fbpx

Get your 6-month No-Cost Opt-Out offer for Unlimited Software Automation?

 

Automatizimi i proceseve robotike (RPA) Ka prekur një mori industrish. Nga Financat në Prodhimin e Kontabilitetit, teknologjia ka lejuar organizatat të përmirësojnë produktivitetin e tyre dhe të zgjerojnë fushëveprimin e operacioneve të tyre, duke kursyer para dhe duke reduktuar gabimet njerëzore. Automatizimi i proceseve robotike në shëndetësi nuk ka qenë ndryshe.

Kujdesi shëndetësor ishte gjithmonë një kandidat i dukshëm për automatizim. Industria përballet me presione ekonomike, vuan nga një reputacion për joefikasitet dhe përbëhet nga detyra dhe transaksione të ndryshme me volum të lartë. Për më tepër, është një hapësirë me një histori të përqafimit të teknologjisë së fundit.

Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë ndikimin e automatizimit të proceseve robotike në industrinë e kujdesit shëndetësor duke shqyrtuar rastet e përdorimit, studimet e rasteve, dhe përfitimet dhe sfidat me të cilat përballet teknologjia.

 

RPA në kujdesin shëndetësor: Madhësia aktuale e tregut

dhe parashikimet e rritjes

Madhësia e tregut të RPA në shëndetësi

Automatizimi i proceseve robotike (RPA) Ka arritur një nivel maturimi në industrinë e kujdesit shëndetësor. Megjithatë, do të ishte gabim të sugjeroje se teknologjia ka arritur çdo lloj pike saturimi.

Sipas studimit të tregut, madhësia globale e
tregut të RPA të Kujdesit Shëndetësor është rreth 1.76 miliard $
. Megjithatë, ndërsa rastet e adoptimit dhe përdorimit rriten, parashikimet sugjerojnë se kjo nike RPA do të vlejë mbi 14 miliardë dollarë deri në vitin 2032. Kjo është një rritje vjetore tronditëse (CAGR) prej më shumë se 26%.

Ka disa arsye për këtë perspektivë optimiste, duke përfshirë faktin se me rritjen e jetëgjatësisë dhe numërimit të popullsisë, organizatat e kujdesit shëndetësor duhet të bëhen më të efektshme në menaxhimin e bazave më të mëdha të klientëve. RPA mund të ndihmojë në përpunimin e back-end për emërimet, faturimin, dhe menaxhimin e përgjithshëm, si dhe disa detyra të tjera të rëndësishme.

Përveç kësaj, çdo përpjekje për modernizimin e kujdesit shëndetësor do të përfshijë inkorporimin e mjeteve që janë shumë të lidhura me teknologjinë RPA- për shembull, zgjidhjet RPA bazuar në cloud dhe teknologjitë e tjera të IA si Machine Learning (ML).

Me pak fjalë, ndërsa industria e kujdesit shëndetësor përqafon teknologjinë e re që i lejon të ofrojë një shërbim më të organizuar dhe më të efektshëm, mjetet RPA do të jenë në krye të këtij revolucioni.

 

Pse kujdesi shëndetësor ka nevojë për RPA

 

Kujdesi shëndetësor është një industri që përballet me sfida të konsiderueshme në disa fronte të ndryshme. Siç e përmendëm më sipër, plakja e popullsisë po rrit varësinë tonë ndaj industrisë, duke bërë që shumë spitale, publike dhe private, të jenë nën presion. Megjithatë, problemet nuk ndalen atje.

Industria e kujdesit shëndetësor luan një rol jetësor në shëndetin dhe jetën e njeriut. Sektori është veçanërisht thelbësor për të pakësuar vuajtjet, sëmundjet dhe vdekjen dhe çdo vendim i gabuar mund të sjellë pasoja shkatërrimtare. Kuptohet, ajo është një nga industritë më të rregulluara dhe më të kontrolluara, e cila mund të çojë në shumë bloat dhe joefikasitet.

