fbpx

Get your 6-month No-Cost Opt-Out offer for Unlimited Software Automation?

Askush nuk tha se zhvillimi i softuerit është i lehtë. Por konkurrimi në tregun aktual të mbushur me njerëz po bëhet më sfidues çdo vit që kalon. Menaxherët e produkteve po ndiejnë nxehtësinë për të dërguar aplikacionet në treg sa më shpejt të jetë e mundur, por pa kompromentuar sigurimin e cilësisë së produktit. Si rezultat, softueri i testimit të softuerit të shpejtë dhe efikas ka një rol kritik për të luajtur në ciklet e jetës së zhvillimit.

Mjetet më të mira të automatizuara të testimit në testimin e softuerit ndihmojnë ekipet të kursejnë kohë dhe para të çmuara duke rritur mbulimin e testit. Ata gjithashtu mbështesin nivele të rritura të efikasitetit dhe produktivitetit duke liruar ekipin tuaj të testimit për të kryer testet e bazuara në vlera që nxjerrin maksimumin nga krijimtaria e tyre.

Mjetet e automatizimit të testimit kanë qenë në ballë të adoptimit të teknologjisë AI/ML gjatë viteve të fundit, gjë që ka zgjeruar edhe më tej aftësitë e mjeteve të testimit. Këto ditë, mjetet vijnë me krijimin e testeve të përpunimit të gjuhës natyrore (NLP), mjetet e parashikimit të defekteve dhe testet e vetë-shërimit, për të përmendur vetëm disa nga përparimet emocionuese në hapësirë.

Megjithatë, me kaq shumë softuer testimi inovativ dhe të larmishëm për të zgjedhur, është e lehtë të verboheni nga zgjedhja.

Pra, le të shohim 30 mjetet më të mira të testimit të softuerit në treg në 2024, në mënyrë që të kuptoni opsionet tuaja dhe veçoritë thelbësore për të kërkuar.

 

Table of Contents

Çfarë duhet të kërkoj kur

zgjedhja e mjeteve të testimit të softuerit?

testimi alfa vs testimi beta

Ka shumë mjete të shkëlqyera të testimit të softuerit në treg në 2024. Disa mjete janë shumë të përgjithshme, ndërsa të tjerët janë më të specializuar dhe të përshtatshëm për detyra shumë të veçanta. Do të vini re gjithashtu një larmi të madhe çmimi, fokusi dhe aftësish. Ndërsa cilësia ndryshon jashtëzakonisht brenda hapësirës, ​​në shumë mënyra, mjetet më të mira të testimit në testimin e softuerit janë ato që përputhen me nevojat dhe kërkesat e veçanta të projektit tuaj.

 

Këtu janë disa kritere të dobishme që mund t’i përdorni

matni softuerin më të mirë të testimit të softuerit në treg sot

 

Testimi statik në testimin e softuerit - çfarë është, llojet, procesi, qasjet, mjetet dhe më shumë!

 

1. Automatizimi:

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

Mjetet e automatizimit të testimit ju kursejnë kohë, para dhe rrisin mbulimin e testit. Ata gjithashtu ju lejojnë të përfitoni sa më shumë nga testuesit tuaj ekzistues duke rritur kënaqësinë në punë. Është me të vërtetë e panegociueshme në botën me ritme të shpejta dhe hiperkonkurruese të testimit të softuerit.

 

2. Lloji i aplikimit:

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

Disa mjete janë ndërtuar për testim celular, ueb ose desktop. Mjete të tjera, si ZAPTEST , janë ndër-platformë dhe ndër-aplikues, në mënyrë që të mund të testoni aplikacionin tuaj në Windows, iOS, macOS, Linux, etj., dhe një sërë pajisjesh.

 

3. Kostoja:

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

Buxheti është diçka që të gjithë duhet të jenë të vetëdijshëm. Pra, merrni parasysh modelin e çmimeve të softuerit tuaj të testimit të softuerit. Disa mjete, si ZAPTEST, ofrojnë licenca të pakufizuara dhe një tarifë fikse të parashikueshme. Të tjerat bazohen në përdorimin, nivelet ose veçoritë që përdorni.

 

4. Llojet e testimit:

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

Ekziston një gamë e gjerë e llojeve të testimit bazë që janë të përshtatshme për projekte dhe kërkesa të ndryshme. Pra, kuptoni llojet thelbësore të testimit (njësi, funksionale, performancë, siguri, etj.) që ju nevojiten, si dhe çdo kërkesë specialisti që kërkon projekti juaj, duke përfshirë testimin API ose testimin e përputhshmërisë.

 

5. Raportimi dhe analitika:

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

Raportimi dhe analitika solide përbëjnë shtyllën kurrizore të procesit të testimit. Kërkoni mjete të testimit të softuerit që shkëlqejnë në këtë fushë.

6. Aftësitë pa kod:

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

Mjetet e testimit pa kod nënkuptojnë se anëtarët jo-teknikë të ekipit mund të ndihmojnë me procesin e testimit. Sidoqoftë, ekipet teknike mund të përfitojnë gjithashtu nga aftësitë pa kod, sepse ato shpejtojnë proceset e testimit.

 

7. Mirëdashësi ndaj përdoruesit:

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

Programet me ndërfaqe intuitive dhe flukse pune miqësore për përdoruesit mund të reduktojnë kurbën e të mësuarit dhe ta bëjnë krijimin e rasteve të provës një proces pa dhimbje.

 

8. Fleksibiliteti:

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

Siç e di çdo zhvillues me përvojë softuerësh, kërkesat e projektit mund të ndryshojnë me një rrahje zemre. Kërkoni mjete që mund të përshtaten dhe përshtaten rreth fushës së projektit, teknologjive ose kërkesave të testimit.

 

9. Mbështetje:

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

Mbështetja e madhe është diçka për të menduar. Disa gjëra për të cilat duhet të mendoni janë dokumentacioni, videot udhëzuese, mbështetja teknike ose prania e një komuniteti të gjallë përdoruesish. Përdoruesit e ZAPTEST Enterprise kanë akses te një ekspert i dedikuar ZAP për të siguruar mbështetje gjatë gjithë orarit.

 

10. Opsionet e integrimit:

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

Një tjetër gjë për t’u marrë parasysh është se sa mirë integrohen mjetet tuaja të testimit të softuerit me grupin tuaj ekzistues të testimit. Për shembull, a ofron softueri integrim CI/CD ose lidhje të lehtë me menaxhimin e projektit tuaj ose mjetet e raportimit?

 

11. Kriteret BONUS :

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

Nëse vërtet dëshironi ta çoni automatizimin tuaj të testimit në kufirin tjetër, duhet të mendoni seriozisht për testimin e softuerit që vjen me mjetet RPA të fuqizuara nga AI. Mjetet më të mira RPA mund t’ju ndihmojnë të gjeneroni të dhëna të forta testimi, të shkruani raste testimi dhe madje të vendosni dhe konfiguroni mjediset e testimit. Për më tepër, ju gjithashtu mund t’i përdorni këto mjete për të automatizuar raportimin e testeve, menaxhimin e të dhënave dhe një ngarkesë të tërë aktivitetesh të tjera që kursejnë kohë.

 

OK, tani që keni një bazë në veçoritë dhe funksionet që prisni nga mjetet tuaja të testimit, është koha të shikoni softuerin më të mirë të testimit që nga viti 2024.

 

30 produktet më të mira në treg

për ekipet e testimit të softuerit

 

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

 

#1. ZAPTEST

ZAPTEST është një nga mjetet më të mira të testimit të automatizuar në testimin e softuerit. Mjeti ynë gjithçka-në-një ofron funksionalitet të pakrahasueshëm ndër-platformë në teknologjitë e ueb-it, celularit, desktopit dhe API-së. Me teknologjinë pa kod dhe një ndërfaqe vizuale dhe miqësore për përdoruesit, mund të krijoni dhe ekzekutoni rastet e provës me lehtësi, pavarësisht nga aftësitë tuaja të kodimit.

Ndoshta më e rëndësishmja, ZAPTEST kombinon automatizimin e testimit dhe Automatizimin e Procesit Robotik (RPA) së bashku, gjë që lejon ekipet të përmirësojnë dhe të thjeshtojnë ciklet e testimit pa kompromentuar asnjë inç në produktin përfundimtar.

 

Disa nga tiparet kryesore të ZAPTEST për të cilat duhet të dini përfshijnë:

 

✅ ZOE:

Një mjet inteligjent automatizimi që kombinon AI, vizionin kompjuterik dhe njohjen e objekteve vendase, duke lejuar ekipet e testimit të automatizojnë detyrat manuale që zakonisht kërkojnë vizion dhe të dhëna njerëzore.

 

✅ ZAPTEST WebDriver:

Një mjet i fuqishëm dhe miqësor për përdoruesit pa kod për të ndihmuar në testimin e aplikacioneve në ueb. Ai mbështet testimin ndër-shfletues, trajton edhe elementët më kompleksë të uebit dhe integrohet pa probleme me tubacionet CI/CD, që do të thotë se testimi juaj bëhet më i shpejtë dhe më efikas brenda natës.

 

✅ Kopilot i ZAPTEST:

AI gjeneruese po ka një ndikim të rëndësishëm në botën e zhvillimit të softuerit. ZAPTEST Copilot gjeneron copa kodi, identifikon gabimet e kodimit, shpjegon qëllimin dhe funksionin e rreshtave të kodit dhe madje ju ndihmon me detyrat që kërkojnë kohë të shkrimit të dokumentacionit.

 

✅ Licenca të pakufizuara:

Ndërsa mjetet rivale ofrojnë modele çmimesh komplekse dhe të errëta që ju lënë në errësirë ​​për atë që keni borxh nga muaji në muaj, përdoruesit e ZAPTEST Enterprise paguajnë një tarifë të sheshtë dhe të parashikueshme me licenca të pakufizuara. Me fjalë të tjera, ndërsa rriteni dhe merrni më shumë punë, ZAPTEST peshon me ju.

 

✅ Ekspert i ZAP-it:

Kur përdoruesit abonohen në ZAPTEST Enterprise, ata marrin një ekspert të dedikuar ZAP. Këta profesionistë e njohin ZAPTEST si në pjesën e pasme të dorës së tyre dhe do të ndihmojnë në sigurimin e suksesit të zbatimit dhe testimit. Ekipi juaj përfiton maksimumin nga mjeti ynë falë mbështetjes dhe trajnimit gjatë gjithë kohës, duke zhbllokuar një ROI më të shpejtë.

