fbpx

Get your 6-month No-Cost Opt-Out offer for Unlimited Software Automation?

 

Dekada e fundit ka parë një shpërthim të mjeteve RPA ndërsa bizneset dhe shitësit nxitojnë të përfitojnë nga kjo teknologji emocionuese automatizimi. Por me kaq shumë zgjedhje, si e dini se cili mjet RPA është për ju?

Ne paraqesim një listë të mjeteve më të mira robotike të automatizimit të proceseve në treg sot. Disa nga këto aplikacione janë nga emra të mëdhenj e të vendosur në hapësirë; Të tjerë janë nga kompani më pak të njohura. Megjithatë, të gjitha ato janë shembuj të shkëlqyer të softuerit të automatizimit të proceseve të biznesit.

Ne do të supozojmë se ju tashmë e dini se çfarë është softueri Automatizimi i Proceseve Robotike (RPA) dhe se si është i aftë të transformojë biznesin tuaj. Nëse keni nevojë për një amortizues, shikoni artikullin tonë të plotë, Çfarë është RPA (automatizimi i procesit robotik)? Përkufizimi, kuptimi, aplikimet, dallimet në BPA & më shumë!.

Tani për tani, le të shohim mjetet më të mira robotike të automatizimit të proceseve të disponueshme sot.

Table of Contents

#1. ZAPTEST Enterprise

 

Ndërsa ZAPTEST ofron një version fantastik falas, Ndërmarrja jonë 2-në-1 mundëson çdo task-automatizim për çdo teknologji UI dhe API, për zbatimin e Testing & RPA .

Disa nga karakteristikat më të mira të zgjidhjes softuerike RPA të ZAPTEST përfshijnë teknologjinë 1SCRIPT, e cila ndihmon në krijimin e automatizimit nëpër platforma, API dhe pajisje të ndryshme pa pasur nevojë për ri-shkrimin e skriptave për secilën prej këtyre platformave. Funksionaliteti cross-application u lejon përdoruesve të lidhin mjete nëpërmjet GUI ose API, duke ofruar një nivel të paparë të personalizimit dhe integrimit.

1 Click Document Conversion, and Cloud Device Hosting Management mean that your business can revolutionize its content management capabilities, while REC Studio means that even nontechnical staff can build robots for business processes quickly and easy.

ZAPTEST Enterprise kombinon fuqinë e RPA dhe automatizimin e testimit të softuerit, me teknologjinë IA dhe Computer Vision që lejon modernizimin e automatizimit. Si rezultat, çdo automatizim që ju ndërtoni me mjetin tonë do të jetë shumë i besueshëm dhe funksional, duke siguruar më shumë kohë shtesë dhe kursime më të rëndësishme.

Ndoshta avantazhi më i madh i ZAPTEST Enterprise është ofrimi i një Eksperti ZAP që punon në distancë si pjesë e ekipit të klientit, në kohë të plotë. Këta profesionistë të automatizimit shumë të trajnuar ofrojnë mbështetje të përkushtuar, një për një, që ju lejon të përfitoni sa më shumë nga automatizimi i procesit të biznesit tuaj – nuk ka nevojë të punësoni staf të ri, apo të mësoni aftësi të reja.

Një tjetër avantazh i rëndësishëm është modeli i licencës së pakufizuar. Në krahasim me nevojën për të blerë gjithnjë e më shumë licenca me rritjen e kompanisë suaj, ZAPTEST lejon një përdorim të pakufizuar nën një kosto fikse – përdorim aq sa ju duhet për të shkallëzuar, pavarësisht se sa përdorues keni, apo sa shpejt rriteni.

WebDriver Integration, teknologjia AI + Computer Vision, dhe RPA moderne e kanë bërë ZAPTEST suitën e automatizimit për Enterprise.

#2. Platforma e automatizimit të biznesit UiPath

 

Platforma e Automatizimit të Biznesit të UiPath është një nga mjetet RPA më popullore në treg. Kompania ka një histori të gjatë të ofrimit të zgjidhjeve më të mira softuerike RPA, kështu që është e drejtë të thuhet se ata kanë fituar shumë përvojë në sektorë të ndryshëm.

Platforma e tyre e automatizimit të biznesit ju lejon të ndërtoni aplikacione duke përdorur mjete me kod të ulët dhe ofron integrimin RPA në pazar. Megjithatë, ku platforma e automatizimit të procesit robotik të UiPath dallohet me të vërtetë është në integrimin e saj me mjetet e Inteligjencës Artificiale dhe Machine Learning. Këto karakteristika ndihmojnë ekipet të zhbllokojnë vendim-marrjen krahas automatizimit, duke hapur një gamë të gjerë mundësish.

Minierat e procesit janë një tjetër veçori e madhe UiPath që ndihmon ekipet të maksimizojnë automatizimin e procesit. Natyra e centralizuar e platformës lejon një kontroll më të madh dhe përputhje rregullatore. Opsionet e trajnimit të cilësisë dhe mbështetja janë arsye të mëtejshme pse kjo platformë e vlerësuar me çmime vazhdon të mbetet relevante.

Ndërsa mjetet më të mira RPA mund të kursejnë biznesin tuaj shumë para, është e rëndësishme të theksohet se UiPath është një zgjidhje mjaft e shtrenjtë. Mjete si ZAPTEST ofrojnë licenca të pakufizuara, të cilat mund t’i bëjnë ato një opsion më të mirë për klientët e nivelit të sipërmarrjes.

 

Pro dhe kundra të UiPath Business Automation Platform

 

Pros:

 • Minierat e procesit janë atje lart me mjetet kryesore RPA
 • Orkestrimi i workflow-it është shumë i mirë
 • Ndërfaqja e përdoruesit drag-and-drop
 • Aftësi të shkëlqyera të regjistrimit të veçorive

 

Kons:

 • Licencat janë shumë të shtrenjta
 • Sfiduese për proceset e debug
 • Kurba e pjerrët e të mësuarit
 • Vrapon shumë ngadalë ndonjëherë

 

#3. Automatizimi kudo – Platforma e suksesit të automatizimit

 

Automation Success Platform by Automation Anywhere është një tjetër suitë RPA me reputacion të fortë. Udhëheqësi i softuerit të automatizimit të procesit të biznesit ka fituar shumë fansa gjatë viteve falë qasjes së tyre përparamenduese ndaj RPA. Në veçanti, mjetet janë të shquara për të qenë të bazuara në web dhe cloud-native, e cila është një lajm i mirë në një epokë të punës në distancë.

Platforma e Suksesit të Automatizimit është shumë e integruar dhe e shkallëzuar. Megjithatë, pavarësisht nga ndërfaqja e tij miqësore me përdoruesit dhe aftësitë pa kod, sistemi RPA ka një kurbë të pjerrët të të mësuarit. Një pikë tjetër fërkimi përfshin aftësitë e tij njohëse shumë të qepura.

Ndërsa Automation Anywhere tregton veten si një mjet hiperautomation , shumë klientë janë ankuar se IA ka nevojë për punë, veçanërisht në identifikimin e dokumentacionit. Tipari i tyre i Bashkë-Pilotit, edhe pse novator, ka tërhequr gjithashtu disa kritika për shkak të mungesës së stabilitetit.

Me mbështetjen e mirë të klientit dhe modelet e shkëlqyera të automatizimit të procesit, është e lehtë të kuptosh pse konsiderohet si një nga mjetet më të mira RPA në treg. Megjithatë, kjo cilësi vjen me një çmim, me Automation Anywhere që është një nga mjetet më të pricier Robotic Process Automation në treg.