Sigurisht, nuk është vetëm dhënia e kujdesit që është sfiduese. Administrata e spitaleve dhe sigurimet shtojnë edhe një shtresë tjetër kompleksiteti. Në shumë juridiksione, kjo krijon një kthim prapa të dokumenteve dhe faturave, të cilat mund të shkaktojnë pengesa rrugore për pacientët.

Një tjetër element i madh për t’u shqyrtuar është se industria e kujdesit shëndetësor ka shifra të larta të qarkullimit të personelit. RPA ka një aftësi të provuar për të ndikuar pozitivisht në kënaqësinë dhe mbajtjen e punonjësve, sepse ndihmon në zvogëlimin e numrit të detyrave të përsëritura dhe lejon punëtorët të angazhohen në punë më domethënëse.

Së fundi, kostot e operimit janë shumë të larta. Kjo situatë e ka bërë kujdesin të paarritshëm për disa ose një barrë masive për siguruesit apo sistemet e kujdesit shëndetësor publik. Me shpenzimet e larta vjen një shqyrtim shtesë, duke bërë që administratorët dhe administratorët e spitaleve të ndjejnë presionin për të ofruar shërbime kritike me çmime konkurruese.

Zgjidhjet mjekësore RPA nuk kanë qenë kurrë më kritike.

 

Si RPA ndihmon krijimin e vlerës brenda

Sektori i kujdesit shëndetësor

Si RPA ndihmon krijimin e vlerës brenda sektorit të kujdesit shëndetësor

Para se të hyjmë në disa studime rasti, të përdorim raste, ose përfitime të Automatizimit të Proceseve Robotike për kujdesin shëndetësor, është e rëndësishme të pranojmë se adoptimi i përhapur do të jetë i ngadaltë pa një ROI të qartë. Administratorët e spitaleve punojnë brenda kufijve financiarë, duke e bërë krijimin e vlerës një domosdoshmëri përpara se të shqyrtojnë çdo zgjidhje.

Në dokumentin kërkimor,
Automatizimi i proceseve robotike – Krijimi i vlerës duke digjitalizuar punën në kujdesin shëndetësor privat
(Raita, 2018), autori tregon një sasi në rritje të të dhënave brenda sistemit shëndetësor dhe shikon mënyrat se si shpërthimi i informacionit mund të ofrojë një avantazh. Gazeta është e fokusuar në laser në konceptin e krijimit të vlerës dhe propozon mjetet RPA si mjet për të arritur këtë kokë më kokë në sektorin privat.

Autori ndan përfitimet RPA në krijimin e vlerës direkte dhe jo të drejtpërdrejtë. Ia vlen t’i eksplorosh këto kokëposhtë si një pikë e parë e thirrjes për nxjerrjen e vlerës nga adoptimi dixhital në sistemin shëndetësor.

 

1. Krijimi i vlerës direkte të kujdesit shëndetësor RPA

 

  • Fitimi: Më pak administratë dhe potencial për të reduktuar fuqinë punëtore.
  • Volumi: Konsumi më i lartë, përpunimi më i shpejtë dhe mundësitë më të mëdha.
  • Mbrojtje: Performancë më të mirë të cilësisë dhe shërbim ndaj klientit.

 

2. Krijimi i vlerës indirekte të RPA në shëndetësi

 

  • Inovacioni: Lejon organizatën të ndërtojë aplikacione inovative të personalizuara
  • Zhvillimi: Lejon organizatat e kujdesit shëndetësor të zhvillojnë procese të reja dhe më të efektshme biznesi
  • Më shumë të dhëna: Mundësi për të mbledhur të dhëna nga burime të jashtme dhe të brendshme për të përmirësuar proceset e biznesit dhe inteligjencën.

 

Siç mund ta shihni, RPA në shëndetësi zgjidh problemet dhe krijon mundësi.

 

Automatizimi i procesit robotik

Përdorimi i rasteve në shëndetësi

Automatizimi i proceseve robotike përdor rastet në kujdesin shëndetësor

Ka disa raste konkurruese të përdorimit të RPA brenda sektorit të kujdesit shëndetësor. Këtu, ne do të listojmë disa nga fushat më të rëndësishme ku aplikimet RPA në shëndetësi mund të bëjnë një ndryshim të madh.

