fbpx

Get your 6-month No-Cost Opt-Out offer for Unlimited Software Automation?

Teknologjia është gjithnjë në zhvillim dhe e lidhur me gjithçka që bëjmë në jetën tonë personale dhe profesionale. Nga telefonat inteligjentë te ndërfaqet kompjuterike më të avancuara, teknologjia shënon themelin e shoqërisë sonë dhe një fener të rritjes së vazhdueshme. Vizioni kompjuterik është në ballë të asaj bote dhe i gatshëm të ndryshojë mënyrën se si ne bëjmë biznes.

Përqafimi i mjeteve të vizionit kompjuterik si pjesë e automatizimit të testimit të softuerit është një hap tjetër në revolucionin e teknologjisë. Ai luan një rol kritik në shumë aktivitete të përditshme dhe tani synon të përsosë detyrat tona të përditshme duke reduktuar gabimet, duke përmirësuar cilësinë dhe duke rritur rezultatin.

Table of Contents

Çfarë është Computer Vision?

Me fjalë të thjeshta, vizioni kompjuterik përfshin mësimin e një kompjuteri se si të shikojë dhe interpretojë saktë imazhet si një njeri. Është një teknologji komplekse, e përparuar që mbështetet në inteligjencën artificiale (AI) dhe mësimin e makinerive.

Vizioni kompjuterik është një hap tjetër drejt që kompjuterët të kryejnë detyra njerëzore për të përmirësuar efikasitetin dhe për të zvogëluar gabimet. Kjo qasje multidisiplinare i lejon kompjuterët të konvertojnë imazhet në të dhëna të lexueshme dhe të interpretojnë se si lidhet informacioni.

Duke e çuar një hap më tej, procesi u jep kompjuterëve aftësinë për të lexuar një skenë dhe për të formuluar një reagim të përshtatshëm. Për shembull, vizioni kompjuterik mund të ndihmojë makinat që drejtojnë vetë të njohin pengesat për të shmangur përplasjet ose të mbështesin mjetet e automatizimit të procesit robotik (RPA) për të krijuar një rrjedhë pune më efikase.

Si funksionon vizioni kompjuterik?

Një kompjuter nuk do të shohë kurrë si ne, sepse kompjuterëve u mungojnë sytë për të marrë dhe për të përkthyer të dhëna në tru. Prandaj, teknologjia e vizionit kompjuterik mbështetet në një simfoni komplekse të dhënash dhe algoritmesh që pasqyrojnë mënyrën se si sytë e njeriut marrin imazhe dhe i përkthen ato në tru.

Është e rëndësishme të theksohet se ne ende nuk e kuptojmë plotësisht se si funksionon truri i njeriut. Shumica e njerëzve kanë një kuptim rudimentar se sytë marrin informacion, e përkthejnë atë dhe transmetojnë mesazhet në trurin tonë. Sidoqoftë, neuroshkencëtarët mund t’ju thonë se vizioni i njeriut është shumë më kompleks dhe se ne ende kemi një kuptim të kufizuar se si funksionon truri ynë.

Këto kufizime në kuptimin transferohen te një inxhinier i vizionit kompjuterik që përpiqet t’i mësojë një kompjuteri se si të shohë. Të dhënat dhe algoritmet e përdorura për të trajnuar një kompjuter për të “shikuar” dhe interpretuar imazhet mbeten të kufizuara nga të kuptuarit tonë se si ndërveprojnë sytë dhe truri i njeriut.

Teknologjia e vizionit kompjuterik aktualisht mbështetet në njohjen e modeleve dhe teknologjinë e përparuar. Mësimi i makinerisë dhe rrjetet nervore konvolucionale (CNN) lejojnë kompjuterët të zbërthejnë imazhet, të interpretojnë të dhënat dhe të identifikojnë artikujt.

Inxhinierët e vizionit kompjuterik përdorin mësimin e makinerive për t’i mësuar kompjuterët se si të klasifikojnë imazhet duke u ofruar atyre mijëra imazhe të një subjekti. Çdo imazh mban etiketa dhe etiketa që identifikojnë se çfarë është, si një makinë apo një qen.

CNN përmirëson proceset e mësimit të makinerive për të ndihmuar kompjuterin të krijojë një përfaqësim me pixel të subjektit. Duke përdorur pikselat dhe etiketat përkatëse, kompjuteri parashikon se çfarë është subjekti dhe kontrollon vazhdimisht saktësinë e tij derisa të bëjë identifikime të qëndrueshme dhe të sakta.

Vizioni kompjuterik shtrihet edhe në vargjet e imazheve dhe videove me një rrjet nervor të përsëritur (RNN). Përdorimi i RNN-ve u mundëson kompjuterëve të identifikojnë dhe lidhin fotografi të shumta.

Historia e Vizionit Kompjuterik

Teknologjia e vizionit kompjuterik daton në vitin 1959 kur Russell Kirsch skanoi një imazh të djalit të tij në një kompjuter. Shembulli i djalit të mitur të Kirsch-it u bë imazhi i parë dixhital me gjithë lavdinë e tij kokrrizore dhe nisi një degë krejtësisht të re të shkencës kompjuterike dhe zhvillimit të AI.

Disa vjet më vonë, Larry Roberts shkroi tezën e tij të doktoraturës mbi aftësinë për të përdorur imazhe dydimensionale për të nxjerrë informacion tredimensional rreth subjekteve të ngurta. Puna e tij vendosi rrugën për dekada përparimesh dhe zgjeroi famën e tij si babai i internetit.

Falë atyre pionierëve të hershëm, inxhinierët kompjuterikë në mbarë botën kërkuan mënyra të reja për të kthyer imazhet e botës reale në të dhëna që një kompjuter mund të njohë, renditë, përpunojë dhe reagojë ndaj tyre.

1980 pa prezantimin e neokognitronit, versioni i hershëm i Kunihiko Fukushima të CNN-it të sotëm. Nga fillimi i viteve 1990, survejimi me video u shfaq në makinat ATM dhe më pak se një dekadë më vonë, studiuesit e MIT zbuluan kornizat e para të zbulimit të fytyrës në kohë reale .

Studiuesit, inxhinierët dhe zhvilluesit morën ritmin në një përpjekje të vazhdueshme për të arritur zgjidhjet më të mira të mundshme të vizionit kompjuterik. Google, Facebook, Apple, Amazon, madje edhe qeveritë ndërkombëtare hynë në këtë fushë për të zhvilluar teknologjinë e vizionit kompjuterik nga njohja e fytyrës deri te makinat vetë-drejtuese.

Aplikimet e Teknologjive të Vizionit Kompjuterik

Nuk është gjithmonë e lehtë të shohësh aplikimet dhe përfitimet e mëdha të teknologjisë derisa të bësh një hap prapa. Ndërsa Larry Roberts mund ta dinte se idetë e tij do të shkatërronin tokën dhe do të ndryshonin jetën, ai ndoshta nuk i kishte parashikuar të gjitha përdorimet e mundshme për vizionin kompjuterik.

Njohja e fytyrës

Ndoshta përdorimi më i popullarizuar dhe më i diskutueshëm i teknologjisë së vizionit kompjuterik është njohja e fytyrës. Aplikimet janë pothuajse të pafundme dhe variojnë nga përdorimi personal deri te masat e sigurisë publike.

 • Facebook e përdor atë për të ndihmuar përdoruesit të etiketojnë njerëzit në imazhet e përbashkëta.
 • Agjencitë e zbatimit të ligjit mund të përdorin burime video për të identifikuar kriminelët.
 • Bankat mund të monitorojnë ATM-të në kohë reale dhe të identifikojnë aktivitete të dyshimta për të rritur sigurinë.
 • Individët mund të hapin telefonat e tyre me një shikim në kamerë.

Ndërsa këto aplikacione përmirësojnë efikasitetin dhe kanë kuptim për shumicën e njerëzve, teknologjia e njohjes së fytyrës mbetet e diskutueshme në disa sektorë, kryesisht me masat e mbikëqyrjes së qeverisë . Ndërsa njohja e fytyrës mund të rrisë sigurinë dhe sigurinë, ekziston një thirrje për kufij dhe legjislacion për të mbrojtur privatësinë.

Trafiku, Drejtimi dhe Industria e Automobilave

Vizioni kompjuterik ndryshoi mënyrën se si ne ngasim makinën dhe mënyrën se si e trajtojmë trafikun. Ai hapi dyert për teknologjitë adaptive për të përmirësuar përvojën e drejtimit dhe ndihmon qytetet të reduktojnë mbipopullimin duke adresuar rrugët problematike.

1. Modelet e trafikut dhe mbështetje për zbatimin e ligjit

Televizioni me qark të mbyllur (CCTV) mbështetet në vizionin kompjuterik për të gjurmuar dhe kategorizuar automjetet për qëllime të ndryshme. Qytetet jo vetëm që mund të monitorojnë trafikun, por ato gjithashtu mund të kryejnë analiza të rrjedhës së trafikut në shkallë të gjerë për të përcaktuar pikat e nxehta dhe mënyrat për të lehtësuar mbipopullimin. Është e mundur të përcaktohet se sa kohë duhet për të udhëtuar në një hapësirë të autostradës dhe për të identifikuar aksidentet.

IS YOUR COMPANY IN NEED OF

ENTERPRISE LEVEL

TASK-AGNOSTIC SOFTWARE AUTOMATION?

Për më tepër, teknologjia e vizionit kompjuterik ndihmon zbatimin e ligjit për t’i bërë rrugët më të sigurta dhe për të reduktuar aksidentet. Kamerat mund të identifikojnë makinat me shpejtësi dhe të paralajmërojnë oficerët për shkelje të tjera në lëvizje. Është gjithashtu e mundur të monitorohet sjellja e shoferit, si ngarje e hutuar dhe nëse ata vendosin rripat e sigurimit apo jo.

2. Kontrolli i parkimit

Nëse jeni tërhequr ndonjëherë në një garazh parkimi dhe keni vozitur në rrethe vetëm për të zbuluar se vendi është plot, mund të vlerësoni përfitimet e vizionit kompjuterik për kontrollin e parkimit. Kamerat mund të identifikojnë pikat e hapura dhe të kthehen në një kompjuter kur pjesa është plot. Tabelat në hyrje mund të paralajmërojnë drejtuesit e automjeteve për lotin e plotë dhe të shmangin dhimbjet e kokës për të gjithë.

Për më tepër, parcelat me pagesë në park mund të monitorojnë targat dhe pikat individuale për të përcaktuar se sa kohë një makinë mbetet e parkuar. Pronarët e loteve mund të reduktojnë humbjet dhe të monitorojnë investimet e tyre.

3. Mjete Vetëdrejtuese

Nuk është e lehtë të gjesh një makinë pa ndonjë formë të teknologjisë së vizionit kompjuterik. Shumica e automjeteve të reja kanë shumë aplikacione që kërkojnë shumë hamendje nga drejtimi, si parkimi automatik dhe kontrolli i lundrimit.

Megjithëse këto janë teknologji relativisht të reja, makinat vetë-drejtuese kanë qenë në punë për dekada. Makinat që drejtojnë vetë nuk janë më të klasifikuara në filmat fantastiko-shkencor. Megjithëse shumica e makinave nuk kualifikohen si plotësisht autonome, ka disa që nuk kërkojnë një shofer njerëzor, përveç nëse situata i tejkalon aftësitë e makinës, si bllokimi i trafikut.

Automjetet që drejtojnë vetë mbështeten në një sërë teknologjish të vizionit kompjuterik për të funksionuar pa kontrollin e një shoferi njerëzor. Automjetet e nivelit më të lartë posedojnë kamera dhe të dhëna të mjaftueshme për të manovruar rrugët në mënyrë të sigurt falë zbulimit të avancuar të këmbësorëve, zbulimit të shenjave të trafikut, shmangies së përplasjeve dhe monitorimit të gjendjes së rrugës.

Industria e kujdesit shëndetësor

Industria e kujdesit shëndetësor mbetet në krye të shumicës së përparimeve teknologjike ndërsa ne kërkojmë mënyra për të jetuar më gjatë dhe për t’u ndjerë më të shëndetshëm. Nuk është çudi që industria e kujdesit shëndetësor përqafoi vizionin kompjuterik për zbulimin e kancerit, klasifikimin e qelizave për të identifikuar sëmundjet dhe së fundmi, diagnozat e COVID.

Teknikët mund të përdorin gjithashtu vizionin kompjuterik për të analizuar lëvizjen për identifikimin e kushteve të mundshme neurologjike dhe muskuloskeletore. Është e dobishme për rehabilitimin, terapinë dhe mbështetjen e ushtrimeve për ata që shërohen nga lëndimet duke vlerësuar lëvizjen dhe duke demonstruar ushtrime. Burimet e trajtimit mund ta dërgojnë një pacient në shtëpi ose në kujdesin e asistuar me video që udhëzojnë lëvizjet e duhura për të parandaluar dëmtimet e mëtejshme dhe për të përshpejtuar shërimin në mënyrë të sigurt.

Më tej, një nga aplikacionet më të reja në zhvillim për vizionin kompjuterik në mjekësi është trajnimi i aftësive. Banorët, mjekët dhe kirurgët mund të ndërmarrin trajnime për aftësitë mjekësore përmes platformave virtuale duke i lejuar ata të simulojnë operacionet dhe procedurat në mënyrë të sigurtë përpara se të ndërmarrin raste të botës reale.

Mbështetje me pakicë

Automatizimi i softuerit të vizionit kompjuterik mbështet dyqanet me pakicë duke gjurmuar klientët për të numëruar trafikun nëpër dyqane. Monitorimi i tendencave i lejon dyqanet të kenë personel në përputhje me rrethanat, por gjithashtu ndihmon ekipet e parandalimit të humbjeve të monitorojnë për të humburit dhe të synojnë çështjet e vjedhjes.

Aplikacionet Bujqësore

Fermerët me operacione masive mund të thjeshtojnë punët e tyre me softuerin e vizionit kompjuterik që monitoron kafshët dhe të korrat. Është më e lehtë të identifikosh herët infektimet e insekteve dhe shpërthimet e sëmundjeve, të gjurmosh rendimentet dhe të optimizosh ekipin tënd. Fermerët që punojnë me mungesë të personelit mund të automatizojnë aktivitete të ndryshme, duke përfshirë korrjen, barërat e këqija dhe mbjelljen.

Automatizimi i Prodhimit

Prodhimi mund të jetë një nga opsionet më të mira për shfrytëzimin e automatizimit dhe vizionit kompjuterik. Është hapi tjetër në hiperautomatizim pasi ekipet e prodhimit integrojnë softuerin e vizionit kompjuterik për të përmirësuar gjithçka, nga prodhimi te kontrolli i cilësisë.

 • Përmirësoni analitikën e produktivitetit me njohjen e fytyrës për të vlerësuar përdorimin individual të kohës dhe burimeve për të krijuar procese më efikase.
 • Përdorni softuerin e vizionit kompjuterik për të inspektuar vizualisht pajisjet për të identifikuar problemet më herët, gjë që mund të zvogëlojë kohën e ndërprerjes dhe kostot e riparimit. Ai gjithashtu mund të identifikojë pikat e dobëta në pajisjet mbrojtëse personale (PPE).
 • Ekipet e sigurimit të cilësisë mund të përdorin automatizimin e softuerit të vizionit kompjuterik për të vlerësuar dhe krahasuar produktet për të eliminuar komponentët me defekt ose për të identifikuar artikujt që kanë nevojë për riparim përpara se t’i dërgojnë ato.

Për më tepër, kompanitë mund të krijojnë module trajnimi për aftësi dhe vlerësime duke përdorur pajisje virtuale dhe softuer të vizionit kompjuterik. Punonjësit mund të mësojnë aftësi të reja dhe të përmirësojnë aftësitë ekzistuese për të përmirësuar performancën dhe efikasitetin pa sakrifikuar asnjë produkt.

Vizioni kompjuterik në automatizimin e testimit të softuerit – Një përrallë e së kaluarës, së tashmes dhe së ardhmes

Shumica e industrive përfitojnë nga teknologjia e vizionit kompjuterik, por faza tjetër është përqafimi i mjeteve të vizionit kompjuterik për automatizimin e testimit të softuerit . Përdorimi i softuerit të vizionit kompjuterik për të testuar automatizimin nuk është një koncept i ri, por ka bërë një rrugë të gjatë nga përpjekjet më të hershme.

vizion kompjuterik për testimin e softuerit

Evolucioni i vizionit kompjuterik në testimin e softuerit – Historia

Softueri i testimit ekzistonte që në vitet 1970, por kërkonte përpjekje të konsiderueshme për ta nisur atë në vend. Pa internet, firmat e zhvillimit të softuerit duhej të kodonin dhe dërgonin teste individuale për secilin klient.

Përsëritjet më të hershme të softuerit të testimit të automatizuar kërkonin përditësime të shpeshta dhe sistemet e tepërta të thjeshtuara nuk mund të përballonin detyrat komplekse. Më tej, kishte disa çështje me papajtueshmërinë dhe gabimin njerëzor.

Testimi i automatizuar ishte më pak efikas dhe kërkonte më shumë kohë sesa testimi manual për disa dekada. U deshën fitime dhe përparime të rëndësishme në teknologji për të prodhuar produkte të qëndrueshme dhe për të zhbllokuar përfitimet e softuerit të testimit të automatizuar, duke përfshirë vizionin kompjuterik.

Si përdoret vizioni kompjuterik në automatizimin e testimit të softuerit – e tashmja

Evolucioni i softuerit të testimit të automatizuar u zhvendos në mënyrë thelbësore falë përparimeve në teknologjinë e vizionit kompjuterik. Klasifikimi i imazheve, zbulimi dhe gjurmimi i objekteve, dhe rimarrja e imazheve të bazuara në përmbajtje revolucionarizuan procesin e automatizimit të testimit të softuerit.

Sot, kompanitë dhe qeveritë përdorin mjetet e testimit të vizionit kompjuterik për zhvillimin dhe automatizimin e softuerit për të rritur efikasitetin dhe produktivitetin. Është një hap kritik në hiperautomatizimin dhe riorganizimin e proceseve për të forcuar përfundimin dhe për të maksimizuar rezultatin pa kompromentuar cilësinë.

Përdorimet e reja të vizionit kompjuterik në automatizimin e testimit të softuerit – e ardhmja

Parashikimet e industrisë nxjerrin në pah rritjen e mësimit të makinerive dhe zgjerimin e CNN-ve për të automatizuar më shumë ngarkesa pune dhe për të optimizuar proceset ekzistuese. Ka të ngjarë që do të shohim më shumë shërbime të bazuara në renë kompjuterike dhe rritje të përdorimit të dronëve dhe pajisjeve celulare për t’i lejuar njerëzit të punojnë nga kudo në botë.

Përfitimet e vizionit kompjuterik në automatizimin e testimit të softuerit

Lista kontrolluese e testimit të softuerit

Përfitimet e mjeteve të vizionit kompjuterik në testimin e softuerit nuk mund të mbivlerësohen, por është e pamundur të sqarohet çdo përfitim i mundshëm. Megjithatë, disa nga përfitimet kryesore mund të çojnë në rritje të jashtëzakonshme dhe ndryshime të produktivitetit.

IS YOUR COMPANY IN NEED OF

ENTERPRISE LEVEL

TASK-AGNOSTIC SOFTWARE AUTOMATION?

Redukton pikat e verbër

Një nga përfitimet kryesore të mjeteve të vizionit kompjuterik në testimin e softuerit është aftësia për të reduktuar pikat e verbër në proceset ekzistuese. Përmirësimi i mjeteve ekzistuese të testimit të automatizimit me softuerin e vizionit kompjuterik ndihmon në orientimin e makinave brenda një hapësire dhe plotëson boshllëqet. Automatizimi i softuerit të vizionit kompjuterik mbështet sistemet duke plotësuar boshllëqet rreth të dhënave për të ankoruar informacionin e marrë dhe për të formuluar një pamje më të plotë.

Testimi i Shpejtë

Testimi më i shpejtë është një tjetër bonus për faktorizimin në testimin e vizionit kompjuterik në aplikacionet e inxhinierisë softuerike. Përdorimi i vizionit kompjuterik do të thotë që ekipi juaj nuk duhet të shpenzojë kohë të vlefshme për të krijuar të dhëna për cilësime ose produkte jo standarde. Kompjuteri mund të përshtatet me ndryshimet bazuar në ekranin dhe imazhet që merr.

Gjithnjë në Përmirësim

Ashtu si shumica e përparimeve teknologjike, mjetet e testimit të vizionit kompjuterik për zhvillimin e softuerit mbeten në rrjedhë ndërsa programuesit përsosin dhe zgjerojnë aftësitë e tyre. Përdorimi i softuerit të vizionit kompjuterik për të testuar automatizimin do të mbetet në krye të shumicës së industrive për vitet në vijim pasi hapësira për rritje është e pacaktuar.

Testimi i automatizuar i GUI

Nuk është e lehtë të gjesh njerëz që të kryejnë me besueshmëri detyrat e zakonshme në çdo industri, kështu që gjetja e mënyrave për të automatizuar ato procese të lodhshme i shpëton të gjithë. Mjetet më të mira të vizionit kompjuterik për automatizimin e testimit të softuerit mund të menaxhojnë këto detyra, duke i kursyer kompanive kohë dhe para, duke reduktuar tendosjen mbi punonjësit.

Sfidat e vizionit kompjuterik në automatizimin e testimit të softuerit

Përdorimi i softuerit të vizionit kompjuterik për të testuar automatizimin nuk është i përsosur dhe ka disa të meta të dukshme për t’u marrë parasysh.

sfidon testimin e ngarkesës

Varësia nga cilësia e imazhit

Nuk është sekret që cilësia e dobët e imazhit mund të japë rezultate negative, por ç’të themi për kushtet e ndryshueshme të ndriçimit ose orientimin jokonsistent? Ndërsa sytë tanë përshtaten lehtësisht ndaj ndryshimeve delikate në ndriçim, programi kompjuterik i vizionit nuk e bën këtë. Edhe mjetet më të mira të vizionit kompjuterik për automatizimin e testimit të softuerit nuk mund të përsërisin në mënyrë të përsosur syrin e njeriut.

Të mësuarit e shtrembër

Disa sektorë kanë akses të kufizuar në të dhënat cilësore të nevojshme për të arritur qëllimet e tyre. Për shembull, fushave të kujdesit shëndetësor mund të mungojnë video dhe imazhe me cilësi të lartë për të krijuar hapësira virtuale të gjalla për praktikë. Nuk është gjithmonë e lehtë të plotësosh boshllëqet ose të krijosh grupe të dhënash të mjaftueshme.

Kostot llogaritëse

Midis harduerit të kërkuar dhe përdorimit të inxhinierëve të aftë të vizionit kompjuterik, kostoja e konfigurimit të softuerit të vizionit kompjuterik për të testuar automatizimin është e konsiderueshme. Nënvlerësimi i kostove çon në të dhëna të pasakta dhe kthime nënvlerë.

Kufizimet e mjeteve aktuale të automatizimit të softuerit

Mjetet ekzistuese të automatizimit të softuerit kanë kufizime të lindura që ndikojnë në rezultatet e përgjithshme. Ndërsa ka përfitime të dukshme mbi testimin manual, është jopraktike të anashkalohen mangësitë.

 • Mjetet ekzistuese të automatizimit mund të rishikojnë vetëm atë që dinë, që do të thotë nëse nuk i keni dhënë të dhënat, ata nuk mund të kontrollojnë parametrat e vendosur jashtë.
 • Sapo të fillojë, mund të kurseni shumë kohë, por duhet pak kohë për ta përmirësuar sistemin.
 • Nuk është e lirë. Përdorimi i mjeteve të automatizimit të softuerit ka një çmim dhe përfaqëson një investim të konsiderueshëm, por ai shpërblehet në planin afatgjatë.
 • Prisni mirëmbajtje të vazhdueshme të kodit për të siguruar rezultate të sakta.

Në fund të fundit, mjetet e automatizimit të softuerit janë shumë si Automatizimi i Procesit Robotik (RPA) sepse ato eliminojnë prekjen njerëzore. Ekipet humbasin punonjës të vlefshëm dhe të aftë sepse kur kalojnë në mjete të automatizuara. Plus, kompjuterët nuk mund të mendojnë apo të reagojnë si njerëzit, gjë që mund të jetë një bonus dhe një pengesë.

Si të filloni testimin e softuerit me vizionin kompjuterik, një mjet me kod të ulët

Pyetjet e shpeshta mbi automatizimin e testimit funksional

Fillimi i çdo projekti mund të duket dërrmues, veçanërisht nëse përfshin teknologji të komplikuar. Fatmirësisht, një nga përfitimet e mjeteve të vizionit kompjuterik në testimin e softuerit është se inxhinierët e aftë bëjnë pjesën më të madhe të punës në mënyrë që të mos keni nevojë të mësoni kode të gjera ose aftësi teknike për ta përdorur atë.

Softueri ZAPTEST mbështetet në veçoritë e integruara që ofrojnë një mjet me kod të ulët për të përmbushur nevojat tuaja. Rezervoni një demo dhe mësoni se si ZAPTEST mund të përmirësojë linjën tuaj përfundimtare me shërbimet tona të automatizimit të testimit të softuerit me një ndalesë dhe ekipin e përkushtuar të ekspertëve.

Pyetjet e shpeshta

A keni ende pyetje në lidhje me përdorimin e automatizimit të vizionit kompjuterik dhe testimit të softuerit? Këto pyetje dhe përgjigje të zakonshme mund t’i qartësojnë gjërat.

Çfarë është testimi i vizionit kompjuterik?

Testimi i vizionit kompjuterik sfidon sistemet për të përcaktuar saktësinë e tyre në identifikimin, kategorizimin dhe madje edhe reagimin ndaj imazheve të subjekteve. Ai vendos një bazë për përdorimin e mjeteve të testimit të vizionit kompjuterik për zhvillimin e softuerit dhe detyra të tjera automatizimi.

A ka nevojë për kodim testimi i vizionit kompjuterik?

Po dhe jo. Mësimi i makinerisë do të thotë që inxhinierët e softuerit nuk duhet të kodojnë manualisht gjithçka, sepse ata mund të përdorin veçoritë dhe algoritmet ekzistuese. Megjithatë, ka ende një element të kodimit të përfshirë në çdo nivel.

Çfarë aftësish ju nevojiten për automatizimin e testit të softuerit të vizionit kompjuterik?

Edhe mjetet më të mira të vizionit kompjuterik për automatizimin e testimit të softuerit kërkojnë një programues ose inxhinier të aftë në fillim. Ju duhet dikush me një sfond të gjerë kodimi dhe një kuptim të metodave të DevOps për të krijuar sistemin dhe për të sjellë gjithçka në internet. Në mënyrë tipike, ju do të përdorni aftësi të nivelit të lartë matematikor, statistika, përpunim imazhi dhe aftësi për njohjen e modeleve.

Mjetet e vizionit kompjuterik për automatizimin e testimit të softuerit

Mjetet e testimit të vizionit kompjuterik mund të përmirësojnë efikasitetin dhe produktivitetin, por duhet një produkt i nivelit të lartë për t’u ofruar. ZAPTEST është mjeti kryesor i automatizimit të testimit të bazuar në Softuerin e Vizionit të Kompjuterit, me rezultate të vërtetuara dhe një histori të fortë.

Duke përdorur teknologjinë Computer Vision në ZAP Object Engine (ZOE) përdoruesit mund të krijojnë automatizim të çdo ndërfaqe dixhitale, duke përfshirë aplikacione të drejtpërdrejta dhe video, dhe madje të krijojnë skripta nga modele. Lloji i teknologjisë UI nën automatizim nuk është më një pyetje. Ne themi në ZAP: “Nëse mund të kryeni një procedurë me anë të aplikacionit tuaj manualisht, ZAPTEST mund ta automatizojë atë ASIS pa asnjë kufizim”.

Ne përdorim teknologjitë më të fundit për të krijuar mjetet më të mira të bazuara në vizionin kompjuterik për automatizimin e testimit të softuerit. Softueri ynë i gjithanshëm funksionon në platforma dhe aplikacione të shumta për t’ju siguruar që të merrni rezultatin optimal.

Jeni të interesuar të mësoni se si një mjet automatizimi i testimit të softuerit mund të thjeshtojë proceset e biznesit tuaj dhe të përmirësojë rezultatin tuaj deri në dhjetë herë? Nëse keni nevojë për të automatizuar aplikacionet në çdo platformë, duke përfshirë Linux , Dritaret , Android , iOS , ueb , ose ndonjë test duke përfshirë testet e ngarkesës , testet e performancës , Testet e UI , Testet e cilësisë së cilësisë , komplekse testimi i regresionit , testet e njësisë , testet funksionale , testimi i integrimit , testet e ndërfaqes së përdoruesit , testet komplekse të API dhe shumë e shumë të tjera, ZAPTEST është një mjet automatizimi i stivës së plotë nga fundi në fund që mund të japë deri në 10 X ROI në testimin tuaj.

Kontaktoni ekipin e ZAPTEST sot për të mësuar më shumë.

Download post as PDF

Alex Zap Chernyak

Alex Zap Chernyak

Founder and CEO of ZAPTEST, with 20 years of experience in Software Automation for Testing + RPA processes, and application development. Read Alex Zap Chernyak's full executive profile on Forbes.

Get PDF-file of this post