 

✅ Automatizimi vetë-shërues:

Ndërsa përditësoni dhe përmirësoni UI-në tuaj, kjo mund të shkaktojë paqëndrueshmëri ose lëkundje në rastet ekzistuese të testimit. ZAPTEST e zgjidh këtë problem duke përdorur përzgjedhës dinamikë të objekteve për t’u përshtatur dhe përshtatur rreth këtyre ndryshimeve. Testim më i shpejtë, më i saktë dhe shpenzime të reduktuara të mirëmbajtjes, çfarë nuk ju pëlqen?

Sigurisht, këto veçori novatore thjesht ju japin një shije të asaj që të prisni nga ZAPTEST. Klikoni këtu për të lexuar më shumë se pse është zgjidhja më e mirë për testimin e automatizuar në testimin e softuerit.

 

Llojet e aplikimit Ueb, desktop, celular, API
Llojet e testimit Pafund
Aftësi pa kod po
Miqësia ndaj përdoruesit Shumë e dobishme për përdoruesit
Fleksibiliteti Tepër fleksibël
Kostoja Abonim vjetor me licenca të pakufizuara
Mbështetje Mbështetje e shkëlqyer, plus secila skuadër merr ekspertin e vet ZAP
opsionet e integrimit Super integrim
Automatizimi Mjete të dedikuara automatizimi testimi që vijnë me një paketë RPA
Raportimi dhe analitika I avancuar dhe integrohet lehtësisht me mjetet e raportimit dhe analitikës

 

 

#2. Seleni

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

Seleni është një mjet gjithnjë i popullarizuar i automatizimit të testimit në ueb me burim të hapur. I lançuar në 2004 si JavaScriptTestRunner, më vonë u bë i njohur si Selenium. Gjëja më e mirë në lidhje me mjetin është se ai i lejon testuesit të automatizojnë kontrollin e shfletuesit të uebit, duke e bërë atë një opsion të jashtëzakonshëm për vendosjen e aplikacioneve në ueb në ritmet e tyre.

Selenium është një grup i tre mjeteve kryesore: WebDriver, IDE dhe Grid. Midis tre veglave, përdoruesit kanë akses në API për të kontrolluar sjelljen e shfletuesit (WebDrive), një shtesë e shfletuesit që ofron regjistrimin dhe riprodhimin e skenarëve të testimit (IDE) dhe ekzekutimin paralel që kursen kohë (Grid).

Është agnostik për shfletuesin, i pajtueshëm me shumë gjuhë kodimi dhe ka një komunitet të madh dhe aktiv përdoruesish që janë gjithmonë të gatshëm për të ndihmuar. Megjithatë, kurba e pjerrët e të mësuarit dhe mirëmbajtja e tepërt e skriptit të testit janë të meta për të cilat duhet të mendoni.

Në përgjithësi, është një mjet jashtëzakonisht i fuqishëm me një aftësi të provuar për të trajtuar skenarë testimi kompleks.

 

Pro dhe kundra:

 

✅Pa pagesë dhe me burim të hapur

✅Mbështet Java, Python, JavaScript, C#, Ruby dhe më shumë.

✅E fuqishme, fleksibël dhe e aftë për të testuar në shkallë

 

❌Kurbë e pjerrët e të mësuarit

❌Mungesa e aftësive pa kod

❌I kufizuar në aplikacionet në ueb

 

Llojet e aplikimit Ueb aplikacionet
Llojet e testimit I përshtatshëm për testime funksionale, regresioni, nga fundi në fund , përputhshmëria dhe UI.
Aftësi pa kod Shumë i kufizuar
Miqësia ndaj përdoruesit Një kurbë mësimi e pjerrët, teknike
Fleksibiliteti E përputhshme me JUnit, TestNG dhe më shumë
Kostoja Falas, me burim të hapur
Mbështetje Nuk ka mbështetje zyrtare, por ka një komunitet të mirë përdoruesish
opsionet e integrimit E përputhshme me JUnit, TestNG dhe më shumë, krahas mjeteve CI/CD si Jenkins, Bamboo, etj.
Automatizimi po
Raportimi dhe analitika bazë

 

 

#3. TestRail

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

TestRail është një nga mjetet më të mira të menaxhimit të testeve të softuerit në treg sot. Është i bazuar në ueb, i mbushur me veçori të shkëlqyera dhe ka një ndërfaqe përdoruesi super intuitive.

Është një zgjedhje solide për ekipet e QA që duan një zgjidhje të centralizuar testimi. Funksioni i tij kryesor është planifikimi, menaxhimi dhe raportimi i testeve . Megjithatë, ai ka një integrim të shkëlqyer me aplikacionet e tjera të testimit të softuerit, duke shtuar aftësitë e mjetit dhe duke shtuar përfitime të dobishme si testimi automatik i softuerit.

Çmimi është i shtrenjtë për ekipet e mëdha dhe TestRail kërkon kohë për t’u zotëruar, ndërkohë që vuan nga opsionet e kufizuara të personalizimit. Megjithatë, ka shumë për të dashur për TestRail, kjo është arsyeja pse është një nga mjetet e menaxhimit të testeve më të vlerësuara në treg sot.

 

Pro dhe kundra:

 

✅Opsione të shkëlqyera integrimi

✅Funksione të paketuara

✅Funksione të lakmueshme raportimi

 

❌Lakorja e pjerrët e të mësuarit dhe mungesa e aftësive pa kod

❌Çmimi i shkallëzuar mund të mos u përshtatet ekipeve më të mëdha

❌Rrjedhat e ngurta të punës nuk do t’u përshtaten të gjitha ekipeve, veçanërisht zhvilluesve në industri shumë të rregulluara

 

Llojet e aplikimit Më e mira për aplikacionet në ueb, por mund të përshtatet
Llojet e testimit Manual, hulumtues dhe regres.
Aftësi pa kod Minimale
Miqësia ndaj përdoruesit Mjaft intuitive
Fleksibiliteti I përshtatshëm për metodologji dhe rrjedha të ndryshme pune
Kostoja Modeli i shkallëzueshëm i çmimeve
Mbështetje Mbështetje cilësore plus një komunitet i madh
opsionet e integrimit Integrim i shkëlqyer
Automatizimi Vetëm përmes integrimit me mjete të palëve të treta
Raportimi dhe analitika Aftësi të forta raportimi

 

 

#4. Katalonja

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

Katalon është një mjet gjithnjë e më i popullarizuar i testimit të QA . I njohur më parë si Katakon Studios, integrimi më i ri, Katalon DevOps, shton funksionet shumë të nevojshme të menaxhimit të testit dhe analitikës.

Është i aftë të kryejë teste në një grup skenarësh të ndryshëm, jashtëzakonisht i lehtë për t’u përdorur dhe i mbushur me veçori për krijimin e testit, ekzekutimin, raportimin dhe integrimin me mjetet e njohura CI/CD. Katalon ofron gjithashtu një opsion falas, megjithëse mund të jetë shumë i kufizuar për nevoja më të pjekura.

Në përgjithësi, Katalon është një zgjedhje solide për testuesit që kërkojnë një platformë të unifikuar testimi pa kod. Është i shpejtë, i gjithanshëm dhe i përballueshëm, gjë që e ndihmon atë të kapërcejë defektet e rastit dhe problemet e performancës.

 

Pro dhe kundra:

 

✅Platformë e gjithanshme testimi që shkëlqen në skenarët kryesorë të testimit

✅Shumë i aksesueshëm falë ndërfaqes miqësore për përdoruesit dhe opsioneve pa kod

✅Set i funksioneve të rrumbullakosura mirë

 

❌Burime intensive, me probleme të performancës që herë pas here çojnë në vonesa dhe afate kohore

❌Përditësimet e kaluara kanë rezultuar në defekte dhe paqëndrueshmëri

❌ Aftësitë pa kod hasen në kufizime për situata të caktuara komplekse

 

Llojet e aplikimit Ueb, celular, desktop, API
Llojet e testimit I mirë për testim funksional, regresiv dhe nga fundi në fund
Aftësi pa kod po
Miqësia ndaj përdoruesit Shumë e dobishme për përdoruesit
Fleksibiliteti Përshtatje e fortë
Kostoja Version falas, plus plane me çmime konkuruese
Mbështetje Mbështetje e mirë, komunitet aktiv
Opsionet e integrimit Integrim pa probleme me tubacionet CI/CD si Jenkins, Bamboo dhe më shumë
Automatizimi E shkëlqyeshme
Raportimi dhe analitika I forte

 

 

#5. Testi i plotë

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

TestComplete është një mjet i fuqishëm testimi funksional për desktop, ueb dhe celular i krijuar nga SmartBear. Ai mbështet gjuhë si JavaScript, Python, VBScript, JScript, Delphi, C++ dhe C# dhe është një nga mjetet më të mira të testimit të softuerit për testimin e GUI. Duke ecur fuqishëm që nga viti 1999, ai ka evoluar për të përmbushur nevojat komplekse të testimit të ditëve moderne falë motorit të tij të fuqishëm të njohjes së objekteve.

Ky mjet gjithëpërfshirës testimi krenohet me aftësitë e testimit dhe automatizimit të softuerit dhe me shumë shkathtësi. Megjithatë, këto pika të shkëlqyera plus mohohen nga një çmim i lartë dhe një kurbë mjaft e mundimshme e të mësuarit. Këto situata nënkuptojnë që TestComplete është më pak i përshtatshëm për ekipet më të vogla. Sidoqoftë, integrimi i shkëlqyer i tubacionit CI/CD, së bashku me automatizimin dhe raportimin e fuqishëm, e bën atë një zgjedhje tërheqëse për ekipet më të mëdha të testimit.