 

#1. Respektimi i rregullave

 

Kujdesi shëndetësor ka standarde të rrepta rregulluese të përputhjes dhe qeverisjes. Një nga elementët më të vlefshëm të RPA për përputhje është se të gjitha proceset dhe veprimet e biznesit janë regjistruar në dosjet log.

Ky regjistrim i lodhshëm mund t’i ndihmojë organizatat e kujdesit shëndetësor të mbajnë gjurmët e proceseve dhe transaksioneve dhe të përmbushin standardet e sakta të industrisë. Nëse ndodhin probleme ose urdhërohet një auditim i jashtëm, ekipet mund t’i pajisin rregullatorët me të gjithë informacionin që kërkohet në mënyrë të shpejtë dhe gjithëpërfshirëse.

Automatizimi gjithashtu mund t’i ndihmojë pacientët të kërkojnë të dhënat e tyre shëndetësore pa ndërhyrje manuale. Në SHBA,
Ligji për kurat e shekullit të 21-të
siguron se palët mund të kenë akses në informacionin dixhital shëndetësor në kohën e duhur.

Ndoshta më e rëndësishmja, mjetet RPA të drejtuara nga AI mund të analizojnë grupe të mëdha të dhënash për të zbuluar shkeljet e përputhshmërisë në të dhënat e kujdesit shëndetësor. Këto analiza mund të ofrojnë një transparencë më të madhe rreth përputhshmërisë dhe zbulojnë probleme dhe modele përpara kohe.

 

#2. Planifikimi i emërimit

 

Planifikimi i emërimeve në spital është një detyrë e vështirë me shumë pjesë lëvizëse. Për më tepër, ka një prirje të qartë dhe të dukshme drejt opsioneve të vetë-shërbimit të klientit në botën e teknologjisë, me Shumica dërrmuese e përdoruesve preferojnë ndihmën dhe ndërveprimet e automatizuara.

Të metat e dukshme këtu janë se personeli administrativ ka më shumë kohë për t’u marrë me çështje të tjera, ndërsa pacientët nuk kanë nevojë të ulen në telefon duke pritur për takime.

In
Barriers to and Facilitators of Automated Patient Self-scheduleing for Health Care Organizations: Scoping Review
(Woodcock, 2022), autori nënvizon pikën që pritjet e gjata dhe vonesat në emërime mund të çojnë në rezultate të dëmshme për shëndetin. Ata vënë në dukje më tej se emërimet e vetë-planifikuara rrisin normat e pjesëmarrjes dhe kënaqësinë e pacientëve.

 

#3. Përpunimi i kërkesave

 

Pagesat dhe pretendimet e kujdesit shëndetësor janë një rrjet kompleks i departamenteve të ndërthurura, ekipeve të faturimit mjekësor dhe organizatave të sigurimeve. Faturimi përfshin shumë detyra manuale, të tilla si futja e të dhënave, përpunimi i dokumenteve dhe kontrolli i dyfishtë i vlefshmërisë së të dhënave. Ka shumë joefikasitet në këto departamente administrative dhe pagesat me vonesë mund të shkaktojnë stres si për organizatat e kujdesit shëndetësor, ashtu edhe për pacientët e tyre.

RPA mund të përdoret pothuajse në çdo fazë të ciklit të faturimit, që nga regjistrimi deri te përpunimi i transaksioneve. Një nga argumentet më bindëse për automatizimin e faturimit mjekësor është reduktimi i gabimit njerëzor që rezulton nga hyrja manuale e të dhënave. Mekanizimi i procesit rezulton në të dhëna më të pastra, konsum të lartë dhe vendime më të shpejta. Gjykimi i njeriut mund të kërkohet ende në disa raste, ose këto vendime mund të optimizohen më tej duke outsourcing në bots Cognitive AI të drejtuara nga ML.

Megjithatë, përfitimet këtu shkojnë përtej thjesht efektshmërisë. Automatizimi i pagesave mund të zvogëlojë djegien e stafit dhe të nxisë rrjedhjen e parave të gatshme, të cilat janë dy probleme të mëdha me të cilat përballen ekipet mjekësore anembanë globit.

