fbpx

Get your 6-month No-Cost Opt-Out offer for Unlimited Software Automation?

Table of Contents

Çfarë është një API?

API qëndron për ndërfaqen e programimit të aplikacionit dhe është një grup përkufizimesh, protokollesh dhe rregullash që zhvilluesit përdorin kur ndërtojnë softuer aplikimi dhe e integrojnë atë në sisteme dhe platforma para-ekzistuese.

Këto sisteme funksionojnë duke thjeshtuar kërkesat që bën çdo pjesë e softuerit në një sistem, me një përgjigje të caktuar që ndodh nëse ndodh një kërkesë e caktuar në distancë. Të punosh në një mënyrë kaq të parashikueshme dhe të kuptueshme do të thotë që një zhvillues i kupton plotësisht pasojat e secilës pjesë të kodit që shkruajnë, duke përshpejtuar ndjeshëm procesin e zhvillimit.

Shkurtimisht, një API që integron të dy sistemet së bashku në një mënyrë të thjeshtuar është ajo që bën dallimin midis zhvillimit të shpejtë dhe afateve të munguara.

 

Çfarë është testimi API?

 

Kur përdorni një API, një nivel i lartë i qëndrueshmërisë është një nga gjërat më të rëndësishme për t’u marrë parasysh. Kjo e bën procesin e zhvillimit të parashikueshëm dhe do të thotë që përdoruesit mund të vazhdojnë të integrojnë softuerin e tyre me programet ekzistuese pa pasur nevojë të bëjnë ndryshime në proceset e tyre. Gjetja e këtij niveli cilësie nënkupton përdorimin e një procesi testimi API.

Testimi API është një formë e testimit të softuerit që analizon një API dhe siguron që ai të performojë siç pritej, duke përfunduar me besueshmëri funksionet e tij pa ndonjë ndikim të dëmshëm të performancës.

Testimi i softuerit ka një fokus në rritje në mbajtjen e të dhënave dhe sistemeve të sigurta, si dhe faktorë të tjerë, ndërsa bota kalon në legjislacion më të fokusuar në sigurinë e të dhënave. Ky testim vjen në forma manuale dhe automatike, ku secili ka përfitimet dhe sfidat e veta.

 

1. Testimi manual i API-së

 

Testimi manual i API-së është një metodë që njerëzit përdorin kur përpiqen të testojnë manualisht performancën e një API. Korniza manuale e testimit të API-së fillon duke shkruar kodin tuaj për t’u integruar me API-në dhe për të testuar mënyrën se si funksionon.

Ka disa mjete të disponueshme që ju mbështesin gjatë procesit të testimit manual, por pjesa më e madhe e kësaj metode përfshin një zhvillues që krijon një varg kodi dhe zbulon ndonjë defekt të mundshëm në API, duke bërë rregullime të shpejta në bazën e kodeve për të parë se çfarë ndryshon mënyrë që API kryen. Ju mund të jeni në gjendje të gjeni testimin manual API pa pagesë, por kjo mund të mos japë të njëjtën cilësi të rezultateve të testit.

 

Përfitimet e testimit manual të API-ve

Ka disa përfitime që e bëjnë një API manuale për procesin e testimit një preferencë në situata të caktuara, të cilat kryesisht ndryshojnë në varësi të API-së specifike dhe proceseve që zhvilluesi po teston.

Disa nga përfitimet kryesore të testimit manual përfshijnë:

 

Testimi eksplorues

Kur eksploroni fillimisht mënyrën se si funksionon një API, përfundimi i testimit manual është ideal. Ju bëni ndryshime të vogla në bazën e kodeve dhe vendosni kufijtë e një API që herët, me testimin manual që lejon një nivel më të madh fleksibiliteti ndërsa bëni shumë rregullime të vogla.

Bëjeni këtë në fazat e hershme të zhvillimit për të kufizuar rrezikun e hyrjes së gjatë në një projekt përpara se të zbuloni një problem me API-në që ndikon në orët e punës së kryer tashmë.

 

Testimi i veçorive të vogla

Testimi ad hoc bëhet më së miri me dorë, pasi një problem i vogël që lind mund të mos ia vlen të kalohet përmes një sistemi të gjatë dhe kompleks të automatizuar. Kjo është veçanërisht e dobishme kur problemi është i vogël ose ju tashmë keni një ide se ku është defekti, duke ju lejuar të përfundoni testimin e plotë A/B vetëm në atë seksion.

 

Sfidat e testimit manual të REST API

Ndërsa një proces testimi manual i API ka përfitimet e tij, ka gjithashtu sfida të rëndësishme që lidhen me përdorimin e testimit manual me REST API.

REST do të thotë Transferimi i Shtetit Përfaqësues dhe është një stil arkitekturor që shihet zakonisht në zhvillimin e shërbimeve në internet, me popullaritetin e tij duke e bërë atë një zgjedhje logjike për zhvilluesit që po ndërtojnë API.

Megjithatë, ka disa sfida me testimin manual të një API, duke përfshirë:

 

Shkalla

Për shkak të shkallës së bazës së kodit që përdorin disa API, testimi manual i secilit aspekt të një API me dorë është një proces i vështirë.

Për bazat më të mëdha të kodeve, kalimi përmes një procesi automatik mund të jetë shumë më i shpejtë dhe të japë rezultate vepruese në një mënyrë që nuk shkakton vonesë në projektin më të gjerë.

 

Saktësia

Saktësia e testimit manual API vjen tërësisht nga aftësia e zhvilluesit. Nëse testimi juaj manual bëhet nga dikush me vite përvojë në zhvillimin e uebit dhe një kuptim gjithëpërfshirës të bazës së kodeve, ai ka të ngjarë të japë reagime të sakta.

Sidoqoftë, një zhvillues me më pak përvojë do të luftojë me testimin manual të një API sa më saktë.

 

Kur të përdoret testimi manual i API-ve

Kombinimi i të gjitha përfitimeve dhe disavantazheve të mundshme të testimit manual lë disa skenarë në të cilët përfitoni nga testimi manual i API.

Përqendrohuni në përdorimin e testimit manual në situata me një bazë kodi relativisht të vogël ose në fillimin e një projekti. Kur konsideroni testimin manual të API si një metodë, mendoni për standardin e përvojës së kodimit që keni dhe sigurohuni që mund ta përfundoni testimin në një standard mjaft të mirë.

Testimi i një API është një nga pjesët më të rëndësishme të një procesi zhvillimi, kështu që gabimet në këtë fazë janë të papranueshme.

 

2. Testim i automatizuar API

 

Alternativa për testimin manual të një API është përfundimi i testimit të automatizuar të API. Automatizimi i testimit është një formë testimi që një program i palëve të treta e automatizon tërësisht, kur testoni API në internet, mund të testoni për gjithçka, nga siguria dhe performanca deri te funksionaliteti dhe sa me efikasitet i përdor burimet.

Procesi funksionon duke ekzekutuar programin e testimit me API dhe thjesht duke pritur rezultatet pasi testi përcakton cilësinë e API. Disa programe të automatizuara të testimit mbështesin testet me porosi, të tilla si identifikimi i zonave specifike për të testuar, nivelet e larta të konfigurimit dhe analiza e rezultateve.

 

Përfitimet e automatizimit të testit të API-së Rest Assured

 

Ka shumë përfitime nga përdorimi i automatizimit të testimit API mbi përfundimin manual të këtij testimi, duke e bërë atë një rrugë ideale për organizatat që kërkojnë të kryejnë testimin e API.

Disa nga përfitimet që duhen marrë parasysh kur mendoni për përdorimin e automatizimit të testit API përfshijnë:

 

Saktësi më e madhe

Një nga përfitimet kryesore të përdorimit të testimit të automatizuar API është niveli më i lartë i saktësisë që është në dispozicion të përdoruesit. Një sistem i automatizuar kalon kodin në mënyrë metodike, duke testuar secilën nga veçoritë një nga një në të njëjtën mënyrë çdo herë.

Kjo do të thotë që zhvilluesit kanë siguri në faktin se rezultatet janë të sakta pas kryerjes së çdo testi, duke ndihmuar që procesi i zhvillimit të ecë përpara me besim dhe një kuptim më të mirë se ku ndodhen gabimet.

Ka përfitime të mëtejshme në krahasim me testimin manual, pasi nuk keni nevojë për një ekspert kodimi për të kryer një test të automatizuar.

 

Më efikas në kohë

Përfundimi i testimit të automatizuar është një përdorim shumë më efikas i kohës suaj. Organizatat që po zhvillojnë API dhe programe që i integrojnë ato po punojnë me afate të ngushta dhe kursimi i kohës si për një zhvillues individual ashtu edhe për procesin në tërësi është thelbësore për arritjen e suksesit më të madh.

Zhvilluesit specifikë shpenzojnë më pak kohë në vetë procesin e testimit pasi vendosin testin e automatizuar në vazhdim e më pas e lënë atë (vetëm për të theksuar megjithatë, ky nuk është një proces “vendos dhe harro” – duhet të ketë një proces të rreptë për të rishikuar, rregulluar dhe optimizuar rezultatet e testit të automatizuar API).

Testi është gjithashtu më i shpejtë, pasi nuk ka nevojë që një individ të kontrollojë të gjitha rezultatet, me një pjesë të automatizuar të softuerit që përshpejton të gjithë procesin.

 

Sfidat e automatizimit API

Edhe pse ka shumë përfitime për automatizimin e testit API dhe përdorimin e mjeteve të automatizimit të testit API, nuk është gjithmonë automatikisht opsioni më i mirë që një organizatë të zgjedhë.

Ka sfida për përdorimin e mjeteve të testimit të automatizimit API që i largojnë njerëzit nga zgjidhja dhe çojnë në më shumë konsideratë rreth mënyrës se si zhvilluesi kalon në procesin e testimit, si p.sh.

 

API komplekse

API-të komplekse janë platforma që kanë dukshëm më shumë veçori dhe aspekte sesa disa API më themelore. Ndërsa këto plotësojnë më shumë funksionalitet në një produkt përfundimtar, kjo i bën ato më të vështira për t’u testuar.

Testimi i një API kompleks duke përdorur një sistem testimi të automatizuar kërkon teste të shumta ose mjete më të komplikuara, pasi zhvilluesi duhet të testojë një sërë skenarësh të ndryshëm për të shmangur ndërhyrjet e pjesëve të ndryshme të një API të madhe me njëra-tjetrën dhe ngadalësimin e sistemit më të gjerë.

 

Të dhëna të drejtpërdrejta

Disa API ekzistojnë për të përfunduar detyrat e analizës në pjesë të rëndësishme të të dhënave, të tilla si gjurmimi i mënyrës se si klientët ndërveprojnë me një faqe interneti ose konvertimi i informacionit të klientit në një përvojë të ndryshueshme të internetit.

Kjo rrit funksionalitetin e faqes në internet, por mund të shkaktojë probleme unike për procesin e testimit të API-ve. Nëse ndonjë e dhënë e drejtpërdrejtë çon në dallime të rënda të jashtme dhe ndryshime të papritura të performancës, kjo mund të shkaktojë probleme në fund të fundit ose të mashtrojë pjesën tjetër të procesit të zhvillimit.

 

Kur të zbatohet automatizimi i testit API

Disavantazhet e ndryshme të zbatimit të automatizimit të testit API mund të kufizojnë efektivitetin e një komplete testimi API kur përqendroheni në një proces automatik, por ato janë më shumë çështje për t’u ditur sesa ato që shkatërrojnë plotësisht dobinë e sistemit.

Përdorni testimin e automatizuar në API të mëdha që janë shumë komplekse për t’i testuar në mënyrë efektive manualisht dhe plotësoni testet në mënyrë të përsëritur për t’u siguruar që rezultatet tuaja janë mjaft të sakta dhe të besueshme përpara se të bëni ndryshime në rrugën tuaj të zhvillimit bazuar në atë që mësoni në proces.

 

3. Automatizimi i testit API kundrejt testimit manual të API

 

Dallimi kryesor midis API-së së automatizimit të testimit dhe testimit manual është sasia e punës që zhvilluesit bëjnë personalisht në proces.

Testimi manual është shumë më praktik, duke e bërë atë një mjet ideal për të parë përmes një API në nivele të ndërlikuara detajesh për të siguruar një nivel të mirë të performancës.

Nga ana tjetër, shpejtësia dhe besueshmëria e automatizimit të testimit e bëjnë atë ideal për vargje më të mëdha kodesh dhe është në gjendje të plotësohet në një sërë skenarësh të ndryshëm dhe konfigurime testimi. Aty ku testimi manual lulëzon në fazat e hershme të kodimit dhe vendosjes së përparimit të hershëm të një API të thjeshtë, testimi automatik është i përsosur për ndryshimet e para-publikimit në një produkt më të madh dhe më të komplikuar.

 

Llojet e testimit API

 

Në testimin API, ka shumë lloje dhe variacione të ndryshme që kërkojnë gjëra të ndryshme. Disa nga llojet e testimit API të disponueshme për një zhvillues përfshijnë:

 

1. Testimi i njësisë

 

Testet që ekzekutohen me çdo ndërtim të aplikacionit, duke siguruar më shumë siguri se aplikacioni dhe API funksionojnë mirë së bashku pa ndonjë përplasje të rëndësishme.

Në mënyrë të veçantë, kërkoni sigurinë dhe efikasitetin në këtë fazë për t’u siguruar që aplikacioni të funksionojë ashtu siç prisni.

 

2. Testimi i kontratës

 

Testimi i kontratës siguron që aplikacioni dhe API të komunikojnë me njëri-tjetrin. Një kontratë është mesazhi i ruajtur nga një sistem në tjetrin, duke deklaruar se sistemi do të veprojë në një mënyrë të caktuar.

Testimi efektiv i kontratës siguron që të dy sistemet të komunikojnë në mënyrë efektive me njëri-tjetrin dhe të punojnë së bashku siç pret zhvilluesi.

 

3. Testimi i integrimit

 

Puna në një aplikacion me një API mbështetet në integrimin efektiv të të dyjave. Integrimi joefektiv çon në performancë të dobët dhe përdoruesit që vuajnë nga një shërbim që ata e gëzojnë më pak.

Kërkoni lëvizje pa probleme të të dhënave, trafikut dhe rezultateve midis API-së dhe aplikacionit në këtë fazë të projektit.

 

4. Testimi i sigurisë

 

Përfundimi i testimit të sigurisë është ajo që do të prisnit të nënkuptonte, duke kontrolluar sigurinë në një aplikacion dhe mënyrën se si ai ndërvepron me një API. Kjo do të thotë të mbash të sigurt dhe të sigurt informacionin e përdoruesit pa asnjë shans për rrjedhje tek palët e jashtme.

Testimi i sigurisë përfshin gjithashtu parandalimin e palëve me qëllim të keq që të hyjnë në backend të aplikacionit.

 

Çfarë ju duhet për të filluar testimin API

 

Zhvilluesit kërkojnë disa parakushte përpara se të fillojnë procesin e testimit të API. Të kesh gjërat dhe proceset e duhura përpara se të përfundoni testin do të thotë që nuk do të përballeni me ndonjë surprizë dhe keni një shans më të mirë për të përfunduar një test të saktë API.

Disa nga gjërat që ju nevojiten për të filluar testimin e API përfshijnë:

 

1. Një mjedis testimi

 

Gjëja e parë që duhet të konfiguroni kur filloni procesin e testimit të API është një mjedis testimi. Kjo përfshin krijimin e një baze të dhënash ose serveri posaçërisht për kërkesat e aplikacionit, qoftë duke përdorur një makinë virtuale ose një pajisje fizike unike.

Mjediset e testimit janë hapësira në të cilën përfundoni procesin e testimit, duke i siguruar testit një hapësirë të dedikuar që ju e konfiguroni posaçërisht për kërkesat e aplikacionit.

Kur është e nevojshme, plotësoni këtë me të dhëna shembull me të cilat mund të punojë API.

 

2. Një qëllim i qartë

 

Dijeni se çfarë po testoni në mjedisin e testimit. Për shembull, të kuptuarit nëse po testoni daljen dhe funksionalitetin e API-së ose sigurinë e aplikacionit ndryshon atë që kërkoni.

Filloni procesin me një qëllim në mendje, disa parametra që po kërkoni dhe një kuptim më të mirë të matjeve kryesore. Kjo e bën analizën në fund të procesit një detyrë shumë më të thjeshtë.

 

3. Pritjet e përcaktuara

 

Të kesh pritshmëri të përcaktuara do të thotë që ti ke pritshmëritë e tua për atë që do të ndodhë gjatë gjithë procesit. Kjo do të thotë të kesh parasysh metrikat kryesore specifike dhe rezultatet e përafërta që prisni nga kërkimi dhe programimi juaj i mëparshëm.

Përcaktimi i pritshmërive tuaja dhe shënimi i kufijve brenda të cilëve prisni që rezultatet të bien, do të thotë që ju të shihni më shpejt çdo ndryshim dhe të zbuloni se çfarë problemesh ka një aplikacion, duke vepruar në këto më shpejt se sa është e mundur ndryshe.

 

Procesi i testimit të API

 

Ka disa hapa që duhet të ndiqni kur kaloni procesin e testimit të API për t’u siguruar që aplikacioni dhe API funksionojnë siç duhet së bashku me njëri-tjetrin.

IS YOUR COMPANY IN NEED OF

ENTERPRISE LEVEL

TASK-AGNOSTIC SOFTWARE AUTOMATION?

Hapat e rëndësishëm në procesin e testimit të një API përfshijnë:

 

1. Përgatitni testin tuaj

 

Filloni procesin duke përgatitur testin. Kjo përfshin të kuptuarit e qëllimeve tuaja për testin API, njohjen e pjesëve specifike të API që po testoni dhe kuptimin e rezultatit që kërkoni.

Përgatitja siç duhet do të thotë që ju i përgjigjeni më shpejt rezultatit dhe e dini nëse testi juaj fillestar API ishte i suksesshëm.

 

2. Dërgoni kërkesën ose të dhënat

 

Për të nisur vetë testin, dërgoni kërkesën ose të dhënat përkatëse në API. Duke dërguar këtë informacion, ju filloni proceset e API-së dhe në mënyrë efektive filloni testin, me platformën që përpunon informacionin në një dalje.

 

3. Merre përgjigjen

 

Merrni daljen nga API. Kjo mund të vijë në formën e një pjese të të dhënave që po krijohet, një veprim specifik që ndodh ose API që plotëson një funksion tjetër (mundësisht një që është testuar tashmë.)

Dijeni se ku gjenerohet përgjigja për të shpejtuar këtë pjesë të procesit dhe për të kufizuar kohën që kaloni duke e kërkuar atë.

 

4. Verifikoni rezultatet

 

Shikoni ndonjë nga rezultatet që merrni dhe verifikojini ato kundrejt rezultateve tuaja të pritshme. Për shembull, nëse merrni API-në për të shtuar gjashtë dhe shtatë së bashku dhe ai kthen numrin tetë, ju e dini se ka një problem.

Faza e verifikimit është ajo ku përcaktoni nëse API po funksionon siç prisni ose nëse ka nevojë për zgjidhje dhe mbështetje.

 

Praktikat më të mira për testimin e API-ve

 

Përpara se të filloni testimin e API-ve, është e dobishme të keni një ide për praktikat më të mira në testimin e API. Kuptimi i praktikave më të mira do të thotë që ju të përfundoni testimin tuaj në mënyrën më efektive të mundshme, duke minimizuar ndërhyrjet e jashtme dhe duke përmirësuar shanset tuaja për të ofruar një produkt përfundimtar që funksionon sipas dokumentacionit fillestar të projektimit që në fillim të projektit.

Disa nga praktikat më të mira që duhen mbajtur parasysh gjatë testimit të API-ve përfshijnë:

 

1. Test për rezultatet e pritura

 

Para çdo gjëje tjetër, provoni rezultatet që prisni. Kjo nënkupton vendosjen e API-së nën një nivel standard ngarkese në rrethana normale, pa ndonjë rregullim ekstravagant në mjedisin e testimit.

Bërja e kësaj teston së pari funksionalitetin bazë të API-së dhe aplikacionit, kështu që ju e dini nëse ka ndonjë problem thelbësor në kodin themelor përpara se të përfundoni teste më të plota që e tendosin aplikacionin më shumë sesa mund të prisnit ndryshe.

 

2. Testoni kufijtë e sistemit tuaj

 

Pasi të dini se performanca bazë është atje në aplikacionin tuaj, filloni të testoni më tej kufijtë. Me rritjen me të cilën përballen disa aplikacione dhe mjete ueb në një periudhë të shkurtër kohe, shkallëzueshmëria është një nga asetet më të rëndësishme që mund të keni.

Përdorni fazën e testimit të API për të ngarkuar gjithnjë e më shumë aplikacionin, duke futur më shumë të dhëna dhe duke bërë më shumë kërkesa. Shikoni se çfarë problemesh shfaqen kur e bëni këtë dhe filloni të modifikoni aplikacionin tuaj, kështu që kjo nuk do të jetë problem nëse aplikacioni juaj do të përdorë më shumë sesa prisni.

 

3. Përsëriteni testimin tuaj

 

Ashtu si me çdo proces testimi apo shkencor, përsërisni atë që bëni vazhdimisht. Edhe pse një API duhet të veprojë në mënyrë të parashikueshme kur merr të njëjtën seri kërkesash, ekziston gjithmonë një rrezik i vogël që mund të ketë të dhëna të jashtme.

Duke i përsëritur testet tuaja disa herë dhe duke kërkuar për pikat e jashtme, ju mund të shihni shkaqet e mundshme të dallimeve dhe të merrni një ide më të mirë për mënyrën se si funksionojnë aplikacioni dhe API në një situatë standarde.

Për çdo konfigurim të testeve dhe pyetjeve, plotësoni disa përsëritje për të marrë një grup më të plotë të rezultateve.

 

Llojet e daljes nga një test API

 

Një test API ka disa lloje të ndryshme të prodhimit për t’u analizuar dhe marrë parasysh, në varësi të testit specifik që përfundoni.

Llojet e ndryshme të prodhimit që mund të merrni nga një test API përfshijnë:

 

1. Të dhënat

 

Ky është rasti për API-të dhe aplikacionet që punojnë kryesisht me të dhëna ose ndonjë vlerë tjetër numerike. Në këtë rast, shikoni të dhënat që nxjerr API dhe krahasoni ato me pritjet tuaja fillestare.

Kur kërkoni për një dalje të dhënash në testimin tuaj API, duhet të verifikoni të dhënat kundrejt shifrave të sakta duke plotësuar funksionet në një program tjetër në të njëjtën kohë për krahasim.

 

2. Statusi

 

Disa API funksionojnë duke plotësuar një detyrë të veçantë për një përdorues, të tillë si dërgimi i një mesazhi ose shfaqja e një imazhi. Në këto raste, ju gjykoni suksesin e API-së duke kërkuar një mesazh kalimi ose dështimi.

Kjo është një përgjigje mjaft e thjeshtë për të përcaktuar nëse testi API ishte i suksesshëm, por mund të jetë e vështirë të gjesh shkakun e problemit.

 

3. Thirrja e një funksioni API

 

Disa funksione API ekzistojnë për të thirrur një funksion tjetër API, siç është kontrata API që kërkon përditësimin e një baze të dhënash me çdo informacion të ri që ka një burim tjetër. Përcaktimi i suksesit ose dështimit është mjaft i lehtë në këtë rast, pasi shihni nëse funksioni tjetër API aktivizohet, me një API të suksesshëm që aktivizon funksionin shpejt dhe pa asnjë gabim.

 

Rastet e testimit për testimin API

Ka disa raste testimi që përfitoni kur testoni API, duke përfshirë:

1. Verifikimi i çelësit

Keni çelësa ekzistues nga API-të e tjera për të verifikuar rezultatet tuaja të testit kundrejt këtyre rasteve të mëparshme dhe testoni nëse çelësat funksionojnë me aksesin e tyre përkatës të softuerit.

2. Rastet matematikore

Kur përdorni një API matematikore, plotësoni ekuacionet paraprakisht për t’i përdorur si një rast testimi
krahasojeni me daljen nga API.

3. Rastet e testimit të kërkesave zinxhir

Përdorni një rast testimi që përmban zinxhirin e kërkesave, ku çdo kërkesë kërkon një kërkesë tjetër në një API poshtë zinxhirit, përpara se të verifikoni performancën e zinxhirit në test kundrejt pritshmërive.

 

Llojet e gabimeve dhe gabimeve të zbuluara përmes testimit të API

 

API-të mund të kenë disa gabime dhe probleme të ndryshme në varësi të llojit të API-së që po përdorni dhe disa funksioneve në vend.

Shembuj të gabimeve që mund të përjetoni kur testoni një API përfshijnë:

 

1. Shkeljet e sigurisë

Shkeljet e sigurisë përfshijnë rastet kur të dhënat personale janë në rrezik si rezultat i përdorimit të një API, të tilla si informacioni personal që bie në duar të gabuara ose rrjedhja e adresës IP të një baze të dhënash si pjesë e një përgjigjeje.

 

2. Funksionalitet i pasaktë ose jo i besueshëm

API kthen informacione të pasakta ose kthen përgjigje të sakta ndonjëherë, ndërsa është e pasaktë pjesën tjetër të kohës. Ky është kryesisht rasti në API-të e orientuara nga të dhënat ose ato që vetëm herë pas here nxisin funksione të tjera API.

 

3. Performanca e dobët

Një API mund të çojë në performancë të dobët për pajisjen ose në serverin më të gjerë, duke marrë më shumë burime sesa janë të nevojshme për detyrën në fjalë. Kjo përfshin ofrimin e një përgjigjeje të ngadaltë ose shkaktimin e ngadalësimit të ndjeshëm të softuerëve të tjerë të sfondit.

 

4. Gabime të pahijshme

Një API jep një mesazh gabimi kur merr një problem, duke informuar përdoruesin se cili është problemi. Gabimet e pahijshme ndodhin kur një API informon përdoruesin se po ndodh gabimi i gabuar, duke çuar në zgjidhjen e problemeve nga njerëzit.

 

5. Të dhëna të pavlefshme të përgjigjes

Përdorimi i një API do të thotë që ju prisni një lloj të caktuar përgjigjeje, pavarësisht nëse kjo është përfundimi i një detyre, sigurimi i një pjese të të dhënave ose nxitja e një përgjigje nga një pjesë tjetër e API ose aplikacioni.

Të dhënat e pavlefshme të përgjigjes ndodhin kur merrni llojin e gabuar të përgjigjes nga sistemi.

 

Si të merreni me ndryshimet në API gjatë testimit

 

Nëse po kaloni procesin e testimit, dëshironi të siguroheni që sa më shumë variabla të jetë e mundur të mbeten të qëndrueshme, pasi po testoni vetë API-në si variabël të pavarur. Kjo do të thotë që, ndërsa kaloni procesin e testimit, duhet të bëni ndryshime në API për ta bërë atë sa më funksional që të jetë e mundur.

Kur po ndryshoni API-në në procesin e testimit, përqendrohuni në krijimin e dokumentacionit të qëndrueshëm në lidhje me pjesët specifike të API-së që ndryshojnë. Duke vepruar kështu, ju mbani gjurmët e asaj që funksionon mirë për API-në dhe mund të shihni se çfarë shkakton probleme nëse papritmas ka një problem me daljen e API-së pjesërisht përmes testimit.

Ky dokumentacion do të thotë që ju e kuptoni udhëtimin e API-së përmes testimit, rezultatet që prodhoi secili version dhe si ta përshtatni API-në për çdo nevojë në ndryshim.

 

Metrikat e zakonshme të testimit të API

 

Ka disa metrika që zhvilluesit përdorin kur testojnë API-të për të siguruar që ato funksionojnë me një standard mjaft të lartë.

Disa nga matjet që testuesit e softuerit shqyrtojnë kur përfundojnë testimin e API përfshijnë:

 

1. Përdorimi i CPU-së

Sasia e fuqisë përpunuese të CPU-së që përdor një API. Metrika të ngjashme përfshijnë përdorimin e RAM-it dhe përdorimin e CPU-së, me nivele të larta përdorimi nën ngarkesë relativisht të ulët nga API që tregon se API po funksionon me më pak efikasitet sesa duhet.

 

2. Gabimet në minutë

Numri i gabimeve që API po kthen kur është nën tendosje të vazhdueshme. Një shkallë e lartë e gabimeve në minutë tregon probleme, ndërsa një përqindje e lartë e gabimeve në minutë që ndodhin nën ngarkesa më të larta tregon probleme me detyra më të mëdha.

 

3. Vonesa

Niveli i vonesës që tregon API midis fillimit të bërjes së një kërkese dhe marrjes së një rezultati në fund të procesit. Sa më e lartë kjo periudhë kohore, aq më e madhe është mundësia që të ndodhë një problem, veçanërisht në nivele më të larta të ngarkesës.

 

Shembuj të testimit të API

Ka disa shembuj të dikujt që teston një API në dispozicion. Disa shembuj të testimit efektiv API, testimit të mundimshëm API dhe testimit joefektiv të API përfshijnë:

 

1. Testim efektiv API

David fillon të testojë një API që ai zhvilloi dhe mënyrën se si ndërvepron me të dhënat e përdoruesit. Ai drejton pesë raste testimi përmes API-së, duke shënuar gjithçka që ndodhi pasi automatizoi plotësisht procesin e tij të testimit të softuerit. Ai sheh një gabim të qëndrueshëm në API dhe e zgjidh atë në kod, përpara se të testojë përsëri.

 

2. Testim i mundimshëm API

API-ja e Davidit tani është plotësisht funksionale dhe funksionon në një bazë të qëndrueshme nën ngarkesa të ulëta. Për të testuar më tej API-në, ai vendos 500% të nivelit standard të trafikut përmes API-së. Ndërsa testi i tij i softuerit u rikthye pa asnjë problem, ai mund të supozojë me siguri se API përshkallëzohet në më shumë përdorues.

 

3. Testim joefektiv API

Ian punon kundër Davidit në një produkt rival. Për të provuar dhe për ta nxjerrë shpejt punën e tij, ai përfundon testimin e shpejtë API, duke mos regjistruar rezultatet e tij dhe duke rregulluar variablat e testit derisa të arrijë rezultatet që dëshiron. Të dhënat e tij janë të pasakta dhe ai dërgon API-në e tij me nivele të dobëta cilësie.

 

Mjetet më të mira falas të testimit REST API

Nëse po krijoni një API me një buxhet relativisht të vogël, është thelbësore të keni mjetet e duhura të testimit me një çmim të ulët. Disa njerëz preferojnë të zgjedhin mjete falas të testimit REST API, të cilat kanë një sërë veçorish dhe funksionesh të ndryshme.

 

Pesë mjetet më të mira falas të testimit të API

Pavarësisht nga buxheti, ekzekutimi i një mjeti testimi API që ka të gjitha veçoritë që ju nevojiten është thelbësor kur përshtatni një API për nevojat e organizatës suaj.

Disa nga mjetet më të mira falas të testimit API që janë në treg për organizatën tuaj përfshijnë:

 

1. Edicioni FALAS ZAPTEST

Edicioni FALAS ZAPTEST vjen ende me një sërë veçorish të testimit të API, duke përfshirë automatizimin e çdo detyre dhe zbatimin e 1Script, ndër-platformë, testimin ndër pajisje të çdo aplikacioni ose ndonjë API.

Teknologjia e saj më e mirë në klasin e vizionit kompjuterik ofron edhe më shumë njohuri për mënyrën se si funksionon testimi juaj API, në një ndërfaqe pa kod që u shërben si fillestarëve ashtu edhe testuesve me përvojë.

 

2. PJESË I Siguruar

I dobishëm për të shënjestruar në mënyrë specifike REST API, ky sistem kryen në mënyrë efektive disa nga detyrat më themelore të testimit, ndërkohë që kufizohet në testimin e një API të vetme.

 

3. Katalonja

Një platformë testimi me gamë të gjerë që ndihmon në automatizimin e testimit, një mjet i fortë që funksionon për fillestarët ndërsa fsheh shërbimet mbështetëse pas një muri pagesash.

 

4. JMetër

Një platformë testimi me burim të hapur që punon me një sërë gjuhësh programimi, ky është një mjet relativisht bazë që u siguron përdoruesve rezultatet e testimit. Përdoreni këtë në testet e aplikacioneve në ueb sesa në punë më komplekse.

 

5. SapunUI

I përkushtuar ndaj mjediseve dhe rasteve më komplekse të testimit, SoapUI është një softuer me burim të hapur i dedikuar plotësisht testimit API. Mund të jetë një mjet i ndërlikuar për të mësuar kur futeni në testimin e API.

 

Përfitimet e mjeteve falas të testimit API

Zhvilluesit që janë duke punuar për një buxhet duhet të shfrytëzojnë sa më shumë të gjitha vendimet e prokurimit dhe buxhetimit të disponueshme në punën e tyre.

Disa nga përfitimet e përdorimit të një mjeti testimi falas në krahasim me zgjedhjen e një modeli të ndërmarrjes kur përfundoni testimin tuaj API përfshijnë:

 

1. E përballueshme

Një mjet testimi falas API vjen pa asnjë kosto. Kjo e bën atë më të përballueshme për organizatat që mund të jenë në fazat e tyre të hershme ose zhvilluesit e pavarur që kërkojnë të lëshojnë një pjesë të softuerit për klientët plotësisht pa pagesë.

 

2. Testoni platformat

Mund të provoni platforma të ndryshme testimi API me opsione falas, duke ju ndihmuar të zgjidhni midis programeve specifike që ju pëlqen të përdorni dhe disa prej kompanive rivale me të cilat keni më pak interes të vazhdoni.

 

3. Njihuni

Përdorni një provë falas të një mjeti automatizimi të testit API për të mësuar mënyrën tuaj të procesit të testimit përpara se të investoni në përdorimin e versionit të plotë, duke ju ndihmuar të keni njohuri themelore për të përfituar sa më shumë nga investimi juaj që në fillim.

 

Kufizimet e mjeteve falas të testimit API

Në krahasim me mjetet API të nivelit të ndërmarrjes që përdorin zhvilluesit kur kalojnë procesin e testimit, ka disa kufizime për mjetet e testimit falas kur punoni në API-në tuaj.

Disa nga kufizimet e përdorimit të mjeteve falas të testimit API në aplikacionin tuaj ose proceset e zhvillimit të API përfshijnë:

 

1. Mungojnë tiparet

Disa mjete falas API nuk kanë veçori më komplekse, që do të thotë se jeni i kufizuar në testimin më themelor, nëse nuk përdorni versionin me pagesë të paketës që po përdorni.

 

2. Mbështetja e klientit

Mjetet e testimit të API fokusojnë mbështetjen e tyre ndaj klientit në versionet premium që ofrojnë, që do të thotë se testuesit që përdorin versionin falas më shpesh nuk do të kenë qasje në mbështetje kur kanë nevojë për të.

 

3. Kufijtë kohorë

Disa kompani shtojnë kufizime kohore në provat e tyre falas, që do të thotë se ju mund ta përdorni softuerin vetëm për një kohë të caktuar përpara se të humbni aksesin.

Kjo shkakton probleme kur jeni duke punuar në proceset e testimit të API-së në shkallë më të gjerë.

 

Mjetet më të mira të testimit të API të ndërmarrjeve

Kompanitë me buxhete relativisht të larta kanë mundësinë të investojnë më shumë fonde në mjetet e tyre të testimit API, duke zgjedhur mjetet premium për të mësuar më shumë për mënyrën se si funksionon puna e tyre dhe fushat e mundshme për përmirësim.

IS YOUR COMPANY IN NEED OF

ENTERPRISE LEVEL

TASK-AGNOSTIC SOFTWARE AUTOMATION?

Këto vijnë në një sërë pikash çmimesh me një përzgjedhje planesh, pasi disa mjete testimi API ofrojnë mbështetje të ndryshme për një sërë kompanish.

 

Pesë mjetet më të mira të automatizimit të testit të API të ndërmarrjeve

Mjete të ndryshme të automatizimit të testit API kanë përfitimet e tyre për përdoruesit, që vijnë me veçori dhe shkallë unike.

Pesë nga mjetet më të mira të automatizimit të testit të API të ndërmarrjeve të disponueshme për zhvilluesit dhe testuesit përfshijnë:

 

1. ZAPTEST ENTERPRISE Edition

Versioni i plotë i ZAPTEST, i krijuar për të trajtuar çdo dhe të gjitha sfidat e testimit të API. Projektuar për të qenë i shkallëzueshëm për bizneset e mëdha dhe të vogla, duke e bërë atë mjetin e përsosur për testimin e API dhe funksione specifike si hiperautomatizimi .

 

2. Apigee

Ofron një provë falas përpara se të shtrihet në një nga paketat me pagesë. Fokusohet në sasi më të mëdha të dhënash, por ka shumë paketa që mund të jenë të komplikuara.

 

3. Postier

Një mjet relativisht bazë testimi API, Postman fillon si një mjet falas, por ka disa veçori shtesë të fshehura pas një muri pagesash, i cili tarifon për përdorues.

 

4. Tricentis

Projektuar për të ndihmuar organizatat që përdorin ciklin Agile, Tricentis ofron rezultate të shpejta në kurriz të të paturit të një modeli çmimi fleksibël në varësi të nevojave të zhvilluesit dhe testuesit API.

 

5. Katalonja

Një mjet automatizimi që punon me kërkesat SOAP dhe REST. I aksesueshëm për fillestarët me koston e mungesës së disa prej veçorive më të avancuara jashtë versionit të paguar.

 

Përfitimet e mjeteve të automatizuara të API të ndërmarrjes

Ka disa përfitime të përdorimit të mjeteve të automatizuara të API të ndërmarrjeve, të cilat ndryshojnë në varësi të kompanisë, mjeteve specifike që përdorni dhe për çfarë po përdorni mjetet tuaja të automatizimit në vendin e punës.

Disa nga përfitimet kryesore të përdorimit të mjeteve të automatizuara të API të ndërmarrjes në proceset tuaja të zhvillimit përfshijnë:

 

1. Cilësi më e madhe

Mjetet e automatizuara të API të ndërmarrjes vijnë me një nivel më të lartë cilësie dhe më shumë veçori. Pagesa për një model premium dhe jo për një model falas ju lejon të përdorni mjete të tilla si automatizimi i procesit robotik , gjë që e bën përvojën tuaj të testimit të API shumë më të thjeshtë se sa ishte më parë.

 

2. Mbështetja e klientit

Kompanitë që ofrojnë modele ndërmarrjesh priren të përqendrohen më shumë te klientët e tyre me pagesë, që do të thotë se nëse keni ndonjë problem me një produkt të ndërmarrjes, ka të ngjarë të merrni mbështetje dhe këshilla nga ekipi i shitësit sa më shpejt të jetë e mundur.

 

3. Veçoritë

Shitësit u ofrojnë klientëve të tyre veçoritë më të reja fillimisht, kështu që ju mund të përfitoni sa më shumë nga testimi juaj API duke përdorur disa nga veçoritë që ekipi ka zhvilluar për një kohë.

Për më tepër, mjetet e automatizimit të testimit të API të nivelit të ndërmarrjes si ZAPTEST ofrojnë mbështetje moderne, me ekspertët e ZAP që punojnë nga distanca së bashku me ekipin e klientit, sikur të ishin punonjësi i tyre. Ky model i veçantë i kompletit + Shërbimet e testimit API është edhe më efektiv me kosto dhe dukshëm më i shkallëzueshëm ndërsa organizata dhe nevojat e tyre për testimin e softuerit API rriten.

 

Kufizimet e softuerit të testimit API të nivelit të ndërmarrjes

Ashtu si me shumicën e vendimeve të zhvillimit, ka disa kufizime kur zgjidhni softuerin e testimit API të nivelit të ndërmarrjes, secila prej të cilave kërkon konsideratë të mëtejshme kur merrni një vendim.

Disa nga kufizimet kryesore të përdorimit të softuerit të testimit të API të nivelit të ndërmarrjes përfshijnë:

 

1. Buxhetet

Kufizimi kryesor në procesin e testimit të softuerit tuaj është buxheti juaj. Nëse nuk keni buxhetin për një pjesë të softuerit të ndërmarrjes ose projektit i mbarojnë paratë, nuk mund të përfundoni testimin e API-së.

 

2. Licencat

Shumë ofrues kufizojnë numrin e përdoruesve që mund të përdorin një softuer testimi API në çdo kohë të vetme. Në të kundërt, megjithatë, zgjedhja e softuerit të testimit të Enterprise API si ZAPTEST ju ofron licenca të pakufizuara, që do të thotë se pavarësisht se sa dhe sa shpejt rriteni, kostoja juaj do të mbetet e njëjtë.

 

Kur duhet të përdorni mjetet e testimit të ndërmarrjeve kundër API falas?

 

Mjetet e testimit të ndërmarrjes dhe ato falas të API sillen në mënyra të ndryshme, dhe marrja e një vendimi nëse një mjet testimi i ndërmarrjes apo falas API është vendimi i duhur për ju, ndryshon në bazë të mënyrës se si funksionon kompania juaj, burimeve të saj dhe aftësive teknike.

Nëse zhvillimi juaj ka një buxhet relativisht të ulët, po funksionon me një API me kërkesë të ulët dhe ka një bazë kodi relativisht të vogël, një paketë testimi falas e mjeteve API mund të jetë një opsion ideal për ju.

Ndërsa mjetet falas të testimit merren me kërkesa shumë më pak intensive, nëse kërkesat e API-së tuaj bien brenda këtij diapazoni, ekziston një mundësi e shkëlqyer për të përfunduar një proces testimi pa pasur nevojë të shpenzoni aq shumë.

Megjithatë, disa organizata kanë kërkesa më të mëdha dhe më komplekse me automatizimin e tyre të testit API. Me një nga përfitimet e një mjeti API të ndërmarrjes që është funksionaliteti më i madh dhe nivele më të larta të performancës, ju mund të ekzaminoni API-të e ndërlikuara pa pasur nevojë të shqetësoheni nëse informacioni që merrni është i pasaktë.

Investimi pak më shumë në proceset tuaja të testimit i jep ekipit tuaj të zhvillimit më shumë besim se ata gjejnë gabimet e duhura dhe përgjigjen siç duhet, me API-në dhe aplikacionin që lëvizin në drejtimin e duhur të zhvillimit.

Mjetet e testimit të Enterprise API kanë gjithashtu një gamë çmimesh, kështu që kompanitë mund të kërkojnë mjete që i përshtaten kufijve të tyre buxhetorë, por edhe rritjet e parashikuara të kostove në varësi të niveleve të rritjes me kalimin e kohës.

 

Lista kontrolluese e testimit të API

Kur jeni duke kaluar nëpër proceset e testimit të API, ka disa gjëra që mund t’i kërkoni gjatë gjithë kohës.

Disa nga veçoritë kryesore të një liste kontrolli testimi API kur testoni performancën e API-së tuaj në një server testimi përfshijnë:

 

1. Përgatitni testet

Gjëja e parë që duhet të përfshini në listën tuaj të kontrollit është përgatitja e plotë për testet tuaja. Kjo përfshin emërtimin e të gjithë parametrave që po ekzaminoni për testet tuaja, përgatitjen e API-së që po testoni në proces dhe krijimin e një mjedisi testimi për proceset e testimit.

Duke përfunduar një proces përgatitjeje më të plotë, ju rritni shanset për të pasur rezultate më të sakta pasi e dini se gjithçka është në vend.

Për një proces më të detajuar përgatitjeje, renditni çdo hap individual të përgatitjes në listën tuaj të kontrollit dhe shënojini ato ndërsa shkoni.

 

2. Renditi në mënyrë të plotë testet e nevojshme

Kur shumë zhvillues kalojnë një proces testimi API, ata testojnë disa veçori të ndryshme të API-së. Krijoni një listë gjithëpërfshirëse të të gjitha testeve të nevojshme përpara se të filloni testimin e API-së.

Kjo përfshin veçoritë individuale të API-ve që po testoni në proces dhe nivelet e ngarkesës së secilit prej testeve.

Duke i përfshirë ato në një listë kontrolli të testimit API, ju mund t’i shënoni testet tuaja një nga një dhe të siguroheni që secili të përfundojë deri në fund të procesit.

 

3. Ekzaminoi çdo rezultat

Ekzaminoni dhe analizoni të gjitha rezultatet që merrni nga testi API.

Kjo përfshin renditjen e përgjigjeve të parashikuara nga testet API, renditjen e përgjigjeve aktuale dhe konfirmimin nëse i merrni apo jo rezultatet e parashikuara.

Duke e shtuar këtë në listën e kontrollit të testimit API, ju siguroheni që të vlerësoni të gjithë informacionin që merrni siç duhet pa humbur asnjë nga testet ose rezultatet që vijnë prej tyre.

 

4. Raport i plotë i testimit

Përfundoni listën tuaj të kontrollit API me një raport testimi më të plotë.

Kjo përfshin shënimin e të gjitha rezultateve, shpjegimin se si ndryshonte secili test individual dhe vënien në dukje arsyet për çdo mospërputhje në rezultatet e pritura kundrejt rezultateve aktuale në procesin e testimit API.

Shkrimi i një raporti të plotë i konverton të dhënat tuaja nga sasiore në cilësore, duke i siguruar një ekipi informacion më të zbatueshëm për më vonë në procesin e zhvillimit.

 

5. Planifikoni hapat e ardhshëm

Pas përfundimit të testimit të API, filloni të planifikoni hapat e ardhshëm në proceset e organizatës suaj.

Zhvilluesit përdorin testet API për të mësuar më shumë rreth mënyrës se si një API ndërvepron me një aplikacion për të bërë përditësime dhe rregullime në mënyrën se si funksionon kodi.

Megjithëse nuk jeni pjesë e vetë procesit të testimit, duke planifikuar hapat e ardhshëm si pjesë e listës suaj të kontrollit API, ju siguroni që ta përdorni testimin tuaj në një mënyrë më praktike.

 

konkluzioni

 

Si përfundim, testimi i API është mënyra me të cilën një zhvillues përcakton nëse një aplikacion po funksionon siç duhet së bashku me një API.

Duke përfunduar testimin e plotë, ju siguroni funksionalitetin maksimal dhe hiqni mundësinë e problemeve me aplikacionin tuaj, API dhe çdo proces që kërkon që të dyja të punojnë ngushtë së bashku.

Testimi i API në një botë të shënuar nga hiperautomatizimi është një domosdoshmëri për çdo zhvillues që punon nëpër sisteme dhe ka shumë përfitime për kompanitë që kërkojnë të zgjerojnë ofertën e tyre të softuerit. Merrni parasysh përdorimin e ZAPTEST kur automatizoni punën e testimit të API për automatizimin e çdo detyre , me opsionin e një botimi falas dhe të ndërmarrjes.

 

Pyetjet e bëra më shpesh

Kur mësojnë rreth testimit të API dhe procesit të zhvillimit, zhvilluesit kanë disa pyetje. Disa nga pyetjet e bëra shpesh që njerëzit kanë në lidhje me automatizimin e testit API dhe procesin më të gjerë të testimit përfshijnë:

 

Kurset më të mira për Automatizimin e Testit API?

Duke qenë se është një industri e madhe, ka disa kurse të disponueshme për automatizimin e testit API. Një kurs ideal për t’u provuar janë mësimet fillestare të ZAPTEST, pasi ai ofron shumë sfond për testimin në një mjedis të jetës reale.

Testimi i Softuerit ISTQB është një kurs tjetër që mund të dëshironi të shikoni, nga theknowledgeacademy.com që ofron një pasqyrë të dobishme për të gjitha gjërat e Testimit të Softuerit

 

Librat më të mirë në testimin e API?

· Arti i Testimit të Performancës së Aplikimit nga Ian Molyneaux
· Si të prishni softuerin nga James Whittaker
· Si të thyejmë softuerin në ueb nga Mike Andrews dhe James Whittaker
· Testimi i aplikacioneve në ueb nga Hung Nguyen, Bob Johnson dhe Michael Hacket

 

Cilat janë 5 pyetjet kryesore të intervistës në testimin API?

Nëse po aplikoni për një rol testimi API në një kompani, aftësia për t’u përgatitur për pyetjet ju jep një avantazh. Disa nga pyetjet më të zakonshme në testimin e API përfshijnë:

· Pse keni interes për testimin e API dhe a mund të përmendni një projekt për të cilin keni pasur pasion?
· A mund të përmendni një moment që keni pasur vështirësi gjatë testimit të një API dhe çfarë keni bërë për t’i zgjidhur këto?
· Shpjegoni se si funksionon procesi i testimit të API, me disa nga hapat më të rëndësishëm.
· Cilat mendoni se janë aftësitë më të rëndësishme për testimin e API?
· A keni një filozofi kur testoni API? Pse preferoni këtë mënyrë pune?

 

Udhëzimet më të mira të YouTube për testimin e API

Një nga vendet më të mira për t’u futur në internet për këshilla programimi dhe testimi është kanali YouTube i freeCodeCamp.org, duke ofruar një përzgjedhje të kurseve dhe udhëzimeve të testimit të API.

Opsionet e tjera përfshijnë serinë “Mastering API Testing” nga The Testing Academy. Nëse keni parasysh opsione të tjera, lexoni komentet dhe shikoni sa pëlqime ka videoja për të përcaktuar nëse ajo shihet si e besueshme nga komuniteti.

 

5 API falas dhe publike për testim

· Imgur, një faqe për pritjen e imazheve
· API-FOOTBALL, një API që pret të dhëna për 630 gara futbolli
· Llogaritësi i fitnesit, një API i krijuar për të llogaritur planet dhe dietat e fitnesit
· IATA, një API që pret të dhëna për linjat ajrore dhe fluturimet
· Analiza e ndjenjave 2.0, vlerëson ndjenjën pas një pjese të tekstit

 

Ndërtimi i kornizës tuaj API kundrejt përdorimit të një mjeti REST API

Disa zhvillues tundohen të ndërtojnë kornizën e tyre API kur testojnë një API, në vend që të përdorin një mjet REST API si një opsion alternativ.

Nëse keni shumë kohë dhe ekspertizë, mund ta shpenzoni për ndërtimin e kornizës tuaj API, por për shumicën e rasteve, mjeti REST API jo vetëm që do t’ju kursejë kohë në procesin e zhvillimit, por do të funksionojë në mënyrë efektive në ofrimin e rezultateve të sakta.

Rezervoni një telefonatë demo me ekspertët tanë nëse kompania juaj po kërkon zgjidhje komplekse të testimit API Linux , Dritaret , Android , iOS , web , ose thjesht ka nevojë për një zgjidhje testimi të nivelit të ndërmarrjes që mbështet testet e ngarkesës , testet e performancës , Testet e UI , testet e cilësisë së cilësisë , testimi i regresionit , Testet e njësive , testet funksionale , testimi i integrimit , testet e ndërfaqes së përdoruesit , testet komplekse të shëndetit dhe shumë e shumë të tjera!

Download post as PDF

Alex Zap Chernyak

Alex Zap Chernyak

Founder and CEO of ZAPTEST, with 20 years of experience in Software Automation for Testing + RPA processes, and application development. Read Alex Zap Chernyak's full executive profile on Forbes.

Get PDF-file of this post