 

Pro dhe kundra:

 

✅Funksionalitet i shkëlqyer i njohjes së objekteve

✅ Ofron skriptim dhe opsione testimi të drejtuara nga fjalë kyçe

✅ Mbështetje NET, Java dhe HTML5

 

❌Jo i përshtatshëm për fillestarët për shkak të kurbës së pjerrët të të mësuarit

❌Skenarët e testeve komplekse kërkojnë aftësi kodimi

❌Çmimi krahasuar me mjetet me aftësi të ngjashme ose më të avancuara

 

Llojet e aplikimit Windows, ueb, celular (vetëm iOS dhe Android)
Llojet e testimit UI, funksionale, regresioni dhe disa aftësi nga skaji në fund
Aftësi pa kod Po, por jo për skenarë komplekse
Miqësia ndaj përdoruesit Në mes të rrugës
Fleksibiliteti Skriptimet dhe integrimet ju japin opsione të mira
Kostoja E shtrenjtë
Mbështetje Dokumentacion solid dhe mbështetje e komunitetit
Opsionet e integrimit Integrohet mirë me mjetet e tjera SmartBear dhe tubacionet CI/CD
Automatizimi E shkëlqyeshme
Raportimi dhe analitika Raporte të detajuara dhe të përshtatura të rezultateve të testit

 

 

#6. Ranorex

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

Ranorex është një kornizë e fuqishme, gjithëpërfshirëse e automatizimit të testit. I projektuar duke pasur parasysh thjeshtësinë dhe lehtësinë ndaj përdoruesit, ai është i mbushur me veçori të vlefshme për zhvilluesit e çdo niveli.

Ka shumë për të dashur për Ranorex. Është pa kod dhe ka një ndërfaqe të shkëlqyeshme drag-and-drop. Megjithatë, ndoshta më interesantja, ai ofron një gamë të plotë të llojeve të testimit dhe mbështet një gamë të gjerë aplikacionesh, duke përfshirë aplikacionet e vjetra të Windows.

Ndërsa Ranorex është i kushtueshëm, aftësitë e tij të gjera nënkuptojnë se mund të sigurojë ROI për ekipet e testimit. Është, pa dyshim, atje lart me mjetet më të mira të automatizuara të testimit në testimin e softuerit.

 

Pro dhe kundra:

 

✅Një nga mjetet softuerike më të gjithanshme të testimit të softuerit në treg

✅Funksionalitet i shkëlqyer i krijimit të testit pa kod

✅Mund të testojë një gamë të gjerë aplikacionesh

 

❌Modeli i licencimit mund të jetë pengues për ekipet më të mëdha të testimit

❌ Mund të luftojë gjatë detyrave me burime intensive

❌Tepër komplekse për të konfiguruar testimin jo të bazuar në Windows

 

Llojet e aplikimit Windows, aplikacione ueb, celular, API
Llojet e testimit Testimi funksional, regresioni, i drejtuar nga të dhënat, GUI, etj.
Aftësi pa kod po
Miqësia ndaj përdoruesit Ndërfaqja miqësore për përdoruesit dhe mjetet pa kod janë të forta
Fleksibiliteti Njohuritë e kodimit të kërkuara për personalizimet
Kostoja I shtrenjtë për ekipet e vogla ose me kapital të ulët
Mbështetje Paketa e mbështetjes me pagesë, ose dokumentacioni dhe mbështetja e komunitetit
Opsionet e integrimit Veglat CI/CD, Jira, etj. Megjithatë, jo gjithmonë pa të meta.
Automatizimi Shumë i aftë
Raportimi dhe analitika I përshtatshëm, por mund të jetë shumë i ngurtë për disa ekipe

 

 

#7. Tricentis Tosca

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

Tricentis Tosca është një emër i madh në hapësirën e testimit automatik të softuerit. Është një softuer i nivelit të ndërmarrjes me një theks të konsiderueshëm në reduktimin e mundimit të testimit manual dhe për të ndihmuar ekipet të ofrojnë produktet shpejt dhe me efikasitet.

Tricentis Tosca është një softuer serioz për ekipet që kërkojnë të çojnë pjekurinë e tyre të testimit në nivelin tjetër. Ndihmon në përmirësimin e testimit të softuerit në një gamë të gjerë teknologjish dhe ka aftësi të shkëlqyera pa kod, duke e bërë atë një nga mjetet më të mira të testimit dhe automatizimit të softuerit në treg.

Që kur Tricentis bleu Tosca-n në vitin 2007, marka e ka përmirësuar në mënyrë të qëndrueshme softuerin, duke e bërë atë më miqësor për përdoruesit, duke zgjeruar teknologjitë që mund të testojë dhe duke shtuar një sërë mjetesh të fuqizuara nga AI. Po, zbatimi kërkon kohë dhe Tosca nuk është e lirë. Por për ekipet e testimit që janë në të për një kohë të gjatë dhe duan diçka që do të zhvillohet me ta, ky mjet ka kuptim.

 

Pro dhe kundra:

 

✅Të aftë për të testuar një gamë të gjerë teknologjish, si celularë, aplikacione ueb, sisteme ERP, UI, etj.

✅Krijimi dhe automatizimi i testeve pa kod që kursen kohë

✅Vjen me mjete solide të integruara të menaxhimit të testeve

 

❌Qasja e testimit të bazuar në model vjen me koston e personalizimit

❌Përdorimi i veçorive më të avancuara të Tosca përfshin një kurbë të jashtëzakonshme mësimi

❌Modeli i licencimit është i shtrenjtë për ekipet me shumë testues

 

Llojet e aplikimit Aplikacionet në ueb, UI, ndërtime ERP, API
Llojet e testimit Funksionale, nga fundi në fund, regresioni, performanca, etj.
Aftësi pa kod po
Miqësia ndaj përdoruesit Po, por rastet e përdorimit të avancuar janë më pak intuitive
Fleksibiliteti Personalizimi nuk është një kostum i fortë
Kostoja Kostot e licencës individuale mund të përshkallëzohen shpejt
Mbështetje Mbështetje e madhe
Opsionet e integrimit Integrim pa probleme DevOps
Automatizimi E shkëlqyeshme
Raportimi dhe analitika Të ngurta

 

 

#8. SpiraTest

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

SpiraTest nga Inflecta është një mjet i mirëvlerësuar për menaxhimin e testeve të softuerit. Falë gamës së shkëlqyer të veçorive, fleksibilitetit dhe integrimit, ai funksionon në të gjithë gjerësinë e STLC. Në të vërtetë, ai mbështet një sërë metodologjish testimi, nga qasjet Agile, Waterfall dhe hibride.

SpiraTest ka filluar që nga fillimi i viteve 2000, atëherë nën emrin TestDirector. Ndërsa dikur ishte kryesisht një mjet i centralizuar i menaxhimit të testeve, ai ka evoluar me kalimin e viteve dhe tani ai lehtëson menaxhimin e strukturuar dhe gjithëpërfshirës të testit së bashku me integrimin e shkëlqyer të palëve të treta.

Nëse doni të thjeshtoni qasjen tuaj me funksionalitetin e testimit nga fundi në fund, SpiraTest është më se i aftë për këtë punë.

 

Pro dhe kundra:

 

✅SpiraTest funksionon gjatë gjithë ciklit jetësor të testimit të softuerit

✅Integrohet mirë me mjetet e njohura të automatizimit dhe të gjurmimit të gabimeve

✅Vjen me aftësi të shkëlqyera raportimi

 

❌E shtrenjtë kur krahasohet me mjetet rivale

❌Disa përdorues janë ankuar për probleme të ndërfaqes së përdoruesit dhe defekte të herëpashershme

❌Zbatimi dhe njohja kërkojnë investim në kohë që jo çdo ekip duhet të kursejë

 

Llojet e aplikimit E shkëlqyeshme për aplikacionet në internet, e mirë për celular dhe desktop
Llojet e testimit Funksionale, integrimi, sistemi, regresioni dhe më shumë
Aftësi pa kod Minimalm, jashtë krijimit të testit
Miqësia ndaj përdoruesit Mund të jetë më mirë për përdoruesit e papërvojë
Fleksibiliteti Shumë adaptive
Kostoja E shtrenjtë
Mbështetje Mbështetje e madhe nga Inflectra
Opsionet e integrimit Fantastike
Automatizimi Po, por përmes integrimit
Raportimi dhe analitika Pulte të fuqishme, të personalizueshme

 

IS YOUR COMPANY IN NEED OF

ENTERPRISE LEVEL

TASK-AGNOSTIC SOFTWARE AUTOMATION?

 

#9.Siparisi

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

Cypress është një kornizë e bazuar në JavaScript që ka mjete të forta testimi dhe veçori automatizimi. Është më i njohur për testimin nga fundi në fund të aplikacioneve moderne të uebit dhe një arkitekturë të re që e lejon atë të funksionojë me shfletuesin tuaj. Kombinuar me shpejtësinë dhe korrigjimin mbresëlënës, Cypress është një nga mjetet më të mira të automatizimit të testimit për zhvilluesit.

Sigurisht, ndërsa Cypress është një mjet i shkëlqyeshëm, ai ka kufizimet e veta. Më e rëndësishmja, është vetëm testimi i përparmë. Për më tepër, nuk është i përshtatshëm për testimin e celularit vendas dhe mbështet vetëm Chrome, Firefox dhe Edge. Pavarësisht nga ato dobësi, ndërfaqja vizuale e testimit është e shkëlqyeshme.

Nëse aplikacioni juaj është i bazuar në JavaScript, Cypress ia vlen të eksplorohet. Megjithatë, për nevoja më komplekse dhe të gjithanshme, ajo do të bjerë paksa.

 

Pro dhe kundra:

 

✅Përvojë e shkëlqyer e përdoruesit

✅Më miqësore me zhvilluesit sesa mjetet e tjera të testimit të softuerit

✅Teste të shpejta dhe korrigjim të plotë

 

❌Mungon mbështetja e ndërshfletuesve

❌Mungesa e mbështetjes amtare celulare jashtë kutisë

❌Jo i përshtatshëm për API-të ose testimin e backend-it

 

Llojet e aplikimit Ueb aplikacione të ndërtuara me React, Angular ose Vue
Llojet e testimit Nga fundi në fund me disa opsione integrimi dhe testimi të komponentëve
Aftësi pa kod Nr
Miqësia ndaj përdoruesit Shumë i përshtatshëm
Fleksibiliteti po
Kostoja Me burim të hapur, falas
Mbështetje Vetëm dokumentacioni dhe komuniteti
Opsionet e integrimit Integrim i ngurtë i veglave CI/CD
Automatizimi Shume i forte
Raportimi dhe analitika Shumë elementare pa paguar për Cypress Cloud

 

 

#10. Ndërmarrja Zephyr

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

Zephyr Enterprise është një nga mjetet më të mira të testimit manual të softuerit. Zhvilluar nga SmartBear, është një zgjedhje popullore midis ekipeve Agile dhe DevOps. Ndërsa shërbimet e tij kryesore qëndrojnë në menaxhimin, planifikimin, ekzekutimin dhe raportimin e rasteve të provës, Zephyr Enterprise është një zgjedhje e mirë për projekte më të mëdha, vendase nga Jira.