 

#4. Të dhënat elektronike shëndetësore (EHR)

 

Historia mjekësore e pacientit ka qenë historikisht sfiduese për t’u menaxhuar. Mjekët mbanin të dhënat në dosje dhe i dërgonin nga praktika në praktikë, gjë që kërkonte shumë kohë. Digjitalizimi i këtyre regjistrave ndeshi njëfarë rezistence për shkak të shqetësimeve në lidhje me konfidencialitetin e të dhënave dhe rrezikun e rrjedhjeve. Electronic Health Records (EHR) doli në përgjigje të këtyre çështjeve. Megjithatë, zgjidhja erdhi me probleme të vetat.

IS YOUR COMPANY IN NEED OF

ENTERPRISE LEVEL

TASK-AGNOSTIC SOFTWARE AUTOMATION?

Për shkak se EHR-të përfshijnë të dhëna me ndjeshmëri të lartë, të dhënat shpesh mbaheshin larg nga workflow-et klinike. Për më tepër, futja e të dhënave në këto sisteme kërkonte kohë dhe ishte e prirur për gabime. Së fundi, sistemet që ndërveprojnë me të dhënat nuk ishin të standardizuara, që do të thotë se të dhënat nuk mund të rrjedhin lirisht midis sistemeve.

RPA është e aftë të lidhë këto sisteme të trashëgimisë dhe t’i transportojë ato në ditët moderne. RPA ndihmon në një numër mënyrash kyçe, duke përfshirë Përpunimin Inteligjent të Dokumenteve dhe hyrjen e të dhënave, migrimin dhe transferimin e të dhënave midis sistemeve dhe bazave të të dhënave, dhe validimin e të dhënave, të cilat mund të ndihmojnë në faturimin mjekësor dhe sigurimin.

Për më tepër, ajo mund të ndihmojë në menaxhimin e raportit dhe gjenerimin, duke përmbushur gjithashtu kërkesat rregullatore dhe të përputhshmërisë.

 

#5. Menaxhimi i zinxhirit të furnizimit

 

Spitalet dhe strukturat e tjera të kujdesit shëndetësor mbështeten në logjistikë për të transportuar dërgesat brenda dhe jashtë strukturave të tyre çdo ditë. Këto furnizime mund të jenë po aq të ndryshme sa pajisjet makinerike, mostrat e gjakut, dosjet, ushqimet dhe furnizime të ndryshme mjekësore.

Mjetet RPA kanë bërë një ndikim si në logjistikë ashtu edhe në menaxhimin e magazinave për shumë vjet. Një forcë punëtore dixhitale mund të monitorojë furnizimet dhe të automatizojë rimbushjet, të ndjekë urdhërat ndërsa hyjnë dhe dalin nga spitali dhe të monitorojë transportin detar dhe dorëzimin. Rezultati është menaxhimi më i shpejtë dhe më i efektshëm i zinxhirit të furnizimit.

 

#6. Pacienti në bord

 

Hipnotizimi i patentave është një element vendimtar i administratës spitalore. RPA lejon spitalet ose pacientët të hyjnë në detaje në Regjistrat Elektronikë të Kujdesit Shëndetësor (ECRs) përpara se pacientët të hyjnë në ndërtesë, duke lejuar një përpunim më të qetë gjatë qëndrimit. Për më tepër, duke krijuar këto regjistrime nëpërmjet automatizimit, përditësimet mund të shtohen menjëherë.

Spitalet dhe sistemet mjekësore janë shumë komplekse, me detajet dhe informacionet që shpesh ndahen midis departamenteve, strukturave dhe organizatave të palidhura. Koordinimi i këtij informacioni kërkon kohë dhe është i prekshëm nga gabimet. Zbatimi i një sistemi RPA mund të ndihmojë gjithashtu në hapat e ardhshëm, të tilla si planifikimi, informimi i siguruesve dhe dërgimi i njoftimeve të brendshme.