 

Pro dhe kundra të Platformës së Suksesit të Automatizimit

 

Pros:

 • Shumë e dobishme për përdoruesit
 • Opsione të shkëlqyera pa kod
 • Veçori të mira të përpunimit të minierave dhe zbulimit
 • Mjete të shkëlqyera raportimi

 

Kons:

 • Përdoruesit kanë raportuar insekte të shpeshta në robotët e tyre RPA
 • Lëshimet e reja mund të jenë të paqëndrueshme
 • Funksionet AI dhe ML nuk janë aq të avancuara sa sugjeron marketingu i tyre

 

#4. SS&C Blue Prism

 

Blue Prism është një tjetër nga mjetet më të njohura të automatizimit RPA. Kompania ka qenë rreth e rrotull për një kohë të gjatë dhe ka ndërtuar një reputacion të fortë si për sigurinë ashtu edhe për shkallëzimin. Blue Prism kombinon RPA me Business Process Automation (BPO) për të krijuar një nga mjetet kryesore RPA në treg.

Blue Prism ka një ndërfaqe të shkëlqyer intuitive të përdoruesit. Kjo veçori do të thotë se ekipet mund të marrin shumë nga produkti menjëherë pas vendosjes. Softueri gjithashtu ofron aftësi inteligjente automatizimi, të cilat mund t’i përdorni për të zgjeruar gamën e detyrave RPA. Megjithatë, përdoruesit kanë paralajmëruar se elementët e IA bëjnë që softueri të mbetet prapa ndjeshëm, gjë që sugjeron se duhet bërë më shumë punë për të optimizuar mjetin.

Dhoma e Kontrollit është një veçori solide që ju ndihmon të mirëmbani dhe riparoni automatizimin tuaj. Përsëri, përdoruesit kanë raportuar se softueri, edhe pse novator, është shumë i mjegullt. Pra, ju do të duhet të përdorni Dhomën e Kontrollit për të maksimizuar kohën e lirë. Shyqyr që është miqësore për përdoruesit, kështu që anëtarët e ekipit joteknik mund të punojnë me ndërfaqen e saj shumë vizuale.

Blue Prism u emërua kohët e fundit një udhëheqës i Magic Quadrant, i cili është një listë prestigjioze e mjeteve RPA që Gartner rekomandon çdo vit. Megjithatë, klientët kanë thënë se ndërsa mbështetja e klientit është e ndjeshme, ka një mungesë të mbështetjes teknike apo zhvilluese.

 

Pro dhe kundra të Prismit Blu

 

Pros:

 • Një nga mjetet më të mira RPA për sigurinë
 • Kurba e ulët e të mësuarit
 • Scalable
 • Ndërfaqe e madhe e përdoruesit

 

Kons:

 • Mbështetja e zhvillimit duhet të jetë më e mirë
 • Mungesa e stabilitetit, sidomos pas përditësimeve
 • E shtrenjtë si për klientët ashtu edhe për partnerët

#5. Kofax RPA

 

Kofax është një lojtar në rritje në hapësirën RPA. Softueri i automatizimit ka bërë përparime në vitet e fundit, por ka ende mjaft vend për përmirësim.

Kofax RPA ofron mjete automatizimi të procesit të biznesit fund-në-fund. Disa nga karakteristikat më të mira të softuerit përfshijnë përpunimin inteligjent të dokumenteve dhe zbulimin e sofistikuar të produktit të automatizuar.

Një tjetër tipar i dukshëm është menaxhimi i centralizuar i robotëve. Kjo funksionalitet e bën më të lehtë për bizneset më të mëdha të shtojnë operacionet e tyre. Ndërsa Kofax ka shumë premtime, atij i mungojnë disa nga veçoritë e ZAPTEST, Automation Anywhere dhe UiPath, duke bërë që disa përdorues të sugjerojnë se i mungon risia e disa prej rivalëve të saj. Përveç kësaj, disa përdorues kanë raportuar çështje të hyrjes së të dhënave dhe detektorë të paqëndrueshëm të UI-së.

Megjithatë, ka shumë për të dashur për Kofax. Në veçanti, tabelat e bordeve dhe analitikat janë solide dhe e bëjnë të lehtë pamjen e përgjithshme të procesit të biznesit. Një disavantazh i madh i mjetit është se është mjaft i shtrenjtë në krahasim me disa rivalë që ofrojnë karakteristika dhe funksione superiore.

 

Pro dhe kundra të Kofax RPA

 

Pros:

 • Shumë fleksibël
 • Përgjithësisht i qëndrueshëm me kohë të mirë
 • Thjeshtësia

 

Kons:

 • Kodi i ulët dhe zhvillimi pa kod
 • Automatizimi inteligjent i ekranit ka nevojë për punë
 • Më pak të përdorshme se veglat rivale
 • E shtrenjtë për atë që bën.
 • Mbështetje e dobët e klientëve

#6. Platforma PEGA

 

PEGA Platform është një mjet BPO me funksionalitet RPA të integruar. Është ndërtuar për bizneset e mesme dhe të mëdha dhe kombinon RPA-në me vendim-marrjen e drejtuar nga AI, vetë-shërbimin ndaj klientit dhe chatbotët NLP. Platforma është e vendosur mirë me një fokus të fortë në krijimin e workflow-it, i cili do t’i përshtatet disa firmave.

Një nga pikat e mëdha plus të Platformës PEGA është lehtësia e përdorimit. Ajo ofron një krijim të thjeshtë të procesit të UI krahas veglave BPO jashtë kutisë. Ndërsa integrohet mirë me shumë sisteme, zhvilluesit mund të përdorin edhe .Net ose JavaScript për të shtuar kodet e jashtme të përzgjedhjes DLL.

Disa klientë janë ankuar se UI dhe orkestrimi i procesit kanë nevojë për disa punë. Një tjetër ankesë e shpeshtë përqëndrohet rreth dokumentacionit të kufizuar, ndihmë, dhe trajnim të kufizuar .. Megjithatë, miqësorja e përdoruesit dhe veçoritë solide të raportimit të platformës kompensojnë fajet e saj.

Ndërsa PEGA është një mjet solid RPA, paketës i mungon modulariteti që disa përdorues kanë nevojë. Si rezultat, ju mund të përfundoni duke paguar për funksionalitete që biznesi juaj nuk ka nevojë në të vërtetë. Një tjetër pikë e shënuar është se platforma është pak pas rivalëve të saj përsa i përket veglave me të vërtetë të fundit.

 

Pro dhe kundra të platformës PEGA

 

Pros:

 • Mjete të mira të përpunimit të minierave
 • Miqësore për përdoruesit
 • Shumë fleksibël
 • Karakteristika të forta raportimi

 

Kons:

 • Kurba e pjerrët e të mësuarit
 • UI ka nevojë për përmirësim
 • Funksioni i skrapimit të ekranit është prapa kohës

#7. Automatizimi robotik NICE

 

NICE Robotic Automation është një tjetër emër i njohur në hapësirën RPA. Ata janë emëruar si një udhëheqës në Gartner’s Magic Quadrant në vitin 2023. Një nga gjërat më interesante në lidhje me platformën është fokusi i saj në Attended Automation, e cila vepron si një asistent RPA për punëtorët frontal.

Ndërsa NICE ofron funksionalitet të mirë, ajo ka një kurbë të pjerrët të të mësuarit, edhe për zhvilluesit. Ka plot opsione jashtë kutisë, por gjërat mund të bëhen të ndërlikuara kur ju duhet të ndërtoni funksionalitete shtesë të përshtatura për biznesin tuaj. Mjetit i mungojnë edhe tiparet e IA-së të mjeteve të tjera, me ML një mungesë veçanërisht flagrante.

NICE excels si një mjet i shërbimit ndaj klientit. Megjithatë, cilësia e saj nuk kufizohet vetëm në pjesën e përparme. Platforma përdor Callouts për t’u ndërfaqur me përdoruesit, që do të thotë se proceset RPA janë vetëm një majë gishti larg.

Zbatimi është më kompleks se mjetet rivale, por platforma ecën shpejt. Për më tepër, veçoritë e forta të minierave dhe hartografisë së procesit janë një plus i madh.