Nëse kompania juaj tashmë është e integruar dhe investuar në mjedisin Jira/Atlassian, Zephyr Enterprise është një zgjedhje solide për automatizimin e testeve. Është i përshtatshëm si për metodologjitë e ujëvarës ashtu edhe për metodologjinë Agile dhe ofron integrim të shkëlqyeshëm dhe të qetë me tubacionet CI/CD.

Thënë kështu, ndërmarrja Zephyr humbet pikë për shkak të mungesës së aftësive pa kod dhe një kurbë mësimi që disa njerëz do të luftojnë për ta kapërcyer.

 

Pro dhe kundra:

 

✅Integrim pa probleme me kornizat popullore të automatizimit

✅Sinkronizimi në kohë reale me Jira

✅Aftesi te pashembullta raportimi

 

❌UI/UX është pak konfuze, duke çuar në një kurbë të pjerrët të të mësuarit

❌Zbatim dhe konfigurim kompleks

❌I përshtatshëm vetëm për ekipet tashmë në mjedisin Jira/Atlassian

 

Llojet e aplikimit Ueb, desktop, celular
Llojet e testimit Funksionale, integrimi, regresioni, performanca dhe më shumë.
Aftësi pa kod Nr
Miqësia ndaj përdoruesit Kurba e pjerrët e të mësuarit
Fleksibiliteti Mund të personalizohet rreth flukseve të ndryshme të punës
Kostoja E shtrenjtë
Mbështetje Kanale të arsyeshme mbështetëse
Opsionet e integrimit Integrim i shkëlqyer Jira, solid me mjetet e automatizimit të palëve të treta
Automatizimi Vetëm përmes integrimit
Raportimi dhe analitika Klasa e parë

 

 

#11. LambdaTest

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

LambdaTest ndjek trendin në rritje të mjeteve ndër-platformë të bazuara në cloud, të cilat janë ndërtuar për të siguruar që aplikacionet në internet dhe faqet e internetit të jenë të thjeshta për t’u verifikuar. Ai funksionon nëpër shfletues, pajisje dhe sisteme operative të ndryshme, duke lejuar testime të shpejta dhe të shkallëzueshme.

Ndërsa ka ende merita për të pasur laboratorë të pajisjeve të brendshme, LambdaTest u ofron përdoruesve një alternativë bindëse. Për më tepër, është i lehtë për t’u përdorur, ka aftësi të shkëlqyera automatizimi dhe ofron mundësi raportimi të klasit të parë në çantë.

Nga ana negative, është relativisht i shtrenjtë dhe disa nga aftësitë më të avancuara kërkojnë ekspertizë teknike. Sidoqoftë, veçoritë si testimi i vendndodhjes dhe testimi i regresionit vizual e bëjnë atë të dallohet nga turma.

 

Pro dhe kundra:

 

✅Mbulim i gjerë në më shumë se 3000 pajisje dhe shfletues real

✅Opsione të shkëlqyera integrimi

✅Testimi i regresionit vizual është një veçori e re dhe interesante

 

❌Kërkohet kurba e të mësuarit për veçoritë e përparuara

❌Çmimi i bazuar në përdorim mund të përshkallëzohet shpejt

❌ Varësia e rrjetit të bazuar në renë kompjuterike nuk do të jetë çaji i të gjithëve

 

Llojet e aplikimit Ueb aplikacione, faqe interneti
Llojet e testimit Ndër-shfletues, automatizimi, regresioni vizual, i përgjegjshëm
Aftësi pa kod Vetëm për krijimin e rasteve të testit bazë
Miqësia ndaj përdoruesit Ndërfaqe e bukur, por disa veçori janë mjaft komplekse
Fleksibiliteti Shumë i personalizueshëm
Kostoja Në bazë të përdorimit dhe të bazuar në nivele mund të jenë të shtrenjta
Mbështetje Mbështetje e përgjegjshme, plus komunitet dhe dokumentacion solid
Opsionet e integrimit E shkëlqyeshme
Automatizimi Mbështetje për kornizat e njohura
Raportimi dhe analitika Dokumentacion i shkëlqyeshëm, regjistrimi i gabimeve dhe njohuri të performancës së testimit

 

 

#12. Sapun UI

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

SoapUI është një lojtar shumë i dashur dhe i provuar në komunitetin e testimit të shërbimeve në internet. I themeluar në vitin 2005, ai ka ndihmuar testuesit të verifikojnë qëndrueshmërinë dhe funksionalitetin e API-ve të ndërtuara mbi arkitekturat SOAP (Simple Object Access Protocol) dhe REST (Representational State Transfer) për gati dy dekada.

Ndërsa SoadUI mund t’i mungojë rastet e përdorimit gjithëpërfshirës të mjeteve të tjera të softuerit të testimit të softuerit në listën tonë, ai meriton vendin e tij në top 30 sepse është shumë i mirë në atë që bën. Është super fleksibël dhe vjen me një gamë mahnitëse aftësish testimi për këdo që ndërton aplikacione moderne në internet.

Nëse jeni duke kërkuar për një mjet të pavarur testimi API, SoapUI do të plotësojë nevojat tuaja dhe më shumë.

 

Pro dhe kundra:

 

Testimi i ngarkesës , testimi i sigurisë dhe aftësitë e reja tallëse

✅Mjet i shkëlqyeshëm me burim të hapur

✅Mbështet SOAP, REST, HTTP, JMS dhe më shumë, duke e bërë atë një nga mjetet më të gjithanshme në treg

 

❌Ndërfaqja është pak dërrmuese në fillim

❌Versionet me burim të hapur janë paksa të kufizuara në krahasim me versionin komercial ReadyAPI

❌ Varësia nga Java nuk do të funksionojë për çdo ekip

 

Llojet e aplikimit Shërbimet në internet, protokollet e mesazheve
Llojet e testimit Aftësitë funksionale, të sigurisë, të performancës, të ngarkesës, të përputhshmërisë dhe të testimit të tallës
Aftësi pa kod Krijimi i dobishëm i testit me tërheqje dhe lëshim
Miqësia ndaj përdoruesit Në përgjithësi mirë, por mund të jetë e ndërlikuar
Fleksibiliteti Shumë i personalizueshëm, me skriptim për skenarë të avancuar
Kostoja Opsioni me burim të hapur dhe opsioni me pagesë (me më shumë veçori)
Mbështetje Mbështetja komerciale është e disponueshme, dokumentacion i mirë dhe një komunitet aktiv
Opsionet e integrimit Integrohet me tubacionet e njohura CI/CD
Automatizimi Mbështet testimin e drejtuar nga të dhënat dhe ekzekutimin e linjës së komandës
Raportimi dhe analitika Versioni me burim të hapur është mjaft themelor

 

 

#13. Perfecto

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

Perfecto është një mjet i fuqishëm i testimit të softuerit të bazuar në cloud për aplikacionet në ueb dhe celular. Një version i hershëm i mjetit u bë nga Perforce Software pothuajse 20 vjet më parë, por ata kanë vazhduar të përmirësojnë ofertën e tyre që atëherë.

Perfecto sjell shumë karakteristika emocionuese në tryezë. Ai integrohet mirë me mjetet e zhvillimit dhe testimit të përdorura zakonisht, ka mjete gjithëpërfshirëse të testimit dhe automatizimit të softuerit dhe gjithashtu krenohet me veçoritë e asistuara nga AI.

Nga ana negative, nuk është mjeti më i lehtë për t’u zbatuar dhe është mjaft i shtrenjtë për atë që bën. Thënë kështu, kompania ka origjinën dhe testimi vizual i fuqizuar nga AI është i dobishëm për testuesit e aplikacioneve.

 

Pro dhe kundra:

 

✅Laborator i shkëlqyer i pajisjeve reale për testim gjithëpërfshirës

✅Testim vizual me fuqi AI

✅Integrim i fuqishëm me mjetet CI/CD, mjetet e menaxhimit të testeve dhe sistemet e gjurmimit të defekteve

 

❌E shtrenjtë

❌Testimi i bazuar në renë kompjuterike mund të jetë kufizues për disa projekte

❌Kurbë e të mësuarit më e pjerrët se shumica e mjeteve të tjera

 

Llojet e aplikimit Ueb dhe celular
Llojet e testimit Testimi funksional, i performancës dhe vizual
Aftësi pa kod I kufizuar
Miqësia ndaj përdoruesit Opsionet e avancuara janë më të mirat për testuesit me përvojë
Fleksibiliteti Shumë i konfigurueshëm
Kostoja Mbi mesataren
Mbështetje Mbështetje, dokumentacion dhe komunitet i mirë
Opsionet e integrimit E shkëlqyeshme
Automatizimi Automatizimi i testimit pa skripta dhe i shkruar
Raportimi dhe analitika Aftësi të shkëlqyera raportimi

 

 

#14. BugBug

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

BugBug është një platformë automatizimi testimi pa kod, e bazuar në cloud, e cila synon aplikacionet në ueb. USP i softuerit është të bëjë krijimin dhe ekzekutimin e testit sa më të thjeshtë që të jetë e mundur.

BugBug është një lojtar relativisht i ri në mjetet e automatizuara të testimit në testimin e softuerit. Megjithatë, ata kanë fituar rëndësi për shkak se janë një opsion i mirë për startup-et e reja. Apeli i madh i BugBug është se ai lejon ekipet pa përvojë të thellë testimi të bëjnë testime funksionale, regresioni dhe madje edhe API.

Ka një ndërfaqe përdoruesi shumë intuitive që është e drejtuar për pronarët e produkteve ose testuesit e papërvojë dhe vjen me një çmim konkurrues. Ndërsa raportimi dhe testimi kompleks mund të mos jenë përshtatja e tij e fortë, ai funksionon mirë për ekipet e fokusuara në funksionalitetin e aplikacionit në internet.

 

Pro dhe kundra:

 

✅Regjistro rastet e provës në shfletues me një ndërfaqe të mrekullueshme të bazuar në ueb

✅ Aftësitë pa kod e bëjnë BugBug shumë të aksesueshëm

✅Shumë i shpejtë dhe i përsosur për testime efikase

 

❌Nuk ka aftësi testimi celular

❌Jo i shkëlqyeshëm për rastet komplekse të testeve

❌I mungon përshtatshmëria për shkallëzim deri në projekte më të mëdha ose më komplekse

 

Llojet e aplikimit Ueb aplikacionet
Llojet e testimit Testim funksional, regresiv dhe i kufizuar API
Aftësi pa kod po
Miqësia ndaj përdoruesit Super i aksesueshëm
Fleksibiliteti I mungon fleksibiliteti i zgjidhjeve të bazuara në kodim
Kostoja Version konkurrues, falas pa re
Mbështetje E fortë dhe e përgjegjshme
Opsionet e integrimit Integrim i mirë me Slack, Jira dhe GitHub
Automatizimi Shume mire
Raportimi dhe analitika Shumë i kufizuar

 

 

#15. rreze X

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

Mjetet e mira të menaxhimit të testeve të softuerit janë një pjesë e madhe e kryerjes së testeve gjithëpërfshirëse dhe Xray sigurisht i përshtatet faturave. Ai jeton në mënyrë vendase brenda mjedisit Atlassian/Jira, i cili vjen me shumë përfitime për ekipet që tashmë janë investuar, duke përfshirë QA më të mirë dhe bashkëpunimin e zhvillimit, gjurmueshmërinë e thjeshtë dhe një përvojë testimi pa probleme.

Xray është i gjithanshëm dhe shumë i personalizueshëm. Për më tepër, aftësitë e tij raportuese janë një veçori e spikatur. Është një zgjedhje e shkëlqyeshme për testimin manual, të automatizuar dhe eksplorues, dhe ndërkohë që zbatimi, kostoja dhe ndjenja e të qenit në fund do të jetë problem për disa ekipe, është një mjet i fuqishëm që ofron mbulim gjithëpërfshirës të kërkesave.

 

Pro dhe kundra:

 

✅Integrimi Jira e bën gjurmueshmërinë e provës një problem

✅Pamje të shkëlqyera të mbulimit të kërkesave

✅Aftesite e raportimit dhe analitikes jane te klasit te pare

 

❌Nuk është një zgjedhje e mirë për kompanitë jashtë ekosistemit Atlassian

❌Zbatimi dhe kurba e të mësuarit janë një pengesë

❌Kur shtoni koston e licencës Jira, është një opsion i kushtueshëm testimi

 

Llojet e aplikimit Kryesisht për aplikacione ueb
Llojet e testimit E shkëlqyeshme për testime manuale dhe eksploruese
Aftësi pa kod I kufizuar
Miqësia ndaj përdoruesit Karakteristikat e avancuara do të jenë komplekse për disa ekipe
Fleksibiliteti Shumë i personalizueshëm
Kostoja Mund të jetë e shtrenjtë për ekipet më të mëdha
Mbështetje Mbështetje cilësore për Xpand IT
Opsionet e integrimit Mundësi të pafundme integrimi
Automatizimi Po, por përmes integrimit
Raportimi dhe analitika Raportim dhe analitikë e shkëlqyer

 

 

#16. Avo Siguro

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

Avo Assure është një platformë moderne testimi e automatizuar pa kod, ndër-teknologji. Është i fuqishëm, i gjithanshëm dhe i ndërtuar për shpejtësi. Miqësia ndaj përdoruesit dhe përputhshmëria janë karakteristika të tjera të shkëlqyera, ndërsa mjetet e tij pa kod do t’u pëlqejnë ekipeve joteknike dhe testuesve me kohë.

Rrallëzimi i proceseve të testimit ka qenë më i rëndësishëm. Avo Assure e zhbllokon këtë mundësi, e cila do të jetë një përfitim mjaft i madh për disa ekipe që ata të mund të tolerojnë një kurbë të konsiderueshme mësimi dhe koston e lartë të hyrjes. Këtu ka mjaft shkathtësi për ekipet me disa projekte në lëvizje, dhe krijimi i automatizuar i testeve është një kursim i madh kohe dhe parash.

 

Pro dhe kundra:

 

✅Teston kundër një game të gjerë aplikimesh

✅Përbërësit e para-ndërtuar dhe veçoritë pa kod plotësojnë nevojën për shpejtësi

✅ Ndërfaqe vizuale e bukur, miqësore për përdoruesit

 

❌Rastet e përdorimit të avancuar kërkojnë aftësi teknike

❌Mund të luftojë me teste të mëdha ose komplekse

❌Mbështetet në integrime për testimin e ngarkesës dhe testimin më kompleks të performancës

 

Llojet e aplikimit Mund të mbulojë pothuajse çdo aplikim
Llojet e testimit Gjithëpërfshirëse
Aftësi pa kod po
Miqësia ndaj përdoruesit Pasi të keni marrë vesh
Fleksibiliteti Përshtatet mirë me shumicën e flukseve të punës
Kostoja I shtrenjtë për përdoruesit e ndërmarrjeve në krahasim me kolegët
Mbështetje Shume mire
Opsionet e integrimit Integrim pa probleme me DevOps dhe CI/CD
Automatizimi Shume i forte
Raportimi dhe analitika I fortë, por i mungojnë aftësitë e plota të personalizimit

 

 

#17. TestPad

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

TestPad është një nga mjetet më të mira manuale për testim. Është i zhveshur dhe i thjeshtë por më shumë se funksional. Si një mjet i menaxhimit të rasteve të testimit të bazuar në ueb, TestPad është ndoshta më i përshtatshmi për projekte të vogla me rrjedha të thjeshta të punës testuese. Në të vërtetë, atij i mungon automatizimi dhe kompleksiteti i zgjidhjeve të tjera në treg, por kjo është një lloj gjëje.

Është një zgjedhje e shkëlqyeshme për të shkruar raste testimi. Në një masë të madhe, kjo është për shkak të përshtatshmërisë së tij për bashkëpunim. Është padyshim një përmirësim me kosto efektive për përdorimin e fletëllogaritësve të rëndë për shkrimin e rasteve të provës, por fatmirësisht, ai ka pak më shumë sesa thjesht ajo që ndodh nën kapuç.

 

Pro dhe kundra:

 

✅ Ndërfaqe e pastër dhe e parregullt

✅Mjet i shkëlqyer bashkëpunues

✅Aftesi te krijimit te testeve te shpejta

 

❌Funksionalitet i kufizuar i automatizimit

❌Mungon personalizimi

❌Raportimi është bazë

 

Llojet e aplikimit Më e përshtatshme për aplikacionet në internet, por në rregull për testimin celular dhe desktop
Llojet e testimit Testimi manual
Aftësi pa kod po
Miqësia ndaj përdoruesit Shumë e dobishme për përdoruesit
Fleksibiliteti Në mënyrë të arsyeshme
Kostoja Shumë të përballueshme
Mbështetje Mbështetje e qëndrueshme ndaj klientit
Opsionet e integrimit Shumë i kufizuar
Automatizimi Nr
Raportimi dhe analitika I kufizuar

 

 

#18. TestRigor

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

testRigor është një mjet testimi i automatizuar më i avancuar që sjell Generative AI në testimin e automatizuar në hapësirën e testimit të softuerit. Titulli këtu është se përdoruesit e çdo niveli të përvojës mund të krijojnë raste të fuqishme testimi duke përdorur kërkesat e tekstit, duke kursyer potencialisht kohë dhe duke hapur botën e mjeteve të softuerit të testimit të softuerit për të gjithë.

Përveç risisë së të qenit një zgjidhje e vërtetë pa kod, testRigor ka disa përfitime të tjera. Në veçanti, mjeti mbështet një gamë të gjerë teknologjish, të tilla si aplikacionet në ueb, celular, API dhe madje edhe aplikacione sistemesh dhe produkte në përpunimin e të dhënave (SAP).

Sigurisht, asnjë mjet nuk është i përsosur. testRigor është mjaft i shtrenjtë në krahasim me mjetet që ofrojnë karakteristika të ngjashme. Për më tepër, disa përdorues kanë raportuar se po luftojnë me testime më komplekse. Sidoqoftë, ndërsa përparimet në Generative AI vazhdojnë, prisni që testRigor të përmirësohet dhe ndoshta të bëhet një nga zëvendësuesit më të mirë për mjetet manuale të testimit të softuerit.

 

Pro dhe kundra:

 

✅Nuk nevojiten njohuri për kodim për të bërë raste të forta testimi

✅Krijimi i testit me ndriçim të shpejtë

✅Mbështet një gamë të gjerë të llojeve të testimit

 

❌ Inteligjenca artificiale nuk është e përsosur dhe mund të bëjë me më shumë saktësi dhe kuptim të më shumë aspekteve teknike të testimit

❌Mungon personalizimi dhe fleksibiliteti i mjeteve të tjera të testimit të softuerit

❌Tarifa e instalimit është e shtrenjtë dhe është një pengesë e madhe për ekipet më të vogla.

 

Llojet e aplikimit Ueb, celular, API, ERP
Llojet e testimit Gjithëpërfshirëse
Aftësi pa kod Po, është USP e testRigor
Miqësia ndaj përdoruesit Sado miqësore për përdoruesit
Fleksibiliteti Përshtatshëm, edhe në situata të ndryshme
Kostoja Kostot e zbatimit nuk do t’u përshtaten ekipeve më të vogla
Mbështetje Mbështetje e klasit të parë, e vëmendshme
Opsionet e integrimit Lidhet pa probleme me mjetet DevOps
Automatizimi Automatizimi i tubacionit të ngurta CI/CD
Raportimi dhe analitika Njohuri të mira, por është një fushë që mund të përmirësohet

 

 

#19. Testoni Sigma

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

Test Sigma është një platformë testimi e bazuar në renë kompjuterike me kod të ulët. Është një zgjedhje e shkëlqyer për kompanitë që duan të kryejnë testime bashkëpunuese midis ekipeve teknike dhe jo-teknike. TestSigma mbështet web, celular dhe API dhe mund të përshpejtojë vërtet procesin e testimit për ekipet që po ndiejnë presionin për të hyrë shpejt në treg.

Edhe profesionistët e papërvojë mund të hartojnë teste nëpërmjet komandave të përpunimit të gjuhës natyrore (NLP). Megjithatë, ka disa papërsosmëri me Test Sigma që nuk mund të injorohen. Për shembull, korrigjimi mund të jetë pak kompleks dhe mund të luftojë me ID dinamike dhe komponentë shumë të personalizuar. Për më tepër, disa përdorues kanë ngritur shqetësime për bllokimin e shitësve, ndaj zgjidhni me mençuri.