 

#7. Punonjësi në bord

 

RPA gjithashtu mund të ndihmojë funksionet HR brenda industrisë së kujdesit shëndetësor. Industria e kujdesit shëndetësor ka një qarkullim të lartë të personelit, në veçanti në spitale. Për më tepër, ajo ka edhe disa nga praktikat më strikte të punësimit, me personelin që kërkon leje, regjistrime arsimore, referenca dhe licenca para se të mund të punojnë. Për më tepër, spitalet duhet të sigurohen që personeli të ketë marrë programe dhe kurse të veçanta trajnimi.

Organizimi i gjithë kësaj mund t’u vërë një barrë të madhe departamenteve tashmë të mbingarkuara të HR-së së kujdesit shëndetësor. Disa shembuj të RPA-së në departamentin e burimeve njerëzore të kujdesit shëndetësor përfshijnë verifikimin e dokumenteve të identitetit, shoshitjen përmes rezymeve dhe kryerjen e kontrolleve të sfondit.

Siç tregon ky rast përdorimi, RPA mund të ndihmojë në automatizimin e përgjithshëm të procesit të biznesit në kujdesin shëndetësor si dhe detyrat që janë specifike për sektorin.

 

#8. Gjurmimi i aseteve

 

Pajisjet mjekësore janë të shtrenjta. Shumë spitale që janë të vendosura pranë njëri-tjetrit dhe veprojnë nën të njëjtin trust ose menaxhim lëvizin pajisjet midis strukturave, duke rezultuar në konfuzion rreth vendndodhjes së këtyre artikujve ose, në rastin më të keq, humbje.

RPA mund të integrohet me gjurmuesit, sensorët ose pajisjet IoT për të mbajtur shënim pajisjet spitalore. Softueri i centralizuar mund t’i ndihmojë ekipet të lokalizojnë këtë pajisje me ekosistemin e spitalit, të rezervojnë ose të programojnë përdorimin e saj, e madje të gjurmojnë përdorimin për të siguruar mirëmbajtjen në kohë.

Pasojat e menjëhershme përfshijnë rezultate më të mira të pacientëve për shkak të disponueshmërisë së pajisjeve kur kërkohet. Për më tepër, sistemet RPA mund të integrohen me të dhënat mjekësore të pacientëve dhe të automatizojnë kërkesat për pajisje përpara kohe.

 

#9. Kujdesi pas shkarkimit

 

Kur një pacient del nga spitali, puna nuk mbaron. Në të vërtetë, rekomandimet e mjekëve janë një parashikues i rëndësishëm për shërimin. Mjetet RPA mund të ndihmojnë në automatizimin e komunikimit të pacientëve duke dhënë mesazhe ose emaile të automatizuara për të inkurajuar pacientët e shkarkuar të marrin ilaçe, të ndjekin ushtrimet ose të hanë ushqime të veçanta.

Ka mundësi të tjera me teknologjinë e pajisjeve të veshura që mund të transmetojnë shenja jetike dhe informacione të tjera gjatë kohës së pambrojtur pas operacionit. Kur shtohen në rritjen e mjeteve të komunikimit që lehtësojnë mjekësinë online, këto përparime mund të rrisin opsionet e kujdesit në shtëpi dhe të zvogëlojnë mbipopullimin në spitale.

 

#10. Provat klinike

 


Kostoja mesatare e zhvillimit të një droge është rreth 2 miliardë dollarë,
Pa garanci se do të jetë një sukses. Provat klinike në kërkimin e ilaçeve janë një nga arsyet pse kushton kaq shumë për të sjellë ilaçe në treg, gjë që e bën atë një nga fushat më të dukshme që mund të përfitojnë nga efikasiteti dhe kursimet e kostos që lidhen me RPA.

Provat klinike kërkojnë menaxhim, administrim dhe mirëmbajtje të plotë të të dhënave. Çdo hyrje dhe bashkëveprim duhet të auditohet, me mbajtjen e plotë të regjistrimeve të kërkuara. Me fjalë të tjera, është një kandidat i fortë për RPA.

RPA mund t’i ndihmojë sponsorët e gjyqit të përditësojnë automatikisht Dosjen Master të Provës (TMF), duke siguruar regjistrime të pakrahasueshme dhe të pasakta. Për më tepër, falë grupeve të mëdha të të dhënave ajo mund të ