA
Është një pikënisje e shkëlqyer. Megjithatë, teknologjia është në gjendje të bëjë shumë më tepër sesa thjesht të zvogëlojë kostot e punës, të rrisë prodhimin, të eliminojë gabimet njerëzore dhe të bëjë të mundur Automatizimi i testeve softuerike. Ndërsa këto janë padyshim arsye bindëse për të miratuar zgjidhje RPA, ato vetëm gërvishtin sipërfaqen e potencialit të teknologjisë brenda mjediseve moderne të biznesit.

Për të zbuluar me të vërtetë mundësitë e kësaj teknologjie që ndryshon lojën, ne duhet të shkojmë përtej përfitimeve standarde dhe të zbulojmë disa nga përfitimet më pak të njohura të Automatizimit të Proceseve Robotike.

 

10 RPA më pak të njohura

(automatizimi robotik i procesit) përfitimet

testimi i automatizimit të aplikacioneve në internet

RPSH Është shumë e adaptueshme. Ai është projektuar për të punuar në pothuajse çdo industri për të ofruar zgjidhje të gatshme për disa procese biznesi. Megjithatë, ka disa avantazhe të automatizimit të procesit që fluturojnë nën radar. Në këtë artikull, ne do të theksojmë disa nga përfitimet më pak të përfolura, por kyçe të RPA në mënyrë që ju të mund të vlerësoni këtë teknologji për atë që është në të vërtetë.

Ja disa përfitime nga automatizimi RPA për startup-et, bizneset e vogla dhe të mesme dhe ndërmarrjet e mëdha.

 

#1. Zvogëlimi i rrezikut të dobësive të sigurisë kibernetike

 

Krimi kibernetik i kushton ekonomisë botërore triliona dollarë çdo vit. Në 2023, këto shifra janë rreth 8trn dollarë, por parashikohet të rritet në një mamuth 14trn $ deri në vitin 2028.

Në të vërtetë, është një çështje kaq serioze, saqë raporti i rrezikut global të Forumit Ekonomik Botëror

sugjeroi se krimi kibernetik është në 10 rreziqet ekonomike të tanishme dhe të ardhshme.

Siç raportohet nga McKinsey,
sulmet e sigurisë kibernetike po bëhen gjithnjë e më të sofistikuara dhe kreative deri në ditën
. Ndërsa ky evolucion i shpejtë përputhet me gjeneratën e ardhshme të mjeteve të sigurisë kibernetike, ekziston një dobësi flagrante që është pothuajse e pamundur për t’u ndrequr: natyra njerëzore!

Siç e di çdo ekspert i sigurisë kibernetike, njerëzit përbëjnë lidhjen më të dobët në operacionin tuaj të sigurisë kibernetike. Qoftë aktorë keqdashës apo një gabim i vërtetë, rreth
88% e krimit kibernetik ndodh për shkak të gabimit njerëzor
, sipas një bashkëpunimi midis firmës së sigurisë kibernetike Tessian dhe profesorit të Universitetit Stanford Jeff Hancock.

Ka shumë përfitime të rëndësishme të sigurisë kibernetike nga përdorimi i automatizimit RPA, të tilla si monitorimi i rrjetit, siguria e aplikacioneve dhe rimëkëmbja e katastrofave. Megjithatë, heqja ose reduktimi i veprimtarive njerëzore mund të eliminojë një nga rrjedhjet më të vazhdueshme të sigurisë kibernetike.

Një tjetër nga përfitimet e sigurisë së automatizimit të procesit përfshin GDPR dhe sigurinë e të dhënave. Çdo biznes që ka klientë në Evropë duhet të respektojë këto udhëzime. RPA u lejon organizatave të adoptojnë një qasje të parë të privatësisë ndaj të dhënave duke automatizuar hyrjen e të dhënave, rimarrjen, përpunimin, dhe më shumë, por pa pasur nevojë për ndërhyrje njerëzore.

 

#2. Përmirësimi i blerjes së talenteve

 

Gjetja e talenteve të larta është ende një problem i madh për shumë biznese, veçanërisht në sektorin e teknologjisë. Konkurrenca për punëtorët më të mirë të rinj është e ashpër dhe përpjekjet e qeverisë për të zgjidhur mungesën STEM ende nuk kanë dhënë fryte.

Adoptimi i mjeteve RPA do të thotë se ju mund të rrisni kënaqësinë e punonjësve. Teknologjia RPA është projektuar për të marrë përsipër detyrat e përsëritura dhe të menjehershme. Kur i keni këto procese të mbyllura, stafi juaj është i lirë të bëjë punë më kreative ose të nxitura nga vlera.

Megjithatë, ka avantazhe RPA në rrjedhën e poshtme që kalojnë anashkaluar nga shumë organizata. Bota nuk ka qenë kurrë më e lidhur. Punonjësit përdorin faqe të ndryshme interneti, si Glassdoor, për të vlerësuar përvojat e tyre me organizata specifike. Një kompani që e merr seriozisht kënaqësinë e punonjësve (duke u dhënë punëtorëve mundësinë e përdorimit të teknologjisë së kursimit të punës) mund të presë shqyrtime pozitive dhe referime të punonjësve.

Ka shumë faktorë që punonjësit marrin parasysh kur vendosin të pranojnë ose refuzojnë një ofertë. Bilanci punë-jetë dhe kënaqësia e punonjësve janë të lartë në listë, por shumë punonjës të teknologjisë duan të angazhohen me mjete të fundit dhe të mësojnë aftësi të reja.

Marrja e një qasjeje paramenduese për të ardhmen e punës përmirëson perceptimin e kompanisë suaj dhe shton propozimin tuaj të vlerës së punëdhënësit (EVP). Me fjalë të tjera, përfitimet RPA për punonjësit mund të kthehen në një mënyrë për të tërhequr gjeneratën e ardhshme të talenteve të lartë.

 

#3. Vazhdimësia e biznesit

 

Vitet e fundit kanë nënvizuar rëndësinë e pasjes së një plani të fortë vazhdimësie biznesi. COVID-19 kapi shumë biznese në befasi dhe i la ato të shtrëngonin së bashku me teknologjinë e komunikimit dhe sistemet e bazuara në cloud që mund të lehtësonin punën në distancë. Kohët e fundit, konfliktet si në Ukrainë, ashtu edhe në Lindjen e Mesme kanë treguar brishtësinë e operacioneve të përditshme.

RPA mund të ndihmojë në vazhdimësinë e biznesit në disa mënyra. Si fillim, ajo mund të automatizojë detyra si transferimi i të dhënave, backup, dhe detyra të tjera kritike për biznesin. Kur çipet janë ulur dhe punonjësit nuk arrijnë dot në tavolinën e tyre, përfitimet e përdorimit të automatizimit RPA bëhen të dukshme.

Një
studim rasti me autor KMG
Demonstron fuqinë e vazhdimësisë së biznesit të RPA. Gazeta përshkruan se si një kompani kryesore e qiradhënies financiare të pajisjeve në Kinë lundroi në urdhërat e qëndrimit në shtëpi duke zbatuar RPA.

Përpara se COVID-19 të godiste, ata paraqitën kthimin e TVSH-së manualisht për 70 vende të ndryshme. Ishte një vëllim i madh pune dhe një përdorim i paefektshëm i kohës së punonjësve. Për më tepër, hyrja manuale dhe depozitimi ishin subjekt i gabimeve njerëzore. Zbatimi i RPA-së në workflow-in e tyre e ktheu procesin nga një punë 8-orëshe në një punë 1-orëshe duke përdorur Teknologjinë e Vizionit Kompjuterik (CVT).

Ky shembull mund të na tregojë shumë gjëra. Së pari, ka shumë paefektshmëri që RPA mund të zvogëlojë. Së dyti, ju mund të zbatoni RPA shpejt. Së fundi, me qasjen e duhur, RPA mund të japë një kthim të menjëhershëm të investimit (ROI).

IS YOUR COMPANY IN NEED OF

ENTERPRISE LEVEL

TASK-AGNOSTIC SOFTWARE AUTOMATION?

Nga perspektiva e vazhdimësisë së biznesit, zbatimi i shpejtë është një nga avantazhet kryesore të RPA-së ndaj teknologjive të tjera. Këto aftësi janë një burim ngushëllimi për komunitetin e biznesit në një botë gjithnjë e më të pasigurt.

 

#4. Përmirësimi i qëndrueshmërisë

 

Parashikimet e tmerrshme rreth klimës dhe mjedisit nuk janë kurrë larg faqeve të para të gazetave. Ndërsa Robotët fizikë padyshim që do të bëjnë pjesë në një përgjigje efektive

. Përdorimi dhe shpërndarja e burimeve do të jetë domeni i bots RPA mbështetur nga teknologjia IA.

Një nga përfitimet mjedisore më të dukshme të RPA është se ajo mbështet transformimin dixhital. Largimi nga stilolapsi dhe letra dhe drejt dokumenteve dixhitale do të thotë më pak presion mbi pemët dhe më pak mbeturina që duhen ricikluar. Megjithatë, ky është vetëm hapi i parë në rrugën drejt një të ardhmeje më të qëndrueshme.

Ndërsa shumë biznese kanë marrë angazhime për Mjedisin, Shoqërinë dhe Qeverisjen (ESG), ato nuk kanë vazhduar gjithmonë me sukses. Megjithatë, mjetet RPA mund të mbështesin një pivot drejt praktikave më të gjelbra.

RPA mund të lehtësojë menaxhimin e burimeve të mençura, duke çuar në një përdorim më të efektshëm të ujit dhe elektricitetit. Këto parime mund të shtrihen edhe në dyshemenë e prodhimit duke fuqizuar menaxhimin e inventarit dhe duke reduktuar mbetjet materiale. Një tjetër fushë thelbësore përfshin optimizimin e zinxhirit të furnizimit, me sisteme më të efektshme dhe më të bazuara në të dhëna, të dizajnuara për të reduktuar emetimet e karbonit.

Së fundi, siç e kemi parë gjatë viteve të fundit, RPA është instrumentale në mundësimin e punës në distancë. Ndërsa puna nga shtëpia nuk është filxhani i çajit i të gjithëve, ai shkurton udhëtimin, gjë që redukton emetimet e karbonit. Kjo
Raporti i NASA-s tregoi se si emetimet e karbonit ranë me 5%
gjatë lartësisë së kufizimeve të bllokimit të COVID.

Nëse biznesi juaj ka marrë angazhime për qëndrueshmëri që po lufton t’i mbajë, ju nuk mund t’i injoroni këto avantazhe robotike të automatizimit të procesit.

 

#5. Transformoni kulturën e kompanisë

 

Qëndrimet e punonjësve ndaj punës kanë ndryshuar në mënyrë të konsiderueshme gjatë viteve të fundit. A Sondazhi i Gallup nga viti 2022 mbi atë që duan punonjësit Hedh dritë mbi këto përparësi që ndryshojnë. Ndërsa një pagë e mirë është gjithmonë e rëndësishme, punonjësit kanë shprehur interes për paketën e përgjithshme dhe, në veçanti, se çfarë përfitimesh mund të marrin. Edhe një herë, bilanci punë-jetë është në krye të rendit të ditës për punëtorët modernë.

Megjithatë, një përparësi tjetër e madhe për punëtorët në sondazhin Gallup ishte dëshira për të “bërë atë që bëjnë më mirë.” Përveç kësaj, një Artikulli i Gartner

nga ky vit shikoi se si shumica e punonjësve duan të marrin më shumë vlerë personale nga puna e tyre, me një dëshirë për më shumë autonomi të përmendur si një dëshirë kyçe.

RPA jep efektshmëri në vendin e punës duke automatizuar detyra banale dhe të parashikueshme. Ndikimi i mekanizimit të këtyre punëve shkon shumë më tepër se arritja e ROI-it dhe reduktimi i gabimeve njerëzore. Kur organizatat përqafojnë RPA, ata lirojnë punonjësit e tyre për të ndjekur detyra më kreative dhe më të nxitura nga vlera, të cilat janë më të përshtatshme për inteligjencën njerëzore. Hulumtimet tregojnë se rritja e kënaqësisë së punonjësve është e rëndësishme. Në të vërtetë, një Studimi i Forbes Insight sugjeron se 92% e kompanive panë rritje të kënaqësisë së punës pas zbatimit të një zgjidhjeje RPA.

Adoptimi i teknologjive të reja ka gjithashtu një përfitim të rëndësishëm në kulturën e kompanisë. Prekëm se si RPA mund të ndihmojë në blerjen e talenteve në një pikë të mëparshme. Investimi në teknologjinë e re është një deklaratë e natyrës paramenduese të kompanisë suaj. Kur punëtorët tuaj ndjejnë angazhimin tuaj drejt inovacionit, kjo mund të krijojë një kulturë të hapjes dhe të marrjes së rrezikut të llogaritur dhe të guximshëm.

 

#6. Përmirësimi i marrëdhënieve të palëve të treta

 

Marrëdhëniet e forta të shitësit janë një shenjë e një biznesi të shëndetshëm. Ndërsa outsourcing shërbimit të biznesit bëhet e zakonshme dhe zinxhirët e furnizimit janë bërë më komplekse, kompanitë janë nën presion për të balancuar kursimet e kostos dhe qasje në ekspertizën e domaineve kundër rrezikut të palëve të treta.

Ka shumë përfitime nga automatizimi i procesit për trajtimin e bizneseve të palëve të treta. Si fillim, RPA mund të lexojë faturat dhe të përpunojë pagesat, që do të thotë se shitësit dhe furnizuesit tuaj të tretë paguhen në kohë. Pagesat në kohë nxisin marrëdhënie më të mira dhe mund të ndihmojnë në sigurimin e çmimeve më të ulta.

RPA gjithashtu mund të ndihmojë në zbutjen e rrezikut të palëve të treta duke ndihmuar me zellin e duhur. Duke automatizuar kontrollet e sfondit dhe përpunimin e dokumenteve, ju mund të rationalizoni workflow-in tuaj të menaxhimit të rrezikut dhe të ndiheni të sigurt në përzgjedhjen e shitësit tuaj.

Përveç kësaj, siç përshkruhet Automatizimin e Proceseve Robotike në Blerjen dhe Menaxhimin e Furnizimit

(Flechsig, 2021), RPA ndihmon në blerjen dhe menaxhimin e zinxhirit të furnizimit (PSM) duke automatizuar pjesë të mëdha të detyrave të departamentit të prokurimit.

Avantazhe të tjera të RPA përfshijnë azhornimin automatik të detajeve të shitësit dhe furnizuesit të palëve të treta, komunikimin e automatizuar dhe monitorimin më të mirë të performancës së palëve të treta.

 

#7. Një rrugë drejt zhbllokimit të përfitimeve të IA gjeneruese

 

Ndërsa pluhuri vendoset mbi shpërthimin e popullaritetit të Generative IA, disa organizata po bëjnë pyetje rreth teknologjisë. Në veçanti, Gartner ka sugjeruar se Generative IA ka arritur “Kulmi i pritjeve të fryra

” në një podcast të kohëve të fundit dhe pohoi se teknologjia ishtee mbingarkuar

” në një dokument kërkimor të kohëve të fundit.

Tani, ndërsa këto deklarata sigurisht që janë kryetitull, është e rëndësishme të kuptohet konteksti. Gartner beson se teknologjia do të ketë një ndikim të madh gjatë dy deri dhjetë viteve të ardhshme. Megjithatë, ata mendojnë se nuk mund të jetojë në lartësinë e potencialit të hipës, sepse është kaq jashtë kontrollit. Megjithatë, si kushdo që është i njohur me Gartner Hype Cycle, ky është një proces normal për një teknologji në zhvillim.

Pasi gumëzhima online rreth Generative IA të vdesë, ajo do të duhet të përmbushë premtimin e saj të padyshimtë. Disa njerëz dhe biznese do të humbasin interesin gjatë këtij brumi zhgënjimi, pasi rastet e përdorimit që gjenerojnë të ardhura dalin të pakapshme.

IS YOUR COMPANY IN NEED OF

ENTERPRISE LEVEL

TASK-AGNOSTIC SOFTWARE AUTOMATION?

Por Generative AI nuk është blockchain, NFTs, ose web3. Ajo ka raste të përdorimit të qartë që mund të japin vlerë të prekshme. Open IA nuk kishte nevojë për një fushatë të madhe marketingu për të lançuar produktin e saj. Nëse diçka, marketingu kishte më shumë të përbashkëta me një fushatë rritjeje të udhëhequr nga produktet sesa, për shembull, marketerët e NFT-së që paguanin Tom Brady ose Justin Bieber shuma të konsiderueshme për të promovuar produktet e tyre.

Generative IA, kur përdoret në bashkëpunim me RPA, mund t’i ndihmojë përdoruesit të gjejnë raste përdorimi komercialisht të besueshme për këtë teknologji të re dhe emocionuese. RPA mund të ofrojë kuadrin për lidhjen me mjetet Generative IA nëpërmjet API-ve dhe të ndihmojë teknologjinë të bëjë një ndryshim në botën e biznesit.

Për më tepër, për të gjitha përfitimet e dukshme të automatizimit RPA, ajo lufton me detyra të caktuara, si trajtimi i të dhënave të pastrukturuara. Krahas Teknologjisë së Vizionit Kompjuterik (CVT), Generative IA mund të ndihmojë bizneset të kuptojnë dhe të përpunojnë të dhëna komplekse, të pastrukturuara të shumë llojeve dhe të hapin shumë rrugë premtuese.

 

#8. Ndikimi social i organeve qeveritare më efikase

 

Qeveritë anembanë globit po luftojnë për të ofruar shërbime thelbësore për shtetasit e tyre. Ndërsa shumë njerëz menduan se kishim parë fundin e politikës së periudhës shtrënguese pas krizës financiare, rezulton se e kishim gabim. Pasi qeveritë globale fundosën triliona në paketa jetike mbështetëse COVID-19, ato do të përpiqen t’i kthejnë këto para në disa vitet e ardhshme.

Ka presion të qartë mbi qeveritë dhe sektorët publikë për të dhënë vlerë për para, veçanërisht në këto kohë të ngushtuara. Megjithatë, kjo është një detyrë e përsosur për RPA. Sektori publik, ashtu si sektori privat, është plot me procese biznesi të paefektshme dhe që kërkojnë kohë. Natyrisht, një sektor privat i drejtuar keq zakonisht nuk del nga biznesi, kështu që është e drejtë të thuhet se ka më shumë gjerësi për joefikasitet dhe bloat burokratike.

Shumë organizata qeveritare funksionojnë me sisteme të vjetëruara të back-end. Këto mjete mund të zvarriten deri në vitin 2023 duke u integruar me RPA, duke rritur aftësitë e tyre dhe duke kursyer taksapaguesit nga financimi i rregullimeve të shtrenjta. Për më tepër, shërbimet qytetare mund të shfrytëzojnë RPA-në për të ndihmuar në hipnotizimin dhe përpunimin e dokumentacionit, duke ndihmuar njerëzit që të marrin mbështetjen që u nevojitet.

Shërbimet policore janë një tjetër organizëm qeveritar që është goditur rëndë nga shkurtimet e fondeve gjatë disa dekadave të fundit. Në Mbretërinë e Bashkuar, shkurtimet e buxhetit kanë qenë veçanërisht të ashpra, duke çuar në rritjen e pakënaqësisë së publikut. A
Studimi i rasteve Deloitte
përshkroi disa mënyra se si RPA mund të përmirësojë shërbimin policor, duke përfshirë “automatizimin e shkeljeve të trafikut, përtëritjen e licencave të alkoolit, plotësimin e kërkesave të karakterit, mbështetjen e raportimit të krimeve, auditimin e sistemeve të inteligjencës dhe mbështetjen e luftës kundër cyber-krimit.”

Në mënyrë të ngjashme, një
artikull i Gartner nga viti i kaluar
përshkruan se si qeveritë mund të miratojnë RPA për të përmirësuar dhe modernizuar proceset ekzistuese.

Nëse organet qeveritare mund të automatizojnë më shumë detyra, ato mund t’i rrotullojnë fondet publike larg administratës dhe drejt shkaqeve jetike. Kush nuk do të donte që paratë e tyre të taksave të shkonin për shërbimet thelbësore?

 

#9. Nxitja e sipërmarrjes

 

Sipërmarrja vjen në të gjitha format dhe madhësitë, që nga startup-et bootstrapped deri te scaleups të financuara nga VC. Të kesh akses në një fuqi punëtore dixhitale është një nga avantazhet më të rëndësishme të automatizimit të proceseve robotike. Kur themeluesit kanë një ide të shkëlqyer që duan të zbresin nga toka, hasin shumë bllokime. Gjetja e fondeve dhe punonjësve është dy nga më të zakonshmet.

Nuk mungojnë aplikimet e RPA-së për sipërmarrësit e pafat. Teknologjia mund të përdoret për të automatizuar marketingun, për të menaxhuar ndërveprimet e klientëve, ose për të mekanizuar financat dhe llogaritë. Megjithatë, këto mjete mund të sigurojnë edhe blloqet ndërtuese të një biznesi të dobët. Lançimi i një startupi mund të jetë një rrugë shkëmbore, dhe RPA u ofron themeluesve një mënyrë për të shkallëzuar lart ose poshtë me ebbs dhe rrjedhat e biznesit.

Automatizimi i detyrave përsëritëse është vetëm një nga përfitimet e drejtpërdrejta të biznesit të RPA. Për themeluesit, ajo gjithashtu hap dyert për të përdorur kohën dhe burimet në mënyrë më efikase. Në vend që të vërshojnë mbi të dhënat financiare apo të klientëve, sipërmarrësit e së nesërmes mund t’i externalizojnë këto detyra në makineri dhe të vazhdojnë me zgjidhjen e problemeve, novacionin dhe zhvillimin e produkteve.

 

#10. Diversiteti dhe përfshirja e zgjeruar

 

Gjatë viteve të fundit, shumë organizata kanë marrë angazhime për diversitetin, barazinë dhe përfshirjen (DEI). Megjithatë, sinqeriteti i këtyre zotimeve është nën shqyrtim, me shumë punëdhënës dhe grupe të të drejtave civile që sugjerojnë se pasi pr ka vdekur, pak ka ndryshuar brenda shumë prej këtyre organizatave.

Një problem i madh është se shumë organizata thjesht nuk dinë si të zbatojnë një vend pune më të drejtë. Megjithatë, RPA mund të ofrojë një zgjidhje praktike për shumë nga çështjet e përbashkëta. Për shembull, nëse anshmëria e punësimit është një problem brenda një organizate, ekipet HR mund të automatizojnë rifillimin e shoshitjes për të zvogëluar efektin e diskriminimit.

Gazeta,
Duke përdorur AL për të minimizuar paragjykimin në një shqyrtim të ecurisë së punonjësve
(Melton, 2022), sugjeron se përpunimi i gjuhës natyrore (NLP) dhe AI bisedues (CAI) mund të përdoren në faza të ndryshme të shoshitjes së kandidatëve dhe vlerësimit të performancës së punonjësve për të siguruar barazinë në punësim dhe promovime. Por përfitimet RPA për udhëheqësit e biznesit me interes në DEI nuk ndalen atje.

Ndoshta përdorimi më interesant i RPA gjendet në aftësinë e saj për të mbështetur njerëzit që jetojnë me aftësi të kufizuara dhe neurodivergjentin. Ndërsa vendet tradicionale të punës kanë përjashtuar shumë nga këta individë, ato mbeten një grup talentesh të pashfrytëzuara që kompanitë mund të përdorin për të nxitur rritjen. Aftësia e RPA-së për të automatizuar detyra të ndryshme mund të bëjë një ndryshim të madh për këtë seksion të komunitetit duke i mbështetur ato me punë që i gjejnë të vështira.

Për njerëzit që jetojnë me aftësi të kufizuara, mjetet e ndjekura RPA mund të bëjnë shumë nga detyrat e përditshme njerëzore-kompjuterike, duke i lejuar ata të përqendrojnë mendjen e tyre në të menduarit. Në fakt, RPA mund të veprojë si një asistente për të mbështetur këta individë falë fleksibilitetit të saj për t’u përshtatur me një gamë të gjerë detyrash.

 

Mendimet e fundit

Ka shumë përfitime të njohura RPA që marrin shumë shtyp. Reduktimi i kostove të operimit, çlirimi i punëtorëve dhe përmirësimi i konsumit janë avantazhe të dëshirueshme për shkak të ndikimit të tyre pozitiv në fund të fundit.

Megjithatë, ka disa përfitime robotike automatizimi të proceseve që janë po aq të rëndësishme, por shumë më pak të dukshme. Siç tregon lista jonë e përfitimeve më pak konvencionale të automatizimit RPA, teknologjia është një mjet jetësor për ndërmarrjet dhe organizatat moderne në një numër mënyrash emocionuese. Që nga reduktimi i krimit kibernetik dhe nxitja e inovacionit dhe sipërmarrjes, deri te përmirësimi i diversitetit dhe ndihma për përmbushjen e objektivave të ESG, RPA mund t’i bëjë të gjitha.

Ka kaq shumë përfitime nga përdorimi i RPA-së që kalojnë në harresë. At ZAPTEST, ne e kuptojmë ndikimin që teknologjia jonë mund të ketë në organizatën tuaj shkon përtej vetëm duke e bërë biznesin tuaj më të shpejtë dhe më produktiv. Pra, para se të drejtoni një analizë kosto-përfitim të automatizimit të proceseve robotike, sigurohuni që të faktorizoni disa nga këto përfitime më pak të njohura, por të vlefshme.

 

Download post as PDF

Alex Zap Chernyak

Alex Zap Chernyak

Founder and CEO of ZAPTEST, with 20 years of experience in Software Automation for Testing + RPA processes, and application development. Read Alex Zap Chernyak's full executive profile on Forbes.

Get PDF-file of this post