 

Pros dhe kundra të NiCE Automatizimi Robotik

Pros:

 • Shumë shpejt
 • Karakteristika të shkëlqyera të hartografisë së procesit
 • Çmim i arsyeshëm
 • E qëndrueshme

 

Kons:

 • Mbështetja e klientëve mungon, veçanërisht për më shumë hetime teknike
 • Mungesa e opsioneve pa kod
 • Funksionet e kufizuara të IA
 • Mbështetja dhe komuniteti mund të jenë më të mirë.

#8. Microsoft Power Automate

 

Microsoft është një emër përbindësh në hapësirën e zhvillimit të softuerit. Microsoft Power Automate përfaqëson kompaninë që kthehet në formë.

Power Automate është një platformë RPA e bazuar në cloud me funksionalitet të fuqishëm IA. Është i shpejtë, efikas dhe i lehtë për t’u përdorur, me shumë karakteristika të mira automatizimi. Kuptohet, ajo integrohet në mënyrë të mrekullueshme me pronat e tjera të Microsoft. Pra, nëse tashmë përdorni suitën Microsoft, zbatimi dhe vendosja janë mjaft të lehta.

Ndërsa Power Automate është një mjet RPA mbresëlënës, ai është padyshim pak i orientuar drejt përdoruesve të vetëm, por funksionon mjaft mirë si një zgjidhje SME. Është i qëndrueshëm, fleksibël dhe me çmim të arsyeshëm. Sigurisht, ka vend për përmirësim, por Microsoft është angazhuar të investojë në këtë mjet dhe të integrojë më tej teknologjinë AI.

Mjeti nuk është kod, i cili është i mrekullueshëm për shumicën e përdoruesve. Megjithatë, për shkak se softueri përdor Robin Script, ai mbyll shumë zhvillues nga bërja e rregullimeve në mjet. Nëse personalizimi është një përparësi, mund të të duhet të shohësh diku tjetër.

 

Pro dhe kundra të Microsoft Power Automate

 

 

Pros:

 • Ndërfaqja moderne
 • Shpejtësi dhe performancë e shkëlqyer
 • Integrohet mirë me produkte të tjera të Microsoft
 • Mbështetje dhe dokumentacion i madh

 

Kons:

 • Ka nevojë për debugging më të mirë
 • Raportet e RPA janë solide, por më pak të detajuara se rivalët me emër të madh
 • Instalimi është kompleks
 • OCR është më pak e sofistikuar se veglat rivale

#9. WorkFusion

 

WorkFusion është një mjet i fuqishëm automatizimi që është i fokusuar në sektorin bankar dhe të shërbimeve financiare. Si e tillë, llojet e automatizimit që ajo ofron janë OCR dhe përpunimi i dokumenteve, të cilat mund të ndihmojnë në reduktimin e barrës rregullatore për organizatat. Megjithatë, platforma është mjaft fleksibël për përdorime të tjera.

Lehtësia e përdorimit është ndoshta forca më e madhe e WorkFusion. Edhe përdoruesit pa përvojë mund të ndërtojnë automatizimin shpejt, falë ndërfaqes intuitive. Njohja e dokumenteve është e fuqishme dhe paneli i bordeve lehtëson menaxhimin e procesit dhe raportimin solid.

Mjeti RPA është gjithashtu i bazuar në cloud dhe përmban karakteristika të mira të Automatizimit Inteligjent, të cilat ndihmojnë në trajtimin e të dhënave të pastrukturuara. Për më tepër, ajo është robuste, e qëndrueshme, dhe ka mbështetje të mirë të klientit falë ofrimit të një Menaxheri marrëdhëniesh. Mjeti është gjithashtu shumë i shkallëzuar dhe i aftë për të mbështetur proceset komplekse.

Në përgjithësi, WorkFusion është shumë intuitive dhe e ndërtuar për t’u ofruar bizneseve roi të menjëhershëm. Megjithatë, kjo ndoshta vjen me koston e personalizimit. Ndërsa ju mund të përshtatni softuerin rreth workflows tuaj, ajo kërkon ndërhyrjen e zhvilluesve JavaScript, e cila mposht qëllimin.

Disa klientë janë ankuar gjithashtu se platformës i mungon shpejtësia e përpunimit krahasuar me bots custom. Kur shtohet në aftësitë e kufizuara ML, është e qartë se ndërsa WorkFusion është në rrugën e duhur, ajo ka nevojë për përmirësime.

 

Pros dhe kundra të WorkFusion

 

Pros:

 • Lehtësia e përdorimit
 • Aftësi të forta kyc
 • Mbështetje e mirë
 • Scalable

 

Kons:

 • Licencim shumë i shtrenjtë
 • Aftësitë ML kanë nevojë për punë
 • Disa çështje integrimi
 • Integrimi dhe vendosja janë më komplekse se mjetet rivale.

#10. Skaji i automatizimit

 

Automation Edge është një mjet RPA i vetë-stiluar Hyperautomation. Ajo ofron një kombinim të përpunimit të dokumenteve, chatbots njohëse, dhe RPA IT automatizimit.

Një nga gjërat më të mira në lidhje me Automation Edge është ndërfaqja e saj miqësore dhe slick. Por mos u mashtroni nga thjeshtësia e ndërveprimit me produktin sepse ka shumë gjëra që ndodhin në prapaskenë. Mjeti RPA mund të trajtojë të dhënat e pastrukturuara, verifikimet e identifikimit dhe detyrat e para dhe të back-office.

IS YOUR COMPANY IN NEED OF

ENTERPRISE LEVEL

TASK-AGNOSTIC SOFTWARE AUTOMATION?

Automatizimi Edge përdoret më së miri për bankat dhe sigurimet. Megjithatë, ajo ka fleksibilitetin për rastet e tjera të përdorimit. Rreziku është se do të paguash për veçoritë që nuk të duhen patjetër. Duke marrë parasysh koston e lartë të kësaj zgjidhjeje RPA, është diçka që duhet ta keni parasysh.

Në përgjithësi, Automation Edge është shumë e dobishme për përdoruesit. Instalimi është më kompleks se ç’duhet, por ju mund të filloni të gjeneroni ROI mjaft shpejt sapo të shkoni.

Pros dhe kundra të Automatizimit Edge

 

Pros:

 • Opsione të shkëlqyera integrimi
 • AI ndihmon në përpunimin e të dhënave të pastrukturuara
 • Mbështetje e madhe chatbot

 

Kons:

 • E shtrenjtë
 • Zbatimi kompleks
 • Komuniteti i vogël i përdoruesve

#11. Inflectra Rapise

 

Inflectra Rapise është një mjet i automatizuar i testimit të softuerit. Ndryshe nga hyrjet e mëparshme në listë deri tani, stili i tyre i RPA është më pak i orientuar drejt Business Process Automation dhe më shumë drejt verifikimit të testimit të softuerit.

Mjeti RPA u lejon përdoruesve të ndërtojnë automatizime nëpërmjet JavaScript ose spreadsheets. Ajo mund të testohet nëpërmjet celularit, desktopit ose uebit. Reprise përdor një gjuhë vizuale të quajtur RVL. Ndërsa kjo teknikisht do të thotë automatizim pa skenar, GUI është nëpërmjet një fletë-spreadsheet, e cila mund të marrë pak për t’u mësuar. Kjo do të thotë se, pasi të merrni varësen e mjetit, ajo mund të krijojë automatizim të fuqishëm të testeve.

Një nga karakteristikat kryesore të Rapise është teknologjia e njohjes së objektit të saj. Kjo funksionalitet u lejon përdoruesve të testojnë ndërfaqen grafike të përdoruesit (GUI) të aplikacioneve. Kjo veçori mund të kursejë shumë kohë, duke e bërë atë një nga mjetet më të vlefshme të zhvilluesve RPA në treg.

Në përgjithësi, Rapise është mjaft e lehtë për t’u punuar. Megjithatë, disa përdorues janë ankuar se integrimi është i vështirë me platforma të veçanta, ndërsa të tjerë kanë sugjeruar se mbështetja e klientit është e dobët në krahasim me mjetet e ngjashme.