 

Pro dhe kundra:

 

✅Krijimi i thjeshtë i testit nëpërmjet AI gjeneruese kursen kohë dhe para

✅Funksionalitet i shkëlqyer i testimit ndër-platformë

✅Mjet i shkëlqyeshëm që promovon bashkëpunimin Agile në role të ndryshme

 

❌Komuniteti i vogël i përdoruesve në krahasim me mjetet e tjera softuerike

❌Personalizimi është një kompromis për shkak të veçorive të krijimit të testit NLP

❌Menaxhimi i testit brenda Test Sigma nuk do t’u përshtatet ekipeve me komplete të mëdha testimi

 

Llojet e aplikimit Ueb, celular, API
Llojet e testimit Funksioni, regresioni, nga fundi në fund dhe më shumë
Aftësi pa kod E shkëlqyeshme
Miqësia ndaj përdoruesit Shumë e dobishme për përdoruesit
Fleksibiliteti I mungon personalizimi i mjeteve të bazuara në skript
Kostoja E mirë për ekipe të vogla, e shtrenjtë për zbatime në shkallë të gjerë
Mbështetje Mbështetje me pagesë, por dokumentacion i mirë
Opsionet e integrimit Luan mirë me gjurmuesit e gabimeve dhe mjetet CI/CD
Automatizimi Karakteristika të shkëlqyera, të tilla si testet e vetë-shërimit
Raportimi dhe analitika Raporte të mira testimi me vizualizim të bukur

 

 

#20. Kobiton

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

Kobiton është një platformë e fuqishme testimi e bazuar në renë kompjuterike, e para në celular. Është një mjet cilësor për testimin e aplikacioneve vendase, ueb dhe hibride në pajisjet aktuale Android dhe iOS. Testuesit mund ta përdorin atë për testim manual dhe të automatizuar, i cili siguron fleksibilitet në projekte të ndryshme.

Përveç testimit në pajisje reale, ka dy veçori të tjera të spikatura që e bëjnë Kobiton shumë tërheqës për ekipet e testimit. Së pari, regjistrimi i skriptit dhe gjenerimi i testimit të fuqizuar nga AI është një veçori e mirë. Së dyti, nuk është kod, i cili hap testimin për ekipet joteknike.

Sidoqoftë, Kobiton nuk është perfekt. Disa përdorues janë ankuar se qasja në pajisjet më të njohura është një problem gjatë kohëve të pikut. Hidhni në krye të kësaj një kurbë të pjerrët të të mësuarit dhe çmimin e përdorimit të bazuar në renë kompjuterike, dhe kjo zgjidhje e testimit dhe automatizimit të softuerit nuk do të jetë për çdo ekip.

 

Pro dhe kundra:

 

✅Mundësitë pa kod demokratizojnë procesin e testimit

✅Testimi vizual i asistuar nga AI, gjenerimi i rasteve të provës dhe rastet e testimit të vetë-shërimit janë karakteristika të shkëlqyera

✅Qasja në pajisje reale i jep Kobiton një avantazh ndaj shërbimeve të ngjashme që ofrojnë emulatorë ose simulime harduerike

 

❌Zbatimi dhe kurba e të mësuarit janë të rëndësishme

❌Shpenzimet mund të dalin shpejt jashtë kontrollit për ekipet e zëna

❌Pajisjet e njohura nuk janë gjithmonë të disponueshme gjatë periudhave të ngarkuara

 

Llojet e aplikimit Aplikacione celulare vendase, ueb dhe hibride
Llojet e testimit Testimi i funksionalitetit, performancës, përputhshmërisë dhe aksesueshmërisë
Aftësi pa kod po
Miqësia ndaj përdoruesit Ndërfaqe intuitive, por përndryshe kurbë e pjerrët e të mësuarit
Fleksibiliteti Po, ai mbështet testimin manual dhe të automatizuar
Kostoja Përdorimi i rëndë mund të jetë i shtrenjtë
Mbështetje Mbështetje e shpejtë dhe e dobishme në internet
Opsionet e integrimit Përzihet mirë me mjetet CI/CD, kornizat e testimit dhe gjurmuesit e çështjeve
Automatizimi Automatizim i shkëlqyer me AI
Raportimi dhe analitika Aftësi të shkëlqyera raportimi

 

 

#21. Mobot

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

Mobot është një mjet testimi celular me një ndryshim. Ai i lejon testuesit të simulojnë ndërveprimet e përdoruesve nëpërmjet robotëve që prekin, rrëshqitin dhe navigojnë qindra pajisje reale Android dhe iOS. Është një mënyrë e shkëlqyeshme për ekipet për të verifikuar se si do të duket përdorimi në botën reale duke ofruar verifikim të fuqishëm të ndërfaqes së përdoruesit.

Qasja unike e Mobot është një ide e mirë për aplikacionet ku përvoja e përdoruesit, GPS ose nivelet e larta të sigurisë financiare janë përparësia. E themeluar në vitin 2018, kompania ka fituar një reputacion solid në të gjithë industrinë, me një shërbim që po përmirësohet dhe evoluon nga viti në vit.

 

Pro dhe kundra:

 

✅Përdor robotë në pajisje reale për të gjetur rastet e skajeve dhe defektet që emulatorët mund të mos i kenë

✅Shkëlqen në testimin e flukseve komplekse të përdoruesve

✅Redukton koston dhe telashet që lidhen me menaxhimin e një laboratori pajisjesh brenda shtëpisë

 

❌Krijimi i testit mund të jetë më i lehtë dhe më miqësor për përdoruesit

❌Mirëmbajtja e rregullt dhe koha e ndërprerjes nuk i përshtaten çdo ekipi

❌Inspektimi i elementit UI është i kufizuar, gjë që mund t’ju detyrojë të integroni një mjet testimi vizual

 

Llojet e aplikimit Celular (Android dhe iOS)
Llojet e testimit Funksional, regresion, përdorshmëri, përputhshmëri dhe performancë
Aftësi pa kod Disi e kufizuar
Miqësia ndaj përdoruesit E mirë, por bëhet komplekse për nevoja më të avancuara testimi
Fleksibiliteti Shumë adaptive
Kostoja Të shtrenjta kur krahasohen me mjetet rivale
Mbështetje I besueshëm dhe i përgjegjshëm
Opsionet e integrimit Integrim solid me menaxhimin e testeve dhe mjetet CI/CD
Automatizimi Eliminon testimin manual në pajisjet fizike
Raportimi dhe analitika Raportim dhe analitikë e mirë

 

 

#22. JMeter

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

JMeter është një aplikacion i shkëlqyer Java me burim të hapur i ndërtuar për të ofruar testime të fuqishme të ngarkesës dhe performancës. Ndërsa dikur ishte i kufizuar në aplikacionet në ueb, mjeti ka zgjeruar repertorin e tij në FTP, testimin e bazës së të dhënave dhe shërbimet në internet.

Paketa e veglave JMeter është e gjithanshme dhe shumë e personalizueshme, kjo është arsyeja pse është ende e popullarizuar pavarësisht nga ardhja e mjeteve më miqësore për përdoruesit. Në të vërtetë, për testuesit me një sfond të zhvillimit të softuerit, JMeter është një opsion i zbatueshëm. Për fillestarët, nuk do të ketë shumë kuptim nëse nuk po përpiqeni t’i kryeni gjërat me një buxhet të kufizuar, në të cilin rast është një mjet kryesor.

Ndërsa vetëm JMeter nuk do të ofrojë një zgjidhje gjithëpërfshirëse testimi, ai mbulon shumë baza kur bëhet fjalë për testimin e performancës duke simuluar trafikun e rënduar dhe duke ju dhënë njohuri se si aplikacioni juaj do të funksionojë nën presion. JMeter është përdorur nga ekipet e testimit që nga fundi i viteve ’90, por nuk po mbahet për arsye sentimentale; është ende një mjet cilësor.

 

Pro dhe kundra:

 

✅Mjet pa pagesë, me burim të hapur me një komunitet aktiv

✅Mjete të bazuara në Java që funksionojnë në Windows, MacOS dhe Linux

✅Vjen me shtojca të ndryshme të vlefshme që ju lejojnë të zgjeroni aftësitë e tij rreth nevojave tuaja

 

❌ Disa veçori kërkojnë njohuri të gjuhëve të kodimit relativisht të paqarta si Beanshell

IS YOUR COMPANY IN NEED OF

ENTERPRISE LEVEL

TASK-AGNOSTIC SOFTWARE AUTOMATION?

❌Resurse intensive gjatë testeve të mëdha dhe komplekse

❌Korbë e pjerrët e të mësuarit me një GUI jointuitive

 

Llojet e aplikimit Shërbimet në internet, aplikacionet në internet, FTP, bazat e të dhënave
Llojet e testimit Testimi i ngarkesës dhe performancës
Aftësi pa kod Vetëm për testet bazë
Miqësia ndaj përdoruesit Dokumentacion i mirë, por sfidues për fillestarët
Fleksibiliteti Mbështet skenarë dhe protokolle të ndryshme testimi
Kostoja Falas, me burim të hapur
Mbështetje Komunitet miqësor dhe i dobishëm me shumë dokumentacion dhe mësime
Opsionet e integrimit Plugins dhe mjete CI/CD
Automatizimi Po, por kërkon njohuri për kodim
Raportimi dhe analitika Raporte të mira, pamje vizuale dhe opsione personalizimi

 

 

#23. Mikro Fokus UFT

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

Micro Focus Unified Functional Testing (UFT) është një mjet i fuqishëm testimi i softuerit i ndërtuar për automatizimin e testeve funksionale dhe regresionit. I quajtur më parë HP Quick Test, ai fitoi një terren në hapësirën e testimit të softuerit falë aftësisë së tij për të testuar sistemet desktop, celular dhe ndërmarrje.

VBScript dhe njohja e objekteve nënkuptojnë se UFT është në gjendje të krijojë dhe ekzekutojë me shpejtësi teste të automatizuara në një grup të ndryshëm platformash dhe teknologjish.

Siç mund ta prisni, me një pjesë kaq të fuqishme të softuerit komercial, kostoja është një faktor, veçanërisht për ekipet më të vogla. Thënë kështu, integrimi i UFT me mjetet ALM dhe CI/CD e bën atë një konkurrent të fortë brenda hapësirës së testimit.

 

Pro dhe kundra:

 

✅Mbështet një sasi të madhe teknologjie, duke përfshirë zgjidhje ERP si Oracle

✅Njohja e objekteve me ndihmën e AI është një veçori me cilësi të lartë

✅Integrimi i qetë i rrjedhës së punës është diçka që nuk mund të injorohet

 

❌Jo i përshtatshëm për ekipe joteknike

❌Disa testues janë ankuar se ekzekutimi i UFT-së i shton shpenzimet e përgjithshme performancës së aplikacionit gjatë testimit

❌ Licencimi është tepër kompleks, duke çuar në kosto të fshehura.

 

Llojet e aplikimit Ueb, desktop, ERP dhe testime të mira celulare
Llojet e testimit Funksionale, regresioni, API, UI, etj.
Aftësi pa kod Shumë i kufizuar
Miqësia ndaj përdoruesit Në mes të rrugës
Fleksibiliteti VBScript është shumë i personalizueshëm
Kostoja I kushtueshëm, dhe licencimi është i errët
Mbështetje E fortë, me dokumentacion të mirë si rezervë
Opsionet e integrimit Pa probleme me vetitë e Micro Focus dhe mjetet e njohura CI/CD
Automatizimi I fuqishëm në krijimin dhe ekzekutimin e testeve
Raportimi dhe analitika Raporte gjithëpërfshirëse të testeve me një numër të vogël analitikash

 

 

#24. mabl

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

mabl është një platformë SaaS që është ndërtuar për të ofruar automatizim inteligjent të testimit. E themeluar në vitin 2017, ajo ka fituar shpejt lavdërimet dhe respektin e komunitetit të testimit dhe po bëhet shpejt një e preferuar e vërtetë e turmës.

Ndoshta avantazhi më bindës që ka mabl është mirëdashësia e tij e përgjithshme ndaj përdoruesit. Ndërfaqja e tij e përdoruesit me kod të ulët dhe intuitive është shumë e thjeshtë dhe lejon krijimin e testeve dhe aftësitë e mirëmbajtjes për të gjithë, pavarësisht nga aftësitë e tyre teknike.

Është një mjet i shkëlqyeshëm për ekipet Agile sepse mund të integrohet brenda SDLC dhe të lehtësojë testimin përsëritës, lëshimet më të shpejta dhe softuerin me cilësi të lartë. Për më tepër, testet e vetë-shërimit të asistuara me AI të mabl janë të shkëlqyera për trajtimin e ndryshimeve të vogla të UI. Së fundi, funksionaliteti i ndër-shfletuesit dhe integrimi CI/CD janë cilësi të tjera mbresëlënëse.

Nëse do të duhej të zgjidhnim disa të meta të mabl, ato do të duhej të ishin mungesa e përshtatshmërisë së tij për testimin celular dhe mungesa e personalizimit pa aftësi testimi. Më në fund, ai mund të shtojë pak performancë të lartë gjatë testimit, por është ende një opsion i shkëlqyeshëm në përgjithësi.

 

Pro dhe kundra:

 

✅Krijimi i automatizuar i testit është bërë i thjeshtë nga mjetet e ulëta dhe pa kod të mabl

✅E pajtueshme me shfletuesit kryesorë

✅Trajton testimin e bazuar në shfletues, API dhe bazë celulare

 

❌ Aftësitë vendase të testimit të aplikacioneve celulare mund të bëjnë me pak vëmendje

❌Njohuritë e kodimit kërkohen për personalizime më komplekse të testimit

❌Bllokimi i shitësit mund të jetë një problem, kështu që mendoni me kujdes, përndryshe do t’ju duhet të duroni dhimbjen e kokës nga migrimi i paketave të testimit kur kaloni në një opsion tjetër

 

Llojet e aplikimit Ueb aplikacionet
Llojet e testimit Funksionale, regresioni, UI
Aftësi pa kod Me kod të ulët
Miqësia ndaj përdoruesit Në përgjithësi miqësore për përdoruesit
Fleksibiliteti Opsione të forta personalizimi
Kostoja Relativisht e shtrenjtë
Mbështetje I forte
Opsionet e integrimit Probleme me gjurmuesit dhe mjetet CI/CD
Automatizimi E fortë
Raportimi dhe analitika Mjete shumë të mira raportimi

 

 

#25. Praktik Test

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

PractiTest është një mjet i besueshëm i menaxhimit të testit të bazuar në renë kompjuterike që u mundëson ekipeve të thjeshtojnë dhe centralizojnë procesin e testimit. I lançuar në vitin 2008, ai ka kaluar nëpër një proces evolucioni të vazhdueshëm dhe tani konsiderohet gjerësisht si një nga mjetet më të mira për testimin e automatizuar në testimin e softuerit, falë aftësive të tij të shkëlqyera integruese.

PractiTest adreson shumë nga problemet që lidhen me mjetet manuale për testim. Smart Fox, Asistenti i AI i PractiTest, ndihmon në krijimin dhe menaxhimin e rasteve të testimit. Në të njëjtën kohë, Rezultati i vlerës së testit përdor algoritme ML për të vlerësuar dobinë e testeve të veçanta.

Përparësi të tjera domethënëse që posedon PractiTest përfshijnë organizimin e shkëlqyer të informacionit të testimit. Kërkesat, rastet e testimit, rezultatet dhe më shumë përmbahen në një ndërfaqe lehtësisht të kërkueshme dhe të gjurmueshme. Ai gjithashtu ofron raporte të shkëlqyera dhe mjete analitike.

Megjithatë, nuk është perfekt. Disa elementë të ndërfaqes së përdoruesit mund të përmirësohen, ndërsa zbatimi është me kosto dhe përpjekje intensive. Sidoqoftë, ai do të sigurojë ROI për ekipet Agile.

 

Pro dhe kundra:

 

✅Komunitet i shkëlqyeshëm, mësime dhe bazë njohurish për të ndihmuar të sapoardhurit të kuptojnë këtë softuer

✅Vjen me një API të fuqishme që i ndihmon ekipet të lidhen me pothuajse çdo mjet

✅Raportimi është fenomenal, shumë i personalizueshëm dhe i mbushur plot me njohuri

 

❌Zbatimi është kompleks dhe mund të kërkojë kosto trajnimi për disa anëtarë të ekipit

❌Nuk i përshtatet ekipeve më të vogla për shkak të kostos dhe veçorive që mund të jenë të tepërta

❌Kostoja e lartë mund të mos jetë e qëndrueshme për projekte specifike

 

Llojet e aplikimit Ueb dhe aplikacione celulare
Llojet e testimit Funksionale, jofunksionale , manuale, të automatizuara dhe më shumë
Aftësi pa kod I kufizuar
Miqësia ndaj përdoruesit E moderuar
Fleksibiliteti Shumë i personalizueshëm
Kostoja Është e shtrenjtë, por ofron çmime të niveleve
Mbështetje Mbështetje e shkëlqyer live
Opsionet e integrimit Integrim pa probleme me mjetet e automatizimit dhe gjurmuesit e problemeve
Automatizimi Vetëm përmes integrimit
Raportimi dhe analitika e klasit të parë

 

 

#26. Korniza e Robotit

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

Robot Framework është një kornizë automatizimi testimi me burim të hapur të bazuar në Python. Ai filloi si një projekt i Rrjetit Nokia në 2005 përpara se të bëhej me burim të hapur në 2008. Që atëherë, ai ka mbetur një mjet testimi popullor në shumë qarqe.

Një nga tiparet kryesore të Robot Framework është qasja e tij e drejtuar nga fjalë kyçe për krijimin e testit. Ky funksionalitet e bën atë ideal për testues pa sfond të gjerë kodimi. Një avantazh tjetër i qasjes së rastit të testit të gjuhës natyrore është se Robot Framework është një mjet solid për bashkëpunimin midis ekipeve teknike dhe jo-teknike.

Kurba e të mësuarit nuk është e parëndësishme, veçanërisht për rastet më komplekse të përdorimit. Megjithatë, ai ruan një komunitet të gjallë që është gjithmonë i gatshëm për t’ju drejtuar në drejtimin e duhur. Një artefakt i komunitetit të mirë-formuar është gama e larmishme e shtojcave dhe shtesave që lejojnë kërkesa të ndryshme testimi, si API, baza e të dhënave dhe testimi në ueb.

Pika të tjera të mëdha plus të Robot Framework përfshijnë funksionalitetin ndër-platformë (përfshirë Linux) dhe raportet dhe regjistrat e tij gjithëpërfshirës dhe të personalizueshëm të testeve HTML.

 

Pro dhe kundra:

 

✅ Sintaksa e drejtuar nga fjalë kyçe lejon bashkëpunimin midis zhvilluesve, projektuesve, palëve të interesuara dhe C-suite

✅Shumë biblioteka dhe shtesa që rrisin aftësitë e testimit të mjeteve

✅Raportim i fuqishëm dhe shumë i personalizueshëm

 

❌Nuk është një zgjedhje e shkëlqyeshme për testimin e celularëve vendas

❌Më pak intuitive se mjetet e tjera në treg

❌Mund të shfaqë probleme të performancës gjatë ekzekutimit të testeve të mëdha dhe komplekse

 

Llojet e aplikimit Ueb, desktop, API
Llojet e testimit Pranimi, regresioni, API dhe disa testime UI.
Aftësi pa kod Shumë i kufizuar
Miqësia ndaj përdoruesit Krijimi i rastit të testimit është i drejtpërdrejtë
Fleksibiliteti Bibliotekë dhe opsione të shkëlqyera integrimi
Kostoja Falas dhe me burim të hapur
Mbështetje Mbështetje komerciale dhe komunitet dhe dokumentacion i madh
Opsionet e integrimit CI/CD dhe mjete të tjera të palëve të treta
Automatizimi E shkëlqyeshme
Raportimi dhe analitika Raporte të forta që mund të personalizohen

 

#27. Bugzilla

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

Bugzilla ka gjetur defekte që nga viti 1998. Pavarësisht statusit të tij të vjetër, fleksibiliteti, besueshmëria dhe grupi i fuqishëm i veçorive nënkuptojnë se mjeti përdoret ende gjerësisht sot.

Bugzilla është, para së gjithash, një mjet për gjurmimin e defekteve. Sidoqoftë, ai është i aftë për shumë më tepër sesa thjesht gjetja e gabimeve. Në duart e duhura, ky mjet me burim të hapur mund të kryejë gjithashtu testime funksionale dhe regresioni . Është gjithashtu një nga mjetet më të mira manuale për testimin e aplikacioneve të bazuara në ueb.

