fbpx

Get your 6-month No-Cost Opt-Out offer for Unlimited Software Automation?

Softueri i testimit të regresionit është një zgjidhje elegante për një çështje kryesore në zhvillimin e softuerit. Ju dëshironi që produkti juaj të jetë sa më i mirë që të jetë e mundur, që do të thotë të shtoni veçori dhe funksionalitete të reja. Por çfarë ndodh kur përditësimet e kodit çojnë në pasoja të paqëllimta dhe paqëndrueshmëri? Fut testimin e regresionit.

Ky artikull do të hedhë një vështrim të detajuar në disa nga programet më të mira të automatizuara të testimit të regresionit të disponueshëm në 2024. Por para kësaj, le të shpjegojmë se çfarë është testimi i regresionit dhe veçoritë e ndryshme që duhet të kërkoni në një mjet të testimit të regresionit.

 

Çfarë është softueri i testimit të regresionit?

10 programet dhe mjetet më të mira të testimit të regresionit në 2024 (falas + ndërmarrje)

Shtimi i veçorive të reja, optimizimeve ose rregullimeve të defekteve është një mënyrë e shkëlqyer për të përmirësuar produktin tuaj. Derisa nuk e bën. Po, ndonjëherë, kur përpiqeni të rregulloni softuerin tuaj, ju e përkeqësoni atë. Mirë se vini në botën e pasojave të padëshiruara në zhvillimin e softuerit.

Por mos u shqetësoni. Kjo tragjedi i godet të gjithë koduesit. Fatmirësisht, softueri i testimit të regresionit u shpik për të siguruar që modifikimi i kodit të mos bëjë që produkti juaj të bëhet i paqëndrueshëm.

Udhëzuesi i plotë i Arnon Axelrod për të testuar automatizimin nënvizon rëndësinë e testimit të regresionit në mjediset moderne të zhvillimit. Axelrod thotë se përditësimi i softuerit ose shtimi i veçorive të reja vjen me koston e kompleksitetit të paqëllimshëm. Ky problem prek edhe ekipet më strategjike dhe të qëllimshme.

Me rritjen e kompleksitetit, rriten edhe kostot për shkak të kohës që duhet për të testuar produktin. Ekipet janë nën presionin tregtar për të shtuar veçori të reja dhe për të ruajtur kodin ekzistues. Rifaktorimi është zgjidhja e qartë këtu për të mbajtur kostot të qëndrueshme. Siç thotë Axelrod:

 

“Por edhe me mjetet e rifaktorimit automatik, zhvilluesi mund të bëjë një gabim dhe të prezantojë gabime të reja në proces, duke thyer funksionalitetin ekzistues.

Prandaj, rifaktorimi kërkon gjithashtu testim gjithëpërfshirës të regresionit. Pra, për të qenë në gjendje të mbajmë një qëndrim të qëndrueshëm, ritmi i shpejtë i ofrimit të versioneve të reja të qëndrueshme që përmbajnë veçori të reja me kalimin e kohës, ne duhet të rifaktorohen rregullisht. Dhe në mënyrë që të jemi në gjendje të rifaktorojmë rregullisht, duhet të testojmë shume shpesh.”

 

Zhvillimi i softuerit është një proces përsëritës. Kërkon një shkallë të drejtë orkestrimi sepse komponentët janë të ndërlidhur. Si i tillë, kur testuesit ndryshojnë ose përditësojnë një modul, ai mund të ketë efekte negative në vende që nuk i keni marrë parasysh.

Softueri i testimit të regresionit i referohet një grupi mjetesh automatizimi që ekzekutojnë rastet tuaja ekzistuese të provës pasi kodi të jetë modifikuar. Ky proces siguron që ju të mund të identifikoni shpejt regresionet që vijnë nga prezantimi i veçorive të reja ose rregullimet e defekteve.

Me qasjen e duhur, produkti juaj nuk ka nevojë të paguajë një gjobë për përmirësimin ose përditësimin. Testimi i automatizuar i regresionit do të thotë që ju mund të ndërtoni produkte më të mira dhe të siguroni stabilitet në të njëjtën kohë.

 

Si funksionon softueri i testimit të regresionit?

Si funksionon softueri i testimit të regresionit?

Tani që koncepti i testimit të regresionit është i qartë, ia vlen të përcaktohet se si funksionojnë këto mjete. Kjo përfundimisht do t’ju ndihmojë të vlerësoni çdo mjet të mundshëm të automatizimit të paketës së regresionit.

Pra, bazat e softuerit të automatizuar të testimit të regresionit janë relativisht të thjeshta. Këtu janë hapat.

 

#1. Rastet ekzistuese të testimit

Procesi fillon me një grup testesh ekzistuese për produktin tuaj.

 

#2. Ndryshimet

Ekipet tuaja bëjnë ndryshime për të shtuar veçori të reja, për të përmirësuar kodin ekzistues, për të rregulluar defektet, etj.

 

#3. Përzgjedhja e testit

Softueri i automatizuar i testimit të regresionit skanon këto ndryshime dhe zgjedh se cilat raste testimi duhet të ekzekutohen. Në disa situata, kjo do të thotë të provoni përsëri të gjithë softuerin. Megjithatë, në shumë skenarë, ju do të testoni vetëm zonat që ka shumë të ngjarë të preken nga ndryshimet.

 

#4. Ekzekutimi

Ekzekutohen testet e përzgjedhura, ku automatizimi sjell vërtet vlerën maksimale.

 

#5. Krahasimi

Rezultatet nga testet e mëparshme krahasohen me rezultatet e reja për të gjetur ndonjë mospërputhje ose regresion.

 

#6. Raportet

Nga atje, gjenerohen raporte, duke njoftuar ekipet e testimit për çdo problem që duhet të zgjidhet.

Mjetet e automatizuara të testimit të regresionit të softuerit kursejnë kohë dhe para përmes zbulimit të hershëm të defekteve. Ata gjithashtu përmirësojnë shpejtësinë, efikasitetin dhe cilësinë e përgjithshme të testimit.

Për një zhytje më të thellë në testimin e regresionit, shikoni artikullin tonë gjithëpërfshirës dhe të dobishëm, Çfarë është testimi i regresionit? Implementimi, Mjetet dhe Udhëzuesi i Komplet.

 

Çfarë të kërkoni në

softuer për testimin e regresionit

testimi alfa vs testimi beta

Deri tani, ju duhet të keni një ide të mirë të filozofisë pas testimit të regresionit dhe gjithashtu se si zbatohet në praktikë.

Pra, çfarë duhet të kërkoni në një grup testimi regresioni?

 

1. Modeli i çmimeve

Çmimi është gjithmonë diçka për t’u marrë parasysh. Sidoqoftë, kur zgjidhni programin e duhur të testimit të regresionit, duhet të jeni gjithashtu të vetëdijshëm për modelin e çmimeve. Disa gjëra për t’u kushtuar vëmendje janë sa licenca merrni për paratë tuaja dhe nëse ju tarifohen para shtesë për përdorim të rëndë.

Fillimisht, një tarifë e sheshtë për disa zgjidhje mund të duket e kushtueshme; megjithatë, kur krahasohen me modelet e çmimeve të bazuara në përdorim, ato mund të çojnë në kursime të konsiderueshme.

 

2. Analiza e ndikimit të ndryshimit

Mjetet më të mira të testimit të regresionit të softuerit shkëlqejnë në analizën e ndikimit të ndryshimit. Ky koncept përshkruan teknikat e ndryshme për klasifikimin se si ndryshimet ndryshojnë softuerin.

Analiza e ndikimit të ndryshimit të softuerit: një qasje për të diferencuar llojin e ndryshimit për të minimizuar përzgjedhjen e testit të regresionit (Gupta, 2015) është një punim i mrekullueshëm që propozon disa qasje të reja ndaj problemit. Analiza e duhur ju ndihmon të identifikoni zonat që janë bërë të paqëndrueshme pas ndryshimeve, gjë që ju lejon të synoni burimet në mënyrë efikase.

 

3. Mbulimi i rastit të testit

Një mjet i mirë i testimit të regresionit duhet të mbështesë një gamë të gjerë testimesh, të tilla si UI , funksionale , integrim, dhe me shume. Ju mund të gjeni gabime të regresionit që fshihen kudo në softuerin tuaj. Ndërsa disa mjete testimi të regresionit fokusohen rreptësisht në një gjë (d.m.th., mjetet e testimit të regresionit UI), në mënyrë ideale, ju mund të përdorni softuer që mbulon të gjithë gamën e aplikacionit tuaj.

 

4. Mirëmbajtja dhe menaxhimi i rasteve të testimit

Ndërsa aplikacioni ndryshon dhe evoluon, kështu ndryshojnë edhe rastet e testimit. Një softuer i mirë i testimit të regresionit duhet ta bëjë shumë të thjeshtë përditësimin e testeve. Kujdesuni për mjetet që kanë aftësi të mirëmbajtjes cilësore të rasteve të provës.

Ripërdorimi i rasteve të testimit është një tjetër karakteristikë e rëndësishme e mjeteve të testimit të regresionit. Gjithçka ka të bëjë me kursimin e kohës dhe minimizimin e ripërpunimit, në mënyrë që të arrini në treg më shpejt.

 

5. Integrimi

Integrimi me mjetet CI/CD është thelbësor për ekipet Agile/DevOps. Megjithatë, ka edhe elementë të tjerë për t’u marrë parasysh këtu, duke përfshirë integrimin me softuerin e gjurmimit të çështjeve dhe mjetet e kontrollit të versionit.

 

6. Llojet e automatizimit

Testimi i regresionit ka nevojë për teste të ripërdorshme për t’u ekzekutuar vazhdimisht dhe shpejt. Automatizimi është një komponent i rëndësishëm i çdo softueri të testimit të regresionit, sepse ai mundëson testime me kosto efektive dhe të qëndrueshme. Kur krahasohet me testimin manual, testimi i automatizuar ju lejon të jeni më të plotë në të njëjtën kohë.

 

7. Mbështetje për ndër-platformë/pajisje

Rritni mbulimin e testeve nëpër platforma të ndryshme duke përdorur mjete ndër-platforma për të kryer testet tuaja. Kujdesuni për mjetet e testimit të regresionit që verifikojnë funksionet e aplikacionit tuaj në sisteme të ndryshme operative (Windows, macOS, Linux), shfletues të njohur të uebit (Chrome, Firefox, Safari, Edge) dhe pajisje (Android, Apple, telefonat inteligjentë të Microsoft, tabletët, etj. ).

 

8. Mjetet e raportimit dhe analitikës

Mjetet e raportimit dhe analitikës janë thelbësore për ekipet e testimit të regresionit. Së pari, ato ju ndihmojnë të prekni shëndetin e produktit tuaj dhe të identifikoni problemet që duhet të dokumentohen dhe të ndahen me zhvilluesit. Së dyti, ato ju ndihmojnë të optimizoni paketat tuaja të testimit dhe t’i jepni përparësi korrigjimeve, duke ju lejuar të merrni një qasje më të bazuar në të dhëna për zgjidhjen e defekteve.

 

9. Miqësia ndaj përdoruesit

Kur vlerësoni mjetet e testimit të regresionit, merrni parasysh sa i përshtatshëm për përdoruesit është në të vërtetë mjeti. Ndërfaqet intuitive të përdoruesit, rrjedhat e qetë të punës dhe automatizimi pa kod hapin testimin për anëtarët jo teknikë të ekipit. Megjithatë, këto veçori ndihmojnë gjithashtu testuesit duke përshpejtuar krijimin e testit. Pra, kini kujdes për mjetet që e bëjnë jetën e të gjithëve të lehtë.

 

10. Mbështetja e shitësit

Disa mjete ofrojnë mbështetje të kufizuar, me dokumentacion që mbulon problemet e zakonshme dhe këshilla për zgjidhjen e problemeve. Shitësit e tjerë ofrojnë mbështetje të vëmendshme dhe të përgjegjshme që ndihmon në sigurimin e kohës maksimale të përdorimit dhe ROI nga investimi juaj.

Nëse testimi i regresionit është një pjesë kritike e dorëzimit të produktit tuaj në kohë dhe me buxhet, duhet të konsideroni shitësit me mbështetje të nivelit tjetër.

 

Top 10 Softuerët dhe Mjetet më të Mirë të Testimit të Regresionit

Top 30 Mjetet dhe Softuerët më të njohur RPA (automatizimi i procesit robotik).

Tani, është koha për të parë mjetet më të mira të testimit të regresionit falas dhe të ndërmarrjeve në treg sot.

 

#1. ZAPTEST

Kompleti ZAPTEST RPA + Test Automatizimi

ZAPTEST është një mjet i pjekur i automatizimit të testimit të softuerit. Është i aftë për një gamë të jashtëzakonshme dhe gjithëpërfshirëse të llojeve të testimit, një prej të cilave është testimi i regresionit.

Ka disa funksione thelbësore të ZAPTEST që i bëjnë testet e regresionit të thjeshta dhe të thjeshta për ekipet e ngarkuara të testimit që po përditësojnë dhe përmirësojnë vazhdimisht produktet e tyre.

ZAPTEST është një mjet testimi vizual i regresionit që lejon krijimin e testit të shpejtë të regresionit falë mjeteve të tij pa kod. Për më tepër, ju mund të ripërdorni komponentë për të ndërtuar teste shtesë me shumë më pak përpjekje. Për ekipet Agile/DevOps, ndërtimi i shpejtë i një grupi testesh regresioni është thelbësor.

ZAPTEST gjithashtu shkëlqen në testimin e automatizuar të regresionit. Ai integrohet mirë me mjetet e njohura CI/CD, kështu që ndërsa ndryshimet dhe kodi i ri shtohen në produktin tuaj, ZAPTEST teston automatikisht çdo linjë, duke siguruar që defektet dhe defektet të zbulohen shumë përpara prodhimit. Ky proces kursen kohë dhe burime për ekipet e ngarkuara të testimit.

Automatizimi i provës me shfletues dhe ndër pajisje është një tjetër veçori e shkëlqyer për testimin e regresionit brenda ZAPTEST. Kur përditësoni kodin, nuk e dini gjithmonë se si ose ku mund të shkaktojë paqëndrueshmëri dhe defekte. M-Run i zgjidh këto probleme duke i lejuar ekipet të kryejnë të njëjtin test nëpër pajisje dhe stacione pune të shumta.

ZAPTEST gjithashtu vjen me një suitë të sofistikuar të RPA mjete që ju lejojnë të automatizoni proceset e biznesit. Këto mjete ju lejojnë të menaxhoni të dhënat e provës, të shtyni korrigjime për zhvilluesit dhe të mblidhni të dhëna për raporte të detajuara. Mundësitë janë vërtet të pafundme.

Së fundi, ZAPTEST ju ndihmon të automatizoni testet e regresionit në ueb , celular , desktop dhe API. Me mjete të shkëlqyera planifikimi, raporte të detajuara, mbështetje të dedikuar 24-7 dhe opsione të pafundme integrimi, ZAPTEST është një nga mjetet më të mira të testimit të regresionit të ndërmarrjeve në dispozicion në 2024.

 

IS YOUR COMPANY IN NEED OF

ENTERPRISE LEVEL

TASK-AGNOSTIC SOFTWARE AUTOMATION?

Karakteristikat më të mira të testimit të regresionit

✅Krijimi i testit pa skenar, i cili hap testimin për këdo

✅Skriptet e testimit të ripërdorshëm përshpejtojnë testimin e regresionit

✅Integrim i shkëlqyer CI/CD, i cili automatizon testet kur bëhen ndryshime

✅Mjet shumë i shkallëzueshëm që trajton skenarë komplekse të testimit të regresionit

Modeli i çmimeve Abonim me licenca të pakufizuara
Analiza e ndikimit të ndryshimit Të ngurta
Mbulimi i rastit të testit Mbështet disa lloje automatizimi
Mirëmbajtja dhe menaxhimi i rasteve të testimit I forte
Integrimi CI/CD, gjurmues çështjesh
Llojet e automatizimit Ueb, celular, desktop, API
Mbështetje për ndër-platformë/pajisje Gjithëpërfshirëse
Mjetet e raportimit dhe analitikës Të ngurta
Miqësia ndaj përdoruesit Krijim i shkëlqyer i testit vizual
Mbështetja e shitësit Ekspert i përkushtuar ZAP për përdoruesit e Ndërmarrjeve, dokumentacion, komunitet i mirë

 

#2. IBM Racional Funksional Tester

IBM Rational Functional Tester filloi jetën në vitet 1990 si një mjet që u quajt thjesht Robot. Megjithatë, kur u ble nga IBM në 2003, ai u bë i njohur si IBM Rational Functional Tester (RFT).

RFT është një mjet i mirë i testimit të regresionit për disa arsye. Së pari, ai shkëlqen në testimin e UI, veçanërisht për ekipet që po bëjnë vazhdimisht ndryshime në ndërfaqe. Mjetet ScriptAssure sigurojnë që skriptet e testimit të përshtaten, duke e bërë mirëmbajtjen një problem. Së dyti, ju lejon të parametrizoni testet tuaja, gjë që është e shkëlqyer për testimin e drejtuar nga të dhënat. Së treti, ai mbështet aplikacionet e trashëgimisë Java, gjë që është e shkëlqyeshme për testimin e sistemeve të trashëgimisë.

Ndërsa RFT ka një kurbë të pjerrët të të mësuarit, veçoria e tij e Testimit të Storyboard u jep përdoruesve jo teknikë një rrugë shpëtimi. Veçoria mbështet krijimin e automatizuar të testit dhe ofron vizualizim për procesin e testimit dhe rishikimit, me funksione të shkëlqyera regjistrimi, riprodhimi dhe redaktimi.

Së fundi, funksioni i grupit të të dhënave ofron mbështetje të integruar për testimin e drejtuar nga të dhënat gjatë riprodhimit të testit, gjë që ndihmon në vërtetimin e regresionit.

Në përgjithësi, RFT është një mjet i provuar. Sidoqoftë, atij i mungojnë tiparet moderne të mjeteve të tjera të testimit të regresionit, si AI ose funksionaliteti pa kod. Licencat janë në rangun më të lartë të çmimeve dhe kurba e të mësuarit është e lartë, por sigurisht që është një nga mjetet më të mira të testimit të regresionit të UI sot atje.

 

Pro dhe kundra:

✅Integrohet pa probleme brenda ekosistemit të testimit IMB

✅Njohje dhe skriptim i shkëlqyer i objekteve për testimin e GUI

✅Zgjedhje e mirë për ekipet e DevOps

 

❌ Kryesisht një mjet testimi i regresionit UI

❌Licencat janë të shtrenjta kur krahasohen me mjete si ZAPTEST që ofrojnë më shumë vlerë

❌Opsione të kufizuara integrimi

 

Testuesi Racional Funksional IBM është më i miri për:

  • Ekipet që punojnë me softuer të vjetër në industri si financat dhe sigurimet

 

Modeli i çmimeve Abonimi
Analiza e ndikimit të ndryshimit Minimale
Mbulimi i rastit të testit E shkëlqyeshme për testimin e GUI
Mirëmbajtja dhe menaxhimi i rasteve të testimit E fortë, veçanërisht veçoria ScriptAssure
Integrimi E shkëlqyeshme për mjetet e IBM, disa kanë vështirësi me mjetet e palëve të treta
Llojet e automatizimit Kryesisht GUI
Mbështetje për ndër-platformë/pajisje Po, por me kufizime
Mjetet e raportimit dhe analitikës I kufizuar
Miqësia ndaj përdoruesit Mesatare
Mbështetja e shitësit Mbështetje e përgjegjshme ndaj klientit

 

#3. Katalonja

Katalon është një nga mjetet më të njohura të testimit të regresionit të softuerit të automatizuar në treg. I lëshuar për herë të parë në 2015, qëllimi i tij i deklaruar ishte të bënte testimin më të aksesueshëm për ekipet jo-teknike. Ndërsa Kataloni u ndërtua fillimisht për aplikacioni në ueb dhe testimi API, ai ka shtuar opsionet e testimit për celular dhe desktop gjatë viteve të fundit.

Kompleti i testimit të regresionit të Katalon ofron disa avantazhe të mira. Ofron larmi të mirë testimi dhe testimi i shëndetit të shëndoshë, i cili lejon ekipet të qëndrojnë në krye të regresioneve në të gjithë sistemin. Për më tepër, ai ka teste të shkëlqyera “vetë-shëruese” që zvogëlojnë barrën e shkaktuar nga ndryshimet e vogla të UI.

Disa nga avantazhet e mëdha të Katalon përfshijnë një regjistrim dhe riprodhim miqësor për përdoruesit për krijimin e testeve, veçori të shkëlqyera testimi të drejtuara nga të dhënat dhe integrim të shkëlqyeshëm në tubacionet CI/CD që lejojnë një planifikim të qëndrueshëm të testeve.

Tipari më i ri i Katalon, TrueTest i fuqizuar nga AI, është një veçori e shkëlqyer e testimit të regresionit. Ai i lejon përdoruesit të krijojnë në mënyrë autonome teste bazuar në ndërveprimet e përdoruesve në kohë reale. Kjo veçori merr një qasje të re për testimin e regresionit duke parë se si përdoruesit angazhohen me aplikacionin tuaj dhe duke siguruar që kodi i ri të mos prishë flukset ekzistuese të përdoruesve.

Ndërsa mjetet e testimit të regresionit të ndërmarrjes shkojnë, Katalon ka shumë tërheqës. Megjithatë, për skuadrat me shumë vende, mund të kushtojë shpejt. Në përgjithësi, përqendrimi i fortë i Katalon në aksesueshmërinë e çiftuar me aftësi të fuqishme ndër-pajisje do të thotë se është një mjet i mirë për ekipet më të mëdha të DevOps.

 

Pro dhe kundra:

✅ Mbështet një gamë të gjerë aplikacionesh (Ueb, celular, desktop)

✅Mirëmbajtja e testit është një kostum i fortë

✅Një nga mjetet më të mira të testimit të regresionit vizual në treg

 

❌Jo plotësisht pa kod, veçanërisht për testime më komplekse

❌Veçoritë e analitikës dhe regjistrimit të testimit mund të çojnë në mbylljen e shitësit

❌Përdorim i lehtë i performancës në krahasim me mjetet e tjera të testimit

 

Kataloni është më i miri për:

  • Ekipet që punojnë me afate të ngushta që kanë nevojë për krijimin e shpejtë të rasteve të testimit

 

Modeli i çmimeve Abonim, me nivel të kufizuar falas
Analiza e ndikimit të ndryshimit I kufizuar, disa harta të varësisë
Mbulimi i rastit të testit Gjithëpërfshirëse me mjete të shkëlqyera testimi të drejtuara nga të dhënat
Mirëmbajtja dhe menaxhimi i rasteve të testimit Të ngurta
Integrimi E mirë për integrimin CI/CD
Llojet e automatizimit Të ngurta
Mbështetje për ndër-platformë/pajisje Ueb, celular, desktop, API
Mjetet e raportimit dhe analitikës E ngurtë, nëse është pak e kufizuar
Miqësia ndaj përdoruesit E shkëlqyer
Mbështetja e shitësit E përgjegjshme, veçanërisht për planet e nivelit të lartë

 

#4. Testi i plotë

TestComplete ka mahnitur testuesit që nga vitet 1990. Megjithatë, që nga blerja e tij nga SmartBear 15 vjet më parë, ai është bërë nga forca në fuqi. Këto ditë, është një paketë e fuqishme automatizimi testimi që ofron zgjidhje të forta të testimit të regresionit.

Një nga elementët më tërheqës të TestComplete është fleksibiliteti i krijimit të testit. Ai ofron krijimin e testeve të shkruara dhe të regjistrimit dhe riprodhimit dhe testimin e drejtuar nga fjalë kyçe, ndërsa ka gjithashtu një motori i njohjes së objekteve që ndihmon në gjurmimin e ndryshimeve të ndërfaqes së përdoruesit.

TestComplete ka më shumë për t’u ofruar ekipeve që kanë nevojë për një zgjidhje testimi të regresionit. Ka ekzistuar për një kohë të gjatë, kështu që është mjaft i pjekur dhe i mbushur me veçori. Për më tepër, është i mirë për testimin e aplikacioneve në ueb, desktop dhe celular. Së fundi, ai ofron opsione të shkëlqyera integrimi, duke i lejuar testuesit të zgjerojnë funksionalitetin e tij në disa mënyra të ndryshme.

 

Pro dhe kundra:

✅Testimi i aplikacioneve në ueb, desktop dhe celular

✅Mjet i fortë dhe i besueshëm me një reputacion të madh

✅Mbështet JScript ose Python për personalizim të zgjeruar

 

❌TestComplete nuk është i lirë

❌Performanca lufton me raste testimi shumë komplekse

❌Opsione të kufizuara për testimin e regresionit të performancës

Modeli i çmimeve Abonimi
Analiza e ndikimit të ndryshimit Vetëm përmes integrimit
Mbulimi i rastit të testit Gjithëpërfshirëse
Mirëmbajtja dhe menaxhimi i rasteve të testimit Të ngurta
Integrimi CI/CD, gjurmuesit e emetimeve
Llojet e automatizimit Gjithëpërfshirëse
Mbështetje për ndër-platformë/pajisje Mirë
Mjetet e raportimit dhe analitikës E fortë, por ka nevojë për më shumë opsione personalizimi
Miqësia ndaj përdoruesit E moderuar
Mbështetja e shitësit Të përgjegjshme

 

TestComplete është më i miri për:

  • Projekte komplekse që kanë nevojë për automatizim të fuqishëm

 

#5. Seleni

Asnjë listë e mjeteve të testimit të regresionit të softuerit nuk do t’ia vlejë kripën pa përfshirë Selenin. E lançuar për herë të parë nga Jason Huggins në 2003, ajo që filloi jetën si një zgjidhje e kufizuar automatizimi testimi është kthyer në një mjet legjendar me burim të hapur.

Seleni ka shumë karakteristika që janë të orientuara drejt testimit të regresionit. Veçoritë e verifikimit të ndryshimit të mjetit ju ndihmojnë të kuptoni ndikimin e kodit të ri në softuerin tuaj, ndërsa skriptet e testimit të shkruara në Selenium janë të ripërdorshme në të gjithë SDLC, duke ju kursyer kohë dhe përpjekje të patreguara. Së fundi, integrimi CI/CD do të thotë që ndryshimet e kodit shkaktojnë teste regresioni, duke siguruar reagime të shpejta dhe të vazhdueshme, të cilat janë perfekte për ekipet e zëna.

Ndërsa Seleni është me burim të hapur, ai ka shumë fleksibilitet. Ai mbështet një gamë të gjerë gjuhësh, si Python, Java, C# dhe JavaScript, që do të thotë se testuesit mund të krijojnë raste testimi në gjuhët e tyre të preferuara. Për më tepër, funksionon mirë me të gjithë shfletuesit kryesorë, gjë që ju lejon të testoni aplikacionet tuaja të internetit për çdo rast.

Së fundi, Grid Selenium është një zgjedhje e mirë për ekipet e testimit të regresionit. Ai lejon testimin paralel nëpër shfletues dhe makina të ndryshme, të cilat mund të përshpejtojnë ndjeshëm testimin e regresionit.

Në një epokë të krijimit të testeve pa kod, Seleni mund të duket paksa i vjetëruar. Sidoqoftë, për koduesit, është një zgjidhje jashtëzakonisht e vlefshme dhe fleksibël dhe, pa dyshim, ende një nga mjetet më të mira të testimit të regresionit sot.

 

Pro dhe kundra:

✅Një nga mjetet më të mira falas të testimit të regresionit në dispozicion

✅Mjet shumë fleksibël

✅Komunitet i shkëlqyer dhe i gjallë i përdoruesve besnikë dhe të ditur

 

❌Mungon lehtësia e përdorimit të mjeteve moderne

❌Rastet e testimit kërkojnë një sasi të konsiderueshme mirëmbajtjeje

❌Konfigurimi i veçorive më komplekse, si Selenium Grid, kërkon ekspertizë teknike dhe kohë.

 

Seleni është më i miri për:

  • Ekipet teknike të aftë që punojnë me një buxhet të ngushtë

 

Modeli i çmimeve Me burim të hapur
Analiza e ndikimit të ndryshimit Vetëm përmes integrimit
Mbulimi i rastit të testit Gjithëpërfshirëse
Mirëmbajtja dhe menaxhimi i rasteve të testimit I kufizuar
Integrimi CI/CD, mjetet e menaxhimit të testeve
Llojet e automatizimit Testimi i ndërfaqes së uebit
Mbështetje për ndër-platformë/pajisje Në të gjithë shfletuesit dhe pajisjet
Mjetet e raportimit dhe analitikës Vetëm përmes integrimit
Miqësia ndaj përdoruesit E ulët
Mbështetja e shitësit Mbështetje vetëm nga komuniteti

 

#5. Studio Ranorex

Ranorex Studio është një tjetër central elektrik i fillimit të viteve 2000 që është rritur në rëndësi dhe pjekuri pasi u bë një komplet automatizimi testimi i plotë. Ngjashëm me mjetet si ZAPTEST dhe Katalon, ai është në gjendje të kënaqë një gamë të gjerë të llojeve të testimit. Sidoqoftë, ai ka disa veçori të shkëlqyera që janë të përshtatshme për ekipet që kërkojnë mjete solide të testimit të automatizuar të regresionit.

Ranorex ka një sistem të ruajtjes së objekteve të ngurta që mund të gjurmojë lehtësisht ndryshimet e vogla të ndërfaqes së përdoruesit, gjë që minimizon mirëmbajtjen e rasteve të provës. Në të vërtetë, ripërdorimi i testit është një veçori e madhe dhe Ranorex lejon ekipet të krijojnë veprime testimi modulare që mund t’i zbatoni gjatë testimit tuaj, duke kursyer kohë dhe para. Së fundi, është një zgjedhje e mirë për testimin e bazuar në të dhëna falë opsioneve të fuqishme të parametrizimit.

Përveç kësaj, Ranorex Studio ka një regjistrues të rastit vizual të provës miqësore për përdoruesit dhe veçori të shkëlqyera të testimit ndër-shfletues. Është një nga mjetet më të mira të regresionit vizual dhe mbështetja e tij për testimin celular dhe desktop është një evolucion i mirëpritur.

 

Pro dhe kundra:

✅Teston aplikacionet në ueb, desktop dhe celular

✅Njohje e shkëlqyer e objekteve që e bën më të lehtë mirëmbajtjen e testit

✅Zgjedhje e mirë për fillestarët dhe testuesit me më pak përvojë

 

❌Një mjet testimi i regresionit të ndërmarrjes me një çmim që përputhet

❌Nuk ka mjete AI/ML si rivalët e saj

❌I papërshtatshëm për testimin e performancës ose testimin e ngarkesës

Modeli i çmimeve Modeli i abonimit me nivele
Analiza e ndikimit të ndryshimit Vetëm përmes integrimit
Mbulimi i rastit të testit I forte
Mirëmbajtja dhe menaxhimi i rasteve të testimit Të ngurta
Integrimi CI/CD, gjurmues defektesh
Llojet e automatizimit UI, shërbimet e uebit, API
Mbështetje për ndër-platformë/pajisje E shkëlqyeshme
Mjetet e raportimit dhe analitikës E mirë, por mund të bëhet me më shumë personalizim
Miqësia ndaj përdoruesit Mirë në përgjithësi
Mbështetja e shitësit Të përgjegjshme

 

Ranorex Studio është më e mira për:

  • Mjedise prodhimi me ritme të shpejta me projekte që mbështesin platforma të shumta

 

#6. Sahi Pro

Sahi Pro është një mjet testimi i aplikacioneve në internet që e filloi jetën si një projekt me burim të hapur i quajtur Sahi. Është i njohur për nivelet e larta të miqësisë ndaj përdoruesit dhe vitet e fundit, ai është zgjeruar përtej testimit të uebit për t’u bërë një nga mjetet më të mira të testimit të regresionit të ndërmarrjeve në treg.

Ka një sërë arsyesh për ta konsideruar Sahi Pro si një mjet automatizimi të paketës së regresionit. Është i shkëlqyeshëm për testimin ndër-platformë dhe ndër-shfletues, dhe veçanërisht i përshtatshëm për aplikacionet komplekse të uebit me elementë që ndryshojnë vazhdimisht.

Krijimi i testit të regjistrimit dhe riprodhimit është i lehtë, ndërsa lokalizuesit e elementëve të fortë dhe mjeti inteligjent i vlerësuesit sigurojnë raste të fuqishme testimi. Për më tepër, ai trajton mirë testimin e drejtuar nga të dhënat, duke i lejuar ekipet të kryejnë të njëjtat teste regresioni me grupe të ndryshme të dhënash.

Në përgjithësi, Sahi Pro ka vlerë të mirë për çmimin. Ju mund të paguani për module të ndryshme bazuar në llojin e testimit që ju nevojitet, të tilla si ueb, celular, desktop ose SAP. Për më tepër, ekziston një shtesë e mirë e Njohjes së Karaktereve Optike (OCR) me AI, e cila ndihmon me testimin vizual. Thënë kështu, ekipet e vogla mund të luftojnë për të justifikuar çmimin.

Një tjetër gjë për t’u marrë parasysh është se disa klientë kanë sugjeruar që paketat më të mëdha të testimit të bëhen pak të padurueshme dhe si rezultat performanca vuan. Megjithatë, me optimizimin e duhur, është më se i aftë të bëjë punën e tij.

 

Pro dhe kundra:

✅Mjet shumë miqësor për përdoruesit

✅E shkëlqyeshme për t’u kujdesur për elementët kompleksë të uebit

✅Mjete të vërteta ndër-platformë që mbështesin testimin në ueb, celular, desktop dhe SAP

 

❌Kodimi kërkon njohuri të Sahi Script (sintaksë e ngjashme me JavaScript)

❌Mungojnë opsionet e integrimit dhe performanca e mjeteve rivale

IS YOUR COMPANY IN NEED OF

ENTERPRISE LEVEL

TASK-AGNOSTIC SOFTWARE AUTOMATION?

❌Kalon probleme me shkallëzimin dhe performancën për grupe të mëdha

Modeli i çmimeve Çmimi i abonimit të sheshtë
Analiza e ndikimit të ndryshimit Asnje
Mbulimi i rastit të testit Ekselon në ueb dhe testime të bazuara në të dhëna
Mirëmbajtja dhe menaxhimi i rasteve të testimit Mirë, por i mungon thellësia e mjeteve rivale
Integrimi E mundur, por jo një zgjedhje e shkëlqyer për mjetet komplekse CI/CD
Llojet e automatizimit E shkëlqyeshme për aplikacionet në internet
Mbështetje për ndër-platformë/pajisje Të ngurta
Mjetet e raportimit dhe analitikës Jo mjaftueshëm i personalizueshëm
Miqësia ndaj përdoruesit E shkëlqyeshme
Mbështetja e shitësit Të ngurta

 

Sahi Pro është më i miri për:

  • Ekipet që kërkojnë mjete të testimit të regresionit vizual me një fokus të madh në testimin e aplikacioneve në internet

 

#7. Qetësia BDD

Testimi i nxitur nga sjellja e qetësisë (BDD) u ndërtua nga John Ferguson Smart në 2008 si një mënyrë për të përmirësuar Thucydides, një kornizë popullore e testimit të pranimit. Këto ditë, ai i ndihmon testuesit të shkruajnë teste të pastra, të mirëmbajtura lehtësisht, të automatizuara të pranimit dhe regresionit.

Pjesa e Testimit të Drejtuar nga Sjellja e Serenity përfshin zhvillimin e historive të përdoruesve dhe përdorimin e tyre për të gjeneruar raste testimi. Duke ndërtuar teste nga gjuha e bazuar në sjellje dhe kriteret e testit të pranimit, Serenity i lejon testuesit të marrin një qasje të re për të verifikuar softuerin e tyre. Për më tepër, ai gjithashtu ka mjete të shkëlqyera raportimi vizual që janë të përqendruara në lazer në historitë e përdoruesve për ta bërë të lehtë gjurmimin e pasojave ose ndryshimeve ose përditësimeve të kodit.

Qartësia e testit është një avantazh i madh i Serenity BDD. Nuk është vetëm shkrimi i testeve që bëhen më të lehtë, por edhe mirëmbajtja e testeve. Ju gjithashtu mund të gruponi dhe t’i jepni përparësi testeve të regresionit lehtësisht, gjë që ju ndihmon të kurseni kohë dhe përpjekje.

Funksionaliteti i raportimit të testit është i shkëlqyeshëm dhe i detajuar sepse u tregon testuesve saktësisht se si softueri është grumbulluar ndaj kërkesave të historisë së përdoruesit. Ju gjithashtu mund t’i transformoni këto raporte në dokumente të shkëlqyera. Hidhni në krye integrimin e WebDriver dhe ju keni një mjet të shkëlqyer testimi të regresionit në duart tuaja.

Në përgjithësi, fuqia e vërtetë e Serenity BDD qëndron në aftësinë e tij për të gjeneruar, mirëmbajtur dhe ekzekutuar teste me palët e interesuara në mendje. Ai e kapërcen bukur hendekun dhe është veçanërisht i mirë për projektet me flukse pune komplekse të ndërfaqes së përdoruesit. Për më tepër, këto veçori e bëjnë gjithashtu Serenity një mjet shumë bashkëpunues.

Megjithëse mund të mos jetë mjeti më intuitiv në treg, Serenity ofron trajnim dhe mbështetje të mirë për kornizën Serenity BDD. Ekipi ka marrë një qasje të re këtu, dhe me integrimet e duhura, ju mund ta ktheni atë në një nga mjetet më të mira të testimit të regresionit API në treg.

 

Pro dhe kundra:

✅Raportimi i mahnitshëm është një ëndërr për projektet me shumë përfshirje të palëve të interesuara

✅Qasje e re ndaj testimit të regresionit

✅Opsione të shkëlqyera raportimi dhe dokumentimi

 

❌Qasje komplekse dhe jokonvencionale që mund të mos i përshtatet të gjitha ekipeve

❌ Shumë e varur nga ekosistemi Java

❌Kërkon shumë shpenzime, të cilat mund të mos u përshtaten ekipeve më të vogla

Modeli i çmimeve Me burim të hapur
Analiza e ndikimit të ndryshimit I kufizuar
Mbulimi i rastit të testit Shume i forte
Mirëmbajtja dhe menaxhimi i rasteve të testimit E mirë për organizimin e testeve
Integrimi Mjetet CI/CD
Llojet e automatizimit UI, API-të REST
Mbështetje për ndër-platformë/pajisje Mirë me shfletuesit, më pak me celularin
Mjetet e raportimit dhe analitikës Norma e parë
Miqësia ndaj përdoruesit E arsyeshme
Mbështetja e shitësit Komunitet i mirë ose trajnim dhe mbështetje me pagesë

 

#8. Shtabi i RainForest

Që kur u shfaq në treg në 2012, RainForest HQ është bërë një nga mjetet më të respektuara të testimit të SC. Është një platformë testimi pa kod që është e aksesueshme edhe për ekipet jo-teknike falë veçorive të shkëlqyera të krijimit dhe ekzekutimit të testit.

RainForest HQ është gjithashtu një zgjedhje e mirë për testimin e regresionit. Ai ekzekuton paketa testimi që theksojnë lehtësisht efektet negative të ndryshimit të kodimit, me gjithë saktësinë dhe kursimin e kohës që do të prisni nga një mjet automatizimi testimi.

Ashtu si disa mjete të tjera moderne të testimit, RainForest HQ përdor AI gjeneruese për të fuqizuar grupin e tij të testimit. Kjo veçori i lejon ekipet të shkruajnë teste duke përdorur anglisht të thjeshtë. Kur kombinohet me funksionalitetin e fuqishëm të redaktimit vizual, edhe testuesit jo teknikë mund të shkruajnë teste solide. Një tjetër pikë e madhe e shitjes janë veçoritë e shkëlqyera të planifikimit të testeve të RainForest HQ që u japin testuesve shumë kontroll.

Në përgjithësi, është një mjet i shkëlqyeshëm për testimin e aplikacioneve në ueb, dhe për shkak se jeton në renë kompjuterike, mund të shkallëzohet mirë me projekte gjithnjë e më komplekse. Megjithatë, testimi celular nuk është i automatizuar dhe ka mbështetje të kufizuar për testime më komplekse. Ky shkëmbim ndërmjet fuqisë dhe komoditetit është diçka me të cilën përballen testuesit kur vlerësojnë mjetet moderne të testimit.

 

Pro dhe kundra:

✅Shumë i përshtatshëm për përdoruesit

✅Krijimi dhe ekzekutimi i shpejtë i testit

✅Mjet i shkëlqyeshëm i testimit të aplikacioneve në ueb bazuar në cloud

 

❌Testim i kufizuar celular

❌Mund të bëhet i shtrenjtë për ekipet që drejtojnë komplete të mëdha testesh

❌Ekipet me nevoja komplekse testimi mund ta shohin selinë e RainForest shumë të kufizuar

Modeli i çmimeve Planet e abonimit me nivele
Analiza e ndikimit të ndryshimit Vetëm përmes integrimit
Mbulimi i rastit të testit E mirë për aplikacionet në ueb, më pak për testimin e celularit vendas
Mirëmbajtja dhe menaxhimi i rasteve të testimit Mjete të shkëlqyera organizimi
Integrimi Gjurmuesit e çështjeve, mjetet e vendosjes, CI/CD
Llojet e automatizimit Automatizimi funksional i UI
Mbështetje për ndër-platformë/pajisje Mbulim i fortë i shfletuesit të internetit
Mjetet e raportimit dhe analitikës Mirë, por i mungon personalizimi
Miqësia ndaj përdoruesit Pika e madhe e shitjes
Mbështetja e shitësit Të përgjegjshme

 

Selia e RainForest është më e mira për:

  • Ekipet e shkathëta me fokus në testimin në internet.

 

#9. Puna e kërcimit

Leapwork bashkohet me mjete të tjera të automatizuara të testimit të regresionit me një mision për ta bërë testimin e softuerit të aksesueshëm për të gjithë.

Ndërsa mjetet e testimit të regresionit vizual shkojnë, Leapwork është lehtësisht një nga më të arriturat. Ai ka mjete të shkëlqyera vizuale që lejojnë përdoruesit të krijojnë teste përmes ndërfaqes zvarrit-dhe-lëshoje dhe grafikëve të rrjedhës. Megjithatë, ndryshe nga disa mjete rivale, është në gjendje të japë komplekse testimi nga fundi në fund skenarë. Është gjithashtu i shkëlqyeshëm për testimin e bazuar në të dhëna të veçorive dhe funksioneve të reja të produktit tuaj.

Leapwork ka disa veçori që e bëjnë atë një zgjedhje të mirë për testimin e regresionit. Rastet e testimit mund të “shërohen vetë” pas ndryshimeve të vogla të ndërfaqes së përdoruesit, ndërsa ofron gjithashtu mjete të mira planifikimi që sigurojnë mbulim, edhe kur flini. Së fundi, ai lejon testimin paralel, i cili është një veçori e mirëpritur për ekipet me shumë raste testimi.

 

Pro dhe kundra:

✅Përzierje e shkëlqyer e përdorshmërisë dhe fuqisë për ekzekutimin e rasteve komplekse të provave

✅Mjet testimi shumë miqësor për përdoruesit

✅Funksionon mirë për aplikacionet në ueb dhe desktop

 

❌UI mund të bëhet paksa e ndërlikuar ndonjëherë, veçanërisht për testet komplekse

❌Mund të ndihet paksa kufizues ndaj koduesve

❌Nuk mbështet testimin e celularit vendas

Modeli i çmimeve Modeli i abonimit me nivele
Analiza e ndikimit të ndryshimit Asnje
Mbulimi i rastit të testit Të ngurta
Mirëmbajtja dhe menaxhimi i rasteve të testimit Shume mire
Integrimi CI/CD
Llojet e automatizimit Ueb, desktop, disa API
Mbështetje për ndër-platformë/pajisje Kryesisht i fokusuar në Windows
Mjetet e raportimit dhe analitikës E fortë, por e kufizuar
Miqësia ndaj përdoruesit E shkëlqyeshme
Mbështetja e shitësit I përgjegjshëm me një komunitet në rritje

 

Puna e kërcimit është më e mira për:

  • Produkte me cikle jetësore me ritme të shpejta dhe përfshirje të madhe të palëve të interesuara

 

#10. Uatir

Watir ka ekzistuar që nga fillimi i viteve 2000. Ai qëndron për Testimin e aplikacionit në ueb në Ruby, dhe kjo është pikërisht ajo që bën.

Watir është një mjet miqësor për zhvilluesit. Është i mirë për testimin e regresionit sepse ndihmon në automatizimin e testeve të përsëritura të regresionit, duke siguruar stabilitet pas ndryshimeve të kodit. Watir është gjithashtu i shpejtë, i besueshëm dhe i përshtatshëm për vlefshmërinë e ndërthurjes së shfletuesve, prandaj është një mjet i domosdoshëm për testimin e aplikacionit në ueb Ruby.

Njohja e objekteve është një nga pikat më të forta të Ujit. Ai i ndihmon testuesit të kategorizojnë elementët, duke reduktuar efektet negative të ndryshimeve të vogla të ndërfaqes së përdoruesit në aplikacionet tuaja Ruby.

Ruby është një gjuhë e shkëlqyer programimi për aplikacione komerciale në internet. Watir u drejtohet programuesve të rrjedhshëm Ruby, të cilët janë gjithashtu të përfshirë në testim. Si i tillë, ky është një nga apelet më të mëdha të Watir. Megjithatë, është gjithashtu një nga dobësitë e tij më të mëdha për sa i përket adoptimit të gjerë.

Për shkak të kurbës së tij të lartë të të mësuarit dhe materialeve minimale të trajnimit, Watir është një mjet i veçantë. Thënë kështu, është ende një nga mjetet më të mira të testimit të regresionit që mund të merrni në duart tuaja.

 

Pro dhe kundra:

✅Komunitet i mirë që është i apasionuar pas Watir

✅Mjet i përshtatshëm për zhvilluesit

✅Mbështetje e gjerë e shfletuesit

 

❌Mungon lehtësia e përdorimit të mjeteve të tjera

❌Përdorim më i lartë i shpenzimeve se Seleni

❌Mbështetja celulare mund të jetë më e mirë

Modeli i çmimeve Me burim të hapur
Analiza e ndikimit të ndryshimit Vetëm përmes integrimit
Mbulimi i rastit të testit Të ngurta
Mirëmbajtja dhe menaxhimi i rasteve të testimit bazë
Integrimi Punon mirë me kornizat e tjera Ruby, CI/CD
Llojet e automatizimit Automatizimi i ndërfaqes së internetit në internet
Mbështetje për ndër-platformë/pajisje E shkëlqyeshme për shfletuesit, e kufizuar për celularin
Mjetet e raportimit dhe analitikës Përmes integrimit
Miqësia ndaj përdoruesit Për zhvilluesit e Ruby
Mbështetja e shitësit Vetëm komuniteti

 

Mendimet e fundit

pastrimi i një konfuzioni në automatizimin e testimit të softuerit

Nga mjetet e testimit të regresionit vizual me burim të hapur deri te zgjidhjet e fuqishme dhe të pasura të ndërmarrjeve, ju keni shumë zgjedhje kur bëhet fjalë për zgjedhjen e softuerit për të fuqizuar testimin tuaj të regresionit.

ZAPTEST është opsioni më i fortë për softuerin e automatizuar të testimit të regresionit falë një përzierjeje të përdorshmërisë dhe fuqisë. Është ndër-platformë dhe ndër-pajisje, dhe falë mjeteve të tij të fuqishme RPA, ju mund të zgjeroni raportimin dhe menaxhimin e rasteve të provës për të arritur efikasitetin që softverët e tjerë të testimit të regresionit nuk janë në gjendje të ofrojnë.

Për rishikime më të hollësishme të mjeteve të testimit, eksploroni listën tonë të mjeteve më të mira të softuerit RPA në treg.

Download post as PDF

Alex Zap Chernyak

Alex Zap Chernyak

Founder and CEO of ZAPTEST, with 20 years of experience in Software Automation for Testing + RPA processes, and application development. Read Alex Zap Chernyak's full executive profile on Forbes.

Get PDF-file of this post