Pro dhe kundra të Inflectra Rapise

 

Pros:

 • Kosto-efektive
 • I shpejtë dhe i lehtë për t’u përdorur në përgjithësi
 • Të aftë për testimin fund-në-fund
 • E lehtë për t’u zbatuar dhe për t’u nisur

 

Kons:

 • Më pak të sofistikuara se mjetet e tjera të automatizimit të testeve
 • Ka nevojë për opsione më të mira integrimi
 • E vështirë për të mbajtur bots

#12. ABBYY Vantage

 

ABBYY Vantage është një mjet Intelligent Document Processing (IDP). Ndërsa fushëveprimi i mjetit mund të jetë më i kufizuar se pretendentët e tjerë në listë, Vantage është i përsosur për ekipet që kanë nevojë për ndihmë për përpunimin e dokumenteve. Mjeti përdor teknologjinë IA për të përpunuar të dhënat e strukturuara dhe të pastrukturuara, me disa përdorues që pretendojnë se ka një nga funksionalitetet më të mira të Njohjes optike të Karakterit (OCR) të disponueshme në treg.

Vantage u lejon përdoruesve të trajnojnë programin për të njohur dokumentet. Përveç kësaj, ajo vjen me një gamë të gjerë të mjeteve add-on që ju mund të shkarkoni nga tregu i tyre. Këto zgjidhje jashtë kutisë përfshijnë modele për porositë e punës, faturat, faturat e shërbimeve publike, e kështu me radhë.

Mjeti mund të integrohet me sistemet Intelligent Automation. Megjithatë, disa përdorues janë ankuar se duhet bërë më shumë punë për të përmirësuar procesin.

Ndërsa çmimi i përgjithshëm i Vantage është i arsyeshëm, veçoria e tyre FlexiCapture është ngarkuar për dokument, gjë që mund të jetë e papërshtatshme për firmat më të mëdha me ngarkesë të madhe pune. ABBYY Vantage është një mjet solid i përpunimit të dokumenteve. Është një zgjidhje e fortë për ekipet që merren me barrën e KYC dhe AML, por mungon fleksibiliteti i mjeteve të Business Process Automation.

Pros dhe kundra të ABBYY Vantage

 

Pros:

 • Njohja e shkrimit të dorës është e shkëlqyer
 • Lehtë për t’u përdorur
 • Mjet i mirë i dedikuar

 

Kons:

 • Mungon opsionet e integrimit të mjeteve të tjera
 • Mungon mbështetja e klientit
 • Opsionet e sikletshme të licensimit nuk do t’u përshtaten të gjithëve

#13. Automatizimi i procesit robotik IBM

 

IBM është një nga emrat më të besuar në hapësirën teknologjike. Platforma e saj RPA kombinon mjetet Business Process Automation (BPO) me funksionalitetin IA. Veglat janë të mbushura me karakteristika, duke përfshirë bots të ndjekur dhe pa mbikëqyrje, chatbots, dhe programimin, menaxhimin, dhe mjetet me kod të ulët për zhvillimin e automatizimit.

IBM ofron qasje si në prem ashtu edhe në cloud, me opsione të shkëlqyera sigurie. Ndërsa mjeti nuk është i përsosur, IBM është duke punuar vazhdimisht në karakteristika të reja për të përmirësuar zgjidhjen. Ky është një plus i madh sepse softueri është më pak i vendosur se shumë rivalë, me karakteristika të pazhvilluara dhe bugs një problem për disa klientë.

Ekzekutimi i detyrave është i shpejtë, integrimi është mjaft pa dhimbje dhe mjeti është i shkallëzuar. Aftësitë e forta të raportimit dhe menaxhimit dhe përmirësimi i veçorive të IA janë pika të tjera të mëdha plus.

Ndërfaqja e përdoruesit është intuitive dhe e lehtë për t’u përdorur. Megjithatë, ka një mungesë të dukshme të materialeve mbështetëse. Shërbimi ndaj klientit është i vëmendshëm, megjithatë, kështu që ka rrugë për organizatat që kanë nevojë për ndihmë për të përfituar më shumë nga zbatimi i tyre.

Pros dhe kundra të IBM Robotic Process Automation

 

Pros:

 • Lehtësia e përdorimit
 • E thjeshtë për t’u zbatuar
 • IBM ka vënë një theks të fortë në përmirësimet

 

Kons:

 • Tarifa vjetore e licencës vetëm
 • Funksionet AI dhe Ml duhet të përmirësohen
 • Ka nevojë për materiale dhe dokumentacion më të mirë mbështetës

#14. Fortra Automate

 

Fortra Automate është një mjet RPA që ndihmon përdoruesit të automatizojnë proceset e biznesit dhe IT. Ndërsa nuk është një nga emrat më të njohur në hapësirën RPA, është një mjet cilësor me miqësoren e përdoruesit në zemër të asaj që bën Fortra.

Mjeti RPA vjen me shumë automatizim të para-bërë, por gjithashtu lejon ekipet të zhvillojnë automatizimin nëpërmjet zhvillimit të bazuar në formë dhe ndërfaqeve drag-and-drop. Automate Recorder është solid dhe lehtëson ndërtimet e ndjekura dhe të patrajtuara.

Fortra Automate përfshin një mjet të shkëlqyer programimi, i cili është një veçori e bukur për çmimin. Megjithatë, stabiliteti dhe çështjet e performancës janë të zakonshme. Së fundi, ndërsa Fortra mburret me funksionet e IA, këto karakteristika kanë nevojë për punë. Dokumentacioni mund të jetë më i mirë, gjithashtu, me disa përdorues që ankohen për mesazhet e mjegullta të gabimeve.

Në përgjithësi, pika më e rëndësishme e shitjes së Fortra Automate është miqësorja e saj me përdoruesit. Për të arritur këtë nivel rrjedhshmërie, ndoshta i mungon kompleksiteti i mjeteve rivale. Megjithatë, për sipërmarrjet me raste të thjeshta përdorimi, Fortra do të mjaftojë.

Pros dhe kundra të Fortra Automate

 

Pros:

 • Përdorues miqësorë
 • Çmim i arsyeshëm
 • Aftësi pa kod

 

Kons:

 • Dokumentacioni i papërshtatshëm
 • AI ndihet i pafuqishëm
 • Integrimit me disa ERP i mungon stabiliteti

#15. BotFarm

 

BotFarm është pjesë e Automation Everywhere por mund të shihet si e ndarë nga Platforma e Suksesit të Automatizimit. Është e orientuar drejt klientëve të nivelit të sipërmarrjes. Megjithatë, modeli i saj fleksibël i licensimit është ajo që e ndihmon atë të dallohet. Organizatat paguajnë për përdorim dhe jo një licencë të sheshtë. Ky rregullim pagesash do të funksionojë mirë për disa biznese, por më pak për të tjerët.

Ndryshe nga Automation Everywhere, BotFarm është më pak i fokusuar në përvojën e përdoruesit dhe më i fokusuar në funksionalitetin. BotFarm është një mjet shumë i personalizueshëm me fokus të madh në BPO. Kur përdoruesit kanë nevojë për më shumë fuqi kompjuterike, ata mund të përdorin përshkallëzime, gjë që është një veçori e rregullt.

BotFarm integrohet mirë me aplikacionet e palëve të treta, është i shkallëzueshëm, dhe ndërfaqja e përdoruesit është e lëmuar dhe transparente. Ai gjithashtu ofron opsione të ulëta dhe pa kod dhe bots IQ të Përpunimit inteligjent të dokumenteve (IDP).

Në përgjithësi, është një mjet i mirë për RPA. Mund t’i mungojnë këmbanat dhe fishkëllimat e prodhimeve rivale, por çmimi është i arsyeshëm.

Pro dhe kundra të BotFarm

 

Pros:

 • Licencimi fleksibël
 • Mjet i automatizimit të uebit solid
 • Zbatimi i lehtë

 

Kons:

 • Kodi mund të jetë i ripërdorshëm, gjë që do të përmirësohej
 • Jo aq i përshtatshëm për industritë shumë të rregulluara, si financat
 • Disa klientë janë ankuar rreth saktësisë së të dhënave

#16. JiffyRPA

 

JiffyRPA është një mjet automatizimi robotik i asistuar nga IA me fokus në industrinë financiare. Mjeti RPA i bazuar në aplikim ka fituar një reputacion të mirë gjatë viteve të fundit për qasjen e tij novatore.

Disa nga veçoritë e JiffyRPA përfshijnë përpunimin e gjuhës natyrore, ML, dhe analitikën e të dhënave. Në të vërtetë, është shumë i tregtuar si një mjet inteligjent RPA. Ajo integrohet mirë me aplikacionet e palëve të treta dhe lejon marrjen inteligjente të vendimeve, e cila zgjeron fushëveprimin e RPA.

Jiffy është i aftë për menaxhimin e procesit fund-në-fund. Intelligent Document Processing është solid, duke e bërë atë të shkëlqyer për KYC dhe përpunimin e kredisë. Ajo vjen gjithashtu me mjete të mira të menaxhimit të workflow-it dhe aftësi të thjeshtuara të transferimit të të dhënave.

Jiffy’s Hyper Apps janë një mënyrë e re për të ofruar automatizim me kod të ulët. Ato lidhen mirë me mjetet e Enterprise Resource Management (ERP) dhe softuerin e Menaxhimit të Marrëdhënieve me Klientin, duke ofruar shumë opsione për ekipet që duan të kursejnë burime me automatizim të fuqishëm fund-në-fund.

Megjithatë, disa klientë janë ankuar se i mungojnë veçoritë e mjeteve konkurrente dhe se zbatimi është kompleks dhe që kërkon kohë. Një problem tjetër vjen nga mungesa e dokumentacionit dhe komuniteti i vogël i përdoruesve.

Ndryshe nga veglat rivale, JiffyRPA nuk ka regjistrim procesi nëpërmjet GUI. Për shumë firma, ky do të jetë një problem i madh.

Pros dhe kundra të JiffyRPA

 

Pros:

 • Mjet pa kod me një ndërfaqe të shkëlqyer të përdoruesit
 • Aplikacione fleksibël
 • Opsione të mira integrimi

 

Kons:

 • Instalim kompleks
 • Mungon mbështetja e integrimit për disa softuerë
 • Asnjë regjistrim procesesh

#.17 TruBot nga DataMatics

 

TruBot është një platformë RPA multi-aftësuese me opsione Intelligent Automation. Ajo ka shumë karakteristika të mëdha që ju do të prisnit nga një platformë RPA, duke përfshirë një regjistrues Universal dhe workflow vizual që lejon ekipet për të projektuar dhe zhvilluar bots shpejt. Ajo gjithashtu ka një bibliotekë me mbi 500 bots të para-ndërtuara që ju mund të dislokoni ose redaktoni nëpërmjet kodit të ulët.

TruBot ka një bord intuitiv që ju lejon të monitoroni bots tuaj krahas analitikës në kohë reale për raportimin dhe inteligjencën. Në të vërtetë, TruBot Cockpit dhe Stacioni TruBot janë mjete praktike të menaxhimit të centralizuara që shtojnë dobinë e përgjithshme të mjetit.

Funksionet AI/ML janë një tjetër plus. Ato lejojnë ekipet të menaxhojnë të dhënat e strukturuara dhe të pastrukturuara, duke lejuar automatizimin e proceseve më komplekse. Së fundi, ndërsa mjeti performon mirë, është shumë i pasur me burime.

Pros dhe kundra të TruBut

 

Pros:

 • Miqësore për përdoruesit
 • Raportim dhe monitorim i mirë
 • Mbështetje e shkëlqyer e klientit

 

Kons:

 • Mungon miqësorja e përdoruesve të mjeteve rivale
 • Jo një opsion i shkëlqyer për zhvilluesit që duan të projektojnë proceset e tyre
 • Burime intensive.

#18. Appian RPA

 

Appian RPA është një mjet RPA me kod të ulët dhe me bazë në cloud. Ndërsa reklamohet si një mjet pa kod i përshtatshëm për përdoruesit, në realitet, ai ka një kurbë më të pjerrët të të mësuarit sesa zgjidhjet rivale. Megjithatë, ajo është shumë fleksibël dhe personnalizable, e cila do të punojë për organizatat që duan të automatizojnë proceset fund-në-fund.

Appian lejon përdoruesit të vendosin automatizimin nëpër platforma të ndryshme, duke përfshirë Windows, Mac, Linux, dhe Citrix. Ajo ofron integrim pa kod dhe zhvillim me kod të ulët. Për më tepër, mjeti ofron përpunim të shkëlqyer të dokumenteve inteligjente falë mjeteve të drejtuara nga AI.

Veglat Robotic Workflow Manager ofrojnë një shpërndarës të centralizuar për të menaxhuar dhe monitoruar automatizimin në të gjithë biznesin tuaj. Megjithatë, ka disa të meta. Si fillim, UI është pak e nën-gatuar, dhe mjeti kërkon pak stërvitje. Përveç kësaj, ka më pak dokumentacion nga sa mund të prisni nga një mjet RPA.

Çështje të tjera për të cilat përdoruesit e Appian RPA kanë folur përfshijnë mbështetjen e pamjaftueshme të klientit dhe problemet me integrimin. Në përgjithësi, Appian RPA është një mjet i fortë automatizimi i workflow-it. Fleksibiliteti i saj vjen në koston e miqësores së përdoruesit në shumë aspekte, por do të ofrojë roi të shpejtë për shumicën e firmave.

Pro dhe kundra të Appian RPA

 

Pros:

 • Siguria
 • Niveli i lartë i personalizimit
 • Mjete të shkëlqyera raportimi dhe analitike

 

Kons:

 • Integrimi i palëve të treta ka nevojë për punë
 • Çështje të herëpashershme paqëndrueshmërie
 • Kurba më e pjerrët e të mësuarit se veglat rivale
 • UI mund të jetë më mirë
 • E shtrenjtë

#19. Ndërtoni automatizimin e procesit nga SAP

 

Build Process Automation by SAP është një mjet RPA i shkëlqyer me workflow dhe aftësi të menaxhimit të vendimeve. Ajo ofron shikueshmëri të shkëlqyer të procesit dhe mjete të bazuara në IA për të ndihmuar firmat të automatizojnë proceset fund-në-fund lehtë dhe thjesht. Hidhni mjete zhvillimi pa kod dhe mund të filloni të shihni pse programi ka fituar popullaritet vitet e fundit.

Një nga karakteristikat më të mira të Build Process Automation vjen në formën e veglave të saj të ngulitura me fuqi AI që lejojnë IDP. Ai mund të trajtojë të dhënat e strukturuara dhe të pastrukturuara dhe ka aftësi të shkëlqyera të nxjerrjes dhe pasurimit të informacionit.

Build Process Automation ofron zhvillim kodi dhe pa kod, duke nënvizuar fleksibilitetin e përgjithshëm të mjetit.

Në përgjithësi, Build Process Automation është i përshtatshëm për përdoruesit dhe i aftë për raste komplekse të përdorimit të automatizimit. Opsionet e script-it të personalizuar ofrojnë një fleksibilitet të mirë. Është një zgjidhje e fuqishme dhe me performancë të lartë me kapacitete të denja AI/ML që do t’i përshtatet shumicës së bizneseve.

Pro dhe kundra të automatizimit të procesit të biznesit

 

Pros:

 • Gjithmonë duke u përmirësuar
 • Shumë e dobishme për përdoruesit
 • Shkëlqyeshëm për IDP dhe Chatbots

 

Kons:

 • Zbatimi është i shtrenjtë
 • Dokumentacioni duhet të jetë më i mirë
 • Disa klientë janë ankuar për insektet dhe problemet.

#20. Platforma e automatizimit inteligjent nga Laiye

 

Intelligent Automation Platform by Laiye është një mjet energjie që kombinon RPA, IA, dhe analitikën e të dhënave. Ajo u ndërtua për të rregulluar workflow-et dhe për të lejuar përdoruesit të lëshojnë fuqinë e automatizimit.

Disa nga karakteristikat më të mira përfshijnë një regjistrues procesi dhe një qendër zhvillimi me kod të ulët që u lejon organizatave të ndërtojnë procese të automatizuara në vetëm pak ditë. Me mjete të drejtuara nga AI, ekipet mund të përdorin chatbots dhe funksionalitetin IDP për të reduktuar detyrat e burrave në të gjithë biznesin.

Është e bazuar në cloud dhe ka lidhshmëri API, e cila hap fushëveprimin e automatizimit. Për më tepër, ky mjet mburret me mjete solide të menaxhimit të proceseve që ofrojnë shikueshmëri për përmirësimin e punës.

Në përgjithësi, Platforma e Automatizimit Inteligjent është një mjet kompetent. Megjithatë, nuk është aq paramenduese apo novatore sa rivalët e saj. Ndërsa veçoritë janë solide, sipërmarrjet e mëdha do të kenë nevojë për më shumë nga vendosjet.

Pro dhe kundra të Platformës së Automatizimit Inteligjent

 

Pros:

 • Bazuar në cloud
 • Kodi i ulët
 • Vjen me mjete të para-ndërtuara për RPA

 

Kons:

 • Jo aq miqësore me përdoruesit sa veglat e tjera RPA
 • Kurba e pjerrët e të mësuarit
 • Komuniteti i vogël i përdoruesve

#21. Nintex RPA

 

Nintex është një platformë RPA inteligjente dhe miqësore për përdoruesit, me aftësi të forta automatizimi të workflow-it. Disa nga pikat kryesore kryesore të mjetit përfshijnë minierat e procesit dhe zbulimin, menaxhimin e proceseve dhe format inteligjente.

Softueri vjen gjithashtu me modele të workflow-it që ofrojnë zgjidhje jashtë kutisë. Zbatimi është mjaft i thjeshtë dhe ndërfaqja e lehtë për t’u përdorur nga Nintex është një pikë kryesore plus e mjetit.

Megjithatë, disa klientë janë ankuar për mungesën e integrimit me mjete specifike. Shtojini këtë çmimit të lartë dhe një komuniteti të vogël përdoruesish, dhe është e qartë të shihet pse ka opsione më të mira në treg.

Ndërsa krijimi i automatizimit përmes ndërfaqes së përdoruesit është i lehtë, nuk është një mjet i vërtetë pa kod. Hidhni sipër dokumentacionin e papërshtatshëm dhe një komunitet të vogël përdoruesish, dhe kurba e mprehtë e të mësuarit bëhet një çështje serioze. Përpunimi i gjuhës natyrore dhe integrimi i IA-së janë mungesa flagrante kur krahasohen me mjetet rivale.

Në përgjithësi, Nintex është projektuar mirë me një UX të fortë. Megjithatë, ajo mbetet pas disa veglave rivale përsa i përket veçorive dhe performancës. Kjo do të thotë se potenciali është atje dhe përditësimet e ardhshme të produktit mund ta shohin atë të bëhet një lojtar i madh.

Pro dhe kundra të Nintex RPA

 

Pros:

 • Veglat e zbulimit të procesit
 • Bazuar në cloud
 • Centre d’excellence

 

Kons:

 • E shtrenjtë
 • Mungesa e opsioneve të integrimit krahasuar me mjetet rivale
 • Komuniteti i vogël i përdoruesve

#22. Cikloni RPA nga Cikloni Robotikë

 

Cyclone RPA është një kompani me bazë në Kinë që po rritet në popullaritet. Ai u emërua si një Sfidues në Gartner Magic Quadrant dhe është lavdëruar nga Forrester.

Disa nga pikat kryesore kryesore këtu janë aftësitë e automatizimit të procesit fund-në-fund dhe një mjet solid i njohjes së karakterit optik (OCR) që mundëson përpunimin e pastrukturuar të të dhënave. Është ndër-sistem dhe ndër-platformë, e cila hap fushën e detyrave të mundshme. Është një softuer mjaft i lehtë për t’u përdorur me aftësi pa kod, gjë që e bën atë të dobishëm për ekipet joteknike.

Ndërsa mjeti është i shpejtë dhe vendosja është e lehtë, klientët kanë raportuar disa çështje. Si fillim, Ciklonit i mungojnë aftësitë vetë-shëruese, që do të thotë probleme me kohën e pushimit. Ndërsa Cikloni premton RPA të drejtuar nga AI, është kryesisht në departamentin OCR. Përdorues të tjerë kanë sugjeruar se softueri është pak i mjegullt kur bëhet fjalë për vëllime më të larta.

Në përgjithësi, cikloni RPA është një mjet që përmirësohet shpejt me tonelata potencial. Ajo nuk ka veçoritë e përparuara të mjeteve të tjera për tani, por me më shumë investime, ajo mund të jetë gati të sfidojë status quo-në.

Pros dhe kundra të Ciklonit RPA

 

Pros:

 • Shumë e dobishme për përdoruesit
 • Mbështetja lokale është e mirë
 • I qëndrueshëm dhe i besueshëm në përgjithësi

 

Kons:

 • Pretendimet vendim-marrëse të AI janë të mbivlerësuara
 • Kërkon shumë mirëmbajtje
 • Ka nevojë për robotë vetë-shërues për të kaluar në nivelin tjetër.

#23. RocketBot

 

RocketBot është një tjetër zgjidhje softuerike RPA që vjen me vlerësime të larta si në G2 ashtu edhe në Gartner. Mjeti është fleksibël, i qëndrueshëm dhe i shkathët, me një sukses të provuar në një gamë të gjerë industrish.

Studio RocketBot është një veçori e shkëlqyer. Ajo u lejon përdoruesve të regjistrojnë automatizimin ose shkarkimin e komponentëve dhe të ndërtojnë nëpërmjet një ndërfaqe drag-and-drop. Orkestruesi Rocketbot është i shkëlqyer për monitorimin në kohë reale të proceseve. Së fundi, Rocketbot Xperience është ndërtuar për të ndihmuar ekipet të menaxhojnë format dhe të dhënat analitike.

Dokumentacioni dhe trajnimi janë të shkëlqyer, gjë që ndihmon ekipet të miratojnë mjetin. Për më tepër, mbështetja e klientit është e mirë. Komuniteti po rritet gjithashtu, gjë që tregon potencialin e mjetit.

Në përgjithësi, RocketBot ofron një qasje të bazuar në module për RPA. Çmimi është i arsyeshëm dhe mjeti është i shpejtë. Megjithatë, disa nga veçoritë janë pak të pangopura dhe pretendimet për drejtimin e proceseve të shumta paralelisht janë të ekzagjeruara, sipas disa klientëve.

IS YOUR COMPANY IN NEED OF

ENTERPRISE LEVEL

TASK-AGNOSTIC SOFTWARE AUTOMATION?

Pro dhe kundra të RocketBot RPA

 

Pros:

 • Mbështetje për shumë sisteme operimi
 • Instalim i lehtë dhe vendosje e shpejtë
 • Çmimi i arsyeshëm

 

Kons:

 • Aftësi të dobëta debugging
 • Ndërfaqja drag-and-drop ka nevojë për disa punë
 • Nuk është opsioni më i mirë për ekipet joteknike.

#24. Automatizimi i MuleSoft nga Salesforce

 

MuleSoft Automation është mjeti popullor Salesforce CRM RPA. Disa nga karakteristikat e mëdha përfshijnë aftësitë ndër-platformë, modulet e dobishme dhe shpejtësinë.

Ndërsa mjeti është i shtrenjtë, ai vjen me karakteristika të forta testimi dhe debugging. Duke shtuar në opsionet e mira të zhvillimit, me regjistrimin e UI dhe opsionet drag-and-drop, ju keni një mjet RPA polyvalent.

MuleSoft është një opsion i mirë për një shumëllojshmëri të gjerë industrish, si financat, shëndetësia dhe prodhimi. Megjithatë, integrimi është kompleks dhe mbështetet në API-të dhe shërbimet e jashtme. Disa klientë janë ankuar se kjo mund të çojë në kyçjen e shitësit për shkak të varësisë nga mjetet e tjera.

Instalimi është kompleks, dhe mjeti ka një kurbë më të pjerrët të të mësuarit se rivalët e tij. Përveç kësaj, performanca e mjetit është e vonuar, veçanërisht për transaksionet e larta. Megjithatë, mbështetja dhe dokumentacioni janë të mirë dhe komuniteti i përdoruesve po rritet. Në përgjithësi, është një mjet i ri në treg, dhe disa nga replikat duhet të përpunohen. Pra, prisni që ajo të përmirësohet me kalimin e kohës.

Pro dhe kundra të MuleSoft Automation

 

Pros:

 • Integrimi i përsosur me Salesforce
 • Kodi i ulët
 • Mjete mbresëlënëse monitorimi dhe analitike

 

Kons:

 • Kurba e pjerrët e të mësuarit
 • Mungon aftësia e performancës së mjeteve rivale
 • Performancë e dyshimtë për operacion më të madh

#25. akaBot nga FPT Software

akaBot është një mjet solid RPA nga FPT Software me bazë në Hanoi. Kjo është një zgjidhje gjithëpërfshirëse, me një ndalesë që lejon ekipet të zbatojnë automatizimin fund-në-fund. Ajo ka aftësi AI dhe OCR krahas lidhësve API, të cilat i lejojnë të integrohet me një gamë të gjerë të softuerit të palëve të treta.

Disa klientë janë ankuar se aplikacioni është i prirur për gabime dhe kërkon mirëmbajtje të rëndësishme dhe ndërhyrje njerëzore. Megjithatë, mbështetja e mirë e klientit mund të ndihmojë në zbutjen e disa prej dhimbjeve në rritje që lidhen me zgjidhjen.

akaBot është shumë i fokusuar në përpunimin e faturave. Si e tillë, asaj i mungon fleksibiliteti i mjeteve të tjera. Ajo ka shumë çmime dhe njohje dhe po rritet në popullaritet si një mjet automatizimi.

Megjithatë, pretendimet e saj të hiperautomatizimit janë pak mashtruese. Për më tepër, programimi dhe personalizimi i mjetit është pak si një kore.

Në përgjithësi, akaBot ka shumë premtime. Sigurisht, ka disa fusha ku duhet të përmirësohet, por sigurisht që është një për t’u parë. Për më tepër, është me çmim të arsyeshëm dhe i shpejtë në përpunimin e faturave dhe dokumenteve dhe mburret me një normë të lartë saktësie. Me disa përmirësime, akaBot mund të bëhet një forcë e rëndësishme në hapësirën RPA.

Pros dhe kundra të akaBot

 

Pros:

 • Scalable
 • Kosto-efektive
 • Trajnim dhe mbështetje e mirë

 

Kons:

 • Vendosja është komplekse dhe që kërkon kohë
 • Mjeti OCR ka nevojë për më shumë punë
 • Lufton me detyra më të mëdha

#26. Robocorp

 

Robocorp përdor një stack open-API dhe Python për të dorëzuar RPA për përdoruesit. Softueri bazohet në Python, i cili u lejon ekipeve të përdorin gjuhën e programimit për të shkarkuar bibliotekat për skriptet e testeve.

Robocop ka një strukturë tërheqëse çmimesh. Softueri është falas, dhe përdoruesit janë të ngarkuar në bazë të përdorimit. Ndërsa ky model mund të funksionojë më mirë për ekipet më të vogla, sipërmarrjet që kanë nevojë për transaksione të gjera mund të luftojnë me paparashikueshmërinë.

Ndërsa natyra me burim të hapur e mjetit ofron diçka ndryshe, ajo është larg artikullit të plotë. Përdoruesit janë ankuar se bibliotekat janë pak të kufizuara dhe se nuk merret aq mirë me vëllime të mëdha të të dhënave excel. Për më tepër, mjeti është mjaft i pasur me burime, gjithashtu.

Së fundi, përdoruesit janë ankuar për mungesën e dokumentacionit, i cili zgjeron kurbën e të mësuarit.

Pro dhe kundra të Robocorp

 

Pros:

 • Relativisht jo e shtrenjtë
 • Shpejtësi e mirë përpunimi
 • Scalable
 • Burimi i hapur

 

Kons:

 • Karakteristika të shkëlqyera debugging
 • UI ka nevojë për punë
 • Burimet intensive
 • Ka nevojë për dokumentacion më të mirë

#27. Laserfiche RPA

 

Laserfiche është një mjet automatizimi i procesit të biznesit. Ka qenë një lojtar i themeluar i menaxhimit të përmbajtjes së sipërmarrjes për më shumë se 30 vjet, dhe Laserfiche RPA është hyrja e firmës në hapësirën e automatizimit.

Në të vërtetë, Laserfiche është ndoshta më i përshtatshëm për menaxhimin e dokumenteve. Ndërsa ka kapacitete AI, ML, dhe cloud, ajo është disi e kufizuar në krahasim me mjetet e tjera në listën tonë. Megjithatë, është një mjet i shkëlqyer për menaxhimin e përmbajtjes, veçanërisht për bizneset e mesme.

Ndërsa përvoja e përdoruesit konsiderohet mjaft solide, ndërfaqja ka nevojë për më shumë punë. Është intuitive në pjesën më të madhe. Megjithatë, herë pas here është e ngathët. Integrimi mund të jetë një problem për disa ekipe financiare (në varësi të stack-ut të tyre të softuerit), por mjeti ka kaq shumë pozitivitete të tjera sa që është e vështirë të ankohesh.

Vitet e fundit, Laserfiche ka kaluar nga një sistem on-prem në cloud. Ndërsa kjo ka rezultuar në disa çështje stabiliteti dhe një mungesë mbështetjeje për përdoruesit e desktopit, ajo ka rritur vijueshmërinë e softuerit për ekipet e largëta.

Pros dhe kundra të Laserfiche

 

Pros:

 • Aftësi të shkëlqyera të menaxhimit të dokumenteve
 • Opsioni solid i menaxhimit të centralizuar
 • Trajton të dhënat e pastrukturuara

 

Kons:

 • Tutorialet vijnë me një kosto shtesë
 • UI ka nevojë për punë
 • OCR-së i mungojnë aftësitë e tekstit të shkruar me dorë

#28. Brity RPA nga Samsung SDS

 

Gjatë viteve të fundit, shfaqja e mjeteve RPA specifike të industrisë ka lejuar bizneset të përqëndrohen në shitësit e softuerëve RPA që specializohen në hapësira të veçanta. Brity RPA nga Samsung SDS është zgjidhja AI dhe RPA e gjigandit prodhues koreano-jugor për tregun financiar.

Brity RPA është njohur në Gartner MagicQuadrant për katër vitet e fundit. Ai po shfaqet si një mjet RPA i besueshëm falë karakteristikave të tij të projektuara mirë, duke përfshirë një funksion solid të regjistrimit të procesit, menaxhimin e workflow-it dhe funksionin pa kod drag-and-drop.