 

Pro dhe kundra:

 

✅Mjet pa pagesë dhe me burim të hapur me një bazë besnike përdoruesish

✅Bugzilla funksionon pa probleme në disa sisteme të ndryshme operative

✅Me aftësi të mjaftueshme teknike, Bugzilla është shumë i personalizueshëm dhe i gatshëm për të testuar në një gamë të gjerë fluksesh pune

 

❌Do t’ju duhet të integroheni me një mjet të menaxhimit të testit nëse dëshironi të kryeni menaxhim të gjerë të testit

❌I mbushur me veçori që mund të mposhtin përdoruesit e rinj

❌ Ndërfaqja e ndërfaqes e Bugzilla ishte e mirë në kohën e saj, por ndihet paksa e vjetër kur krahasohet me ndërfaqet e shkëlqyeshme të mjeteve më bashkëkohore

 

Llojet e aplikimit Aplikacionet e bazuara në ueb
Llojet e testimit Zbulimi manual dhe defekti
Aftësi pa kod Minimale
Miqësia ndaj përdoruesit Kurbë e moderuar e të mësuarit
Fleksibiliteti Shumë fleksibël
Kostoja Mjet falas dhe me burim të hapur
Mbështetje Komuniteti dhe vetëm dokumentacioni
Opsionet e integrimit Luan mirë me menaxhimin e testeve dhe mjetet popullore të zhvillimit
Automatizimi Vetëm përmes mjeteve të palëve të treta
Raportimi dhe analitika E mirë, dhe mund të personalizohet

 

 

#28. LoadRunner

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

LoadRunner është një tjetër mjet automatizimi testimi nga MicroFocus. Filloi në vitet ’90 përpara se Hewlett-Packard të merrte softuerin në 2006. Ka vazhduar për kaq shumë kohë sa ka fituar shumë respekt dhe nderim. Megjithatë, nuk është relike. Është ende një opsion i mirë për ekipet që kërkojnë të kryejnë testimin e ngarkesës dhe performancës.

Skenarët realistë të testimit janë forte e LoadRunner. Në fakt, është aq kompleks dhe i nuancuar sa është një super zëvendësues për ndërveprimin e vërtetë të përdoruesit. Ai gjithashtu krenohet me një bibliotekë të madhe protokollesh, gjë që e bën atë të përshtatshëm për testimin e shumë aplikacioneve dhe teknologjive të ndryshme. Më në fund, LoadRunner ka karakteristika të shkëlqyera raportimi dhe analitike që ofrojnë njohuri jashtëzakonisht të detajuara të performancës së testit.

Sidoqoftë, pavarësisht nga cilësitë pozitive të LoadRunner, ka disa të meta. Është larg të qenit miqësor për përdoruesit, është i shtrenjtë dhe skriptimi kërkon shumë mirëmbajtje.

 

Pro dhe kundra:

 

✅Një mjet i shkëlqyeshëm për krijimin e skenarëve të testimit në botën reale

✅Mjetet e raportimit dhe analitikës ofrojnë një nivel të madh njohurish

✅LoadRunner Cloud lejon ekipet të shkallëzojnë testet dhe të shfrytëzojnë infrastrukturën cloud për testime të shpërndara gjeografikisht

 

❌Jo aq i përshtatshëm për aplikime që ndryshojnë shpejt për shkak të niveleve të larta të mirëmbajtjes që kërkohen

❌Është një mjet mjaft kompleks që i mungon lehtësia e përdorimit të mjeteve moderne të testimit dhe platformave të automatizimit

❌LoadRunner është mjaft intensiv me burime. Në varësi të shkallës së funksionimit tuaj, mund t’ju duhet pajisje e specializuar për të shfrytëzuar maksimalisht këtë mjet

 

Llojet e aplikimit Aplikacionet në ueb, sistemet ERP, mjediset SAP dhe Citrix
Llojet e testimit Stresi , qëndrueshmëria, ngarkesa, performanca dhe shkallëzueshmëria
Aftësi pa kod Minimale
Miqësia ndaj përdoruesit Jo për fillestarët
Fleksibiliteti Arkitektura e hapur mbështet integrimin dhe personalizimin
Kostoja E shtrenjtë
Mbështetje Mbështetje e mirë
Opsionet e integrimit Integrohet pa probleme me mjete të tjera MicroFocus
Automatizimi Krijimi dhe ekzekutimi i shkëlqyer i testit
Raportimi dhe analitika Raporte dhe pamje të shkëlqyera

 

 

#29. QAprosoft

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

QAprosoft është një platformë me burim të hapur që ofron mjete testimi dhe veçori automatizimi për startup-et dhe SMB-të. Falë një sërë mjetesh dhe kornizash, është një zgjedhje e mirë për ekipet e QA që fokusohen në bashkëpunimin dhe thjeshtimin e procesit të testimit.

Testimi në ueb, celular dhe API janë të gjitha brenda aftësive të QAprosoft. Megjithatë, në të vërtetë, për të përfituar sa më shumë nga mjeti, do t’ju duhet të sillni pak përvojë zhvillimi në tryezë.

Ndoshta gjëja më e dukshme rreth QAprosoft është grupi i tij i larmishëm dhe ndërkombëtar i zhvilluesve. Mjeti është falas, kështu që ky është një projekt i pastër pasioni. Si i tillë, nuk mund të prisni lehtësinë e përdorimit të softuerit komercial, por nëse i njihni gjërat tuaja, QAprosoft mund të shkojë deri në nivelin e ndërmarrjes.

 

Pro dhe kundra:

 

✅Mjete falas, me burim të hapur të krijuara nga një grup fantastik projektuesish dhe zhvilluesish

✅Mjedis i dobishëm testimi me kontejnerë, konfigurimi dhe mirëmbajtja më e thjeshtë e testimit

✅Përputhshmëria ndër-platformë është e mundur falë kornizës së bazuar në Java, Carina

 

❌Mbështetja e klientit është ajo që mund të prisni nga një mjet falas, edhe nëse komuniteti është i dobishëm

❌I mungojnë tiparet si aftësia pa kod që do t’u përshtatet anëtarëve jo teknikë të ekipit

❌Disa nga mjetet QAprosoft janë të pjekura, ndërsa të tjerat duken pak të pazhvilluara

 

Llojet e aplikimit E fokusuar në ueb dhe celular
Llojet e testimit Funksionale, API dhe performancë
Aftësi pa kod Minimale
Miqësia ndaj përdoruesit Jo i përshtatshëm për fillestarët
Fleksibiliteti Shumë i personalizueshëm
Kostoja Mjet falas, me burim të hapur
Mbështetje Komuniteti
Opsionet e integrimit Integrime të mira të ndërtuara nga komuniteti, por shumë mjete janë të papajtueshme
Automatizimi Shume mire
Raportimi dhe analitika Është e mundur, por jo kostumi i fortë i QAprosoft

 

 

#30. Testmo

30 Produktet më të mira në treg për ekipet e testimit të softuerit

Testimi i softuerit do të ishte i pamundur dhe kaotik pa mjete të mira të menaxhimit të testeve. Testmo është një nga zgjidhjet më të mira në treg falë qasjes së tij të unifikuar për testimin e softuerit. Ndoshta tipari i tij më tërheqës është shkathtësia e tij e madhe, sepse i lejon ekipet të bëjnë teste manuale, të automatizuara dhe eksploruese brenda një zgjidhjeje.

Ka shumë gjëra të tjera për të dashur për Testmo. Ndërfaqja është një ëndërr për të punuar dhe integrohet lehtësisht me mjetet e zhvillimit standard të industrisë. Është gjithashtu shumë i shkallëzueshëm dhe integrohet me mjete të tjera testimi dhe softuer të testimit të automatizimit, i cili zgjeron aftësitë e tij.

 

Pro dhe kundra:

 

✅Zgjidhje e centralizuar për ekipet e testimit

✅Shumë i shkallëzuar

✅Ndërfaqja është e vendosur mirë dhe shumë intuitive

 

❌Veçoritë e avancuara përfshijnë një kurbë të pjerrët të të mësuarit

❌Opsionet e personalizimit mund të jenë më të mira

❌Zgjidhje e shtrenjtë, veçanërisht për ekipet e vogla ose startup-et me bootstrap

 

Llojet e aplikimit Aplikacione në ueb, por funksionon edhe për desktop dhe celular
Llojet e testimit Testimi funksional, regresiv, integrimi, eksplorues dhe i automatizuar.
Aftësi pa kod Shumë i kufizuar me integrime
Miqësia ndaj përdoruesit Ndryshon veçori në veçori
Fleksibiliteti Përshtatet mirë me rrjedhat dhe metodologjitë e ndryshme të punës
Kostoja I kushtueshëm kur krahasohet me kolegët e tij
Mbështetje Mbështetje e shkëlqyer e klientit
opsionet e integrimit Integrim pa probleme të veglave DevOps
Automatizimi Vetëm përmes integrimit, i cili funksionon mirë
Raportimi dhe analitika E pranueshme, por ndoshta jo kostumi më i fortë i mjetit

 

 

Mendimet e fundit

Kompleti ZAPTEST RPA + Test Automatizimi

Pra, ja ku e kemi, listën tonë të 30 mjeteve më të mira të testimit të softuerit në treg sot. Siç mund ta shihni, disa softuer të testimit të softuerit janë të pavarur, ndërsa të tjerët janë pjesë e një qasjeje më të gjerë duke u specializuar në disa fusha thelbësore.

Mjetet e automatizimit të testimit janë një zgjedhje solide nëse jeni nën presion për të nxjerrë shpejt një projekt të madh në treg, sepse ato ju lejojnë të shkruani, ekzekutoni dhe menaxhoni rastet e testimit. Për më tepër, ato janë një opsion i shkëlqyer për ekipet e përkushtuara ndaj metodologjive Agile , DevOps ose CI/CD.

Bazuar në kriteret strikte të mësipërme, ZAPTEST është lehtësisht një nga mjetet më të mira të testimit të automatizuar në testimin e softuerit. Ndërsa hyrjet e tjera në listën tonë të 30 mjeteve më të mira të testimit në testimin e softuerit kanë veçori të shkëlqyera, asnjëra nuk ofron kombinimin fitues të një mjeti ndër-platformë, ndër-aplikues, AI dhe RPA me mbështetje të dedikuar.

Download post as PDF

Alex Zap Chernyak

Alex Zap Chernyak

Founder and CEO of ZAPTEST, with 20 years of experience in Software Automation for Testing + RPA processes, and application development. Read Alex Zap Chernyak's full executive profile on Forbes.

Get PDF-file of this post