Për më tepër, është shtuar një funksion IA për të lejuar bots inteligjente. Në përgjithësi, mjeti është i përshtatshëm për përdoruesit, dhe ndërfaqja është e projektuar mirë. Kjo është një mundësi praktike si për automatizimin e shpinës, ashtu edhe për atë të zyrës së përparme. Aftësitë e orkestrimit të procesit janë mbresëlënëse dhe ajo siguron RPA të mirë pa mbikëqyrje.

Megjithatë, mjetit i mungojnë aftësitë e ndryshme të mjeteve të tjera. Nëse punoni në hapësirën financiare, atëherë ky mjet është një opsion i mirë, por për të gjithë të tjerët, mund të jetë shumë i kufizuar.

Pro dhe kundra të Brity RPA

 

Pros:

 • Planifikimi i shkëlqyer i RPA
 • Çmimi i arsyeshëm

 

Kons:

 • Disa përdorues kanë thënë se mungon mbështetja e klientëve
 • Kurba e të mësuarit të lartë
 • Debugging është e vështirë për shkak të raportimit të dobët
 • Më mirë për industrinë financiare
 • Kufizimet e licencimit

#29. EdgeVerve AssistEdge RPA nga Infosys

 

Infosys është një emër i vendosur në botën e IT- së. EdgeVerse AssistEdge është platforma e tyre RPA që është ndërtuar për të rritur njerëzit në epokën dixhitale. Disa nga karakteristikat kryesore përfshijnë minierat dhe zbulimin e proceseve, IDP, orkestrimin e procesit, raportimin dhe analitikën.

Në të vërtetë, lidhja e AssistEdge është një nga pikat më të mëdha të shitjes së saj. Ekipet mund të centralizojnë proceset në një UI të përbashkët. Avantazhe të tjera përfshijnë mjetet e sofistikuara Assist Discovery që shfrytëzojnë teknologjitë ML për të ndihmuar organizatat të identifikojnë proceset dhe t’i hartojnë ato në Studion Automation me kod të ulët.

Megjithatë, ndërsa mjeti është mbresëlënës dhe ka shumë funksione të mëdha, atij i mungojnë aftësitë e vërteta pa kod të mjeteve rivale. Mjeti vuan me të vërtetë nga mungesa e një ndërfaqe drag-and-drop. Zgjidhja është të kërkosh ndihmë nga ekipi i Infosys, por kjo kushton si kohë, ashtu edhe para.

Një tjetër e keqe është mungesa e integrimit të palëve të treta nga mjeti. Kjo do të thotë se është një mjet i mirë që do të vazhdojë të përmirësohet.

Pro dhe kundra të EdgeVerve AssistEdge RPA

 

Pros:

 • Automatizimi i lidhur
 • Zbulimi i procesit solid
 • Mbështetje e mirë e klientit

 

Kons:

 • Kërkon ekspertizë kodimi
 • Konfigurimi kërkon kohë
 • Integrimi me mjetet e palëve të treta është shqetësues dhe mund të shkaktojë paqëndrueshmëri

#30. Intellibot nga Shërbimi Tani

 

Intellibot është një mjet indian RPA që u ble nga Service Now në vitin 2021. Ajo u ndërtua për të ofruar zgjidhje RPA të shpejta dhe të drejtpërdrejta nëpërmjet përdorimit të teknologjisë së fundit.

Softueri ka një UI shumë intuitive me një ndërfaqe të lehtë drag-and-drop. Programi është i aftë të trajtojë procese komplekse, dhe falë funksioneve të tij AI/ML, ai mund të merret me të dhëna të pastrukturuara.

Ndërsa Intellibot është një mjet solid, disa klientë janë ankuar për çështjet e stabilitetit dhe funksionalitetin e kufizuar. Për më tepër, disa përdorues kanë sugjeruar se duhet pak kohë që UI të nisë workflows dhe se softueri është mjaft i uritur për burime.

Në përgjithësi, është me çmim shumë të arsyeshëm, dhe është i përshtatshëm për t’u përdorur në një shumëllojshmëri të gjerë të departamenteve dhe sektorëve. Problemet e kaluara me skrapimin e të dhënave janë trajtuar dhe mjeti duket se po përmirësohet me çdo iteracion të ri. Së fundi, ka një komunitet të gjallë për softuerin, i cili ka mbështetje të madhe në Indi në veçanti.

Pros dhe kundra të Intellibot

 

Pros:

 • UI e madhe
 • Çmim i arsyeshëm
 • Pa kod

 

Kons:

 • Mund të luftojë me skanimin e vëllimeve të mëdha të dokumenteve
 • Dokumentacioni i kufizuar
 • Burimet intensive

#31. Hyland RPA

 

Hyland RPA është një suitë robuste e mjeteve teknologjike RPA që është projektuar kryesisht për menaxhimin e përmbajtjes, por është mjaft fleksibël për të punuar në të gjithë organizatën. Vendosja dhe integrimi janë mjaft të thjeshtë, veçanërisht për përdoruesit ekzistues të softuerit tjetër të Hylandit.

Disa nga karakteristikat kryesore të softuerit përfshijnë projektuesin RPA me kod të ulët dhe menaxherin e shkëlqyer RPA që ofron aftësi të shkëlqyera monitorimi dhe raportimi. Përçuesi RPA siguron performancë solide dhe përdorim të burimeve, ndërsa analistët e RPA-së u ofrojnë përdoruesve një pasqyrë dhe dokumentacion të shkëlqyer për procesin e tyre RPA.

Ndërsa Hyland RPA është një mjet solid, ajo ka një kurbë të pjerrët të të mësuarit. Ky problem është përkeqësuar nga dokumentacioni teknik i kufizuar, mbështetja e dobët dhe mungesa e dukshme e materialeve të trajnimit. Kur krahasohet me ofertat e softuerit më të mirë RPA, ky është një problem i rëndësishëm.

Pro dhe kundra të Hyland RPA

 

Pros:

 • Përpunimi i minierave
 • Menaxhimi i centralizuar i automatizimit
 • Ndërfaqe me kod të ulët drag-and-drop
 • Blloqet e automatizimit të ripërdorshëm

 

Kons:

 • Kurba e pjerrët e të mësuarit
 • Mbështetje dhe trajnim i dobët i klientëve
 • Më e përshtatshme për firmat që janë tashmë në ekosistemin Hyland

Mendimet e fundit

 

Ne po jetojmë në një epokë të artë të mjeteve robotike të automatizimit të proceseve. Emra të vendosur si ZAPTEST, UIPath dhe shitësit e rinj po lëvizin në hapësirë dhe konkurrenca e shëndetshme po shtyn kufijtë dhe po siguron që inovacioni po zë vendin e parë.

Nuk mungojnë mjetet RPA për të zgjedhur. Përveç kësaj, shumë shitës po krijojnë sisteme të dedikuara për sektorë të veçantë, të tillë si financat, shëndetësia ose prodhimi.

Zgjedhja e softuerit të duhur robotik të automatizimit të proceseve përfshin peshimin e pro-ve dhe kundrave të ndryshme.

Ndërsa zgjidhjet jashtë kutisë janë më të lira dhe më të lehta për t’u zbatuar, atyre u mungon personalizimi dhe opsionet e homologëve të tyre më të gatshëm. Pabarazia mund të rezultojë në funksionalitete të reduktuara dhe madje mund të ndikojë në ROI dhe produktivitetin.

Softueri më i mirë RPA ofron aftësi pa kod ose pa skenar, aftësi ndër-platformë dhe mbështetje ekspertësh. ZAPTEST ofron këto karakteristika të rëndësishme krahas një mjeti të mrekullueshëm testimi RPA. Për më tepër, ne u japim përdoruesve licencim të pakufizuar, i cili mund të mbajë kostot e parashikueshme dhe të lejojë biznesin tuaj të shkallëzohet.

Download post as PDF

Alex Zap Chernyak

Alex Zap Chernyak

Founder and CEO of ZAPTEST, with 20 years of experience in Software Automation for Testing + RPA processes, and application development. Read Alex Zap Chernyak's full executive profile on Forbes.

Get PDF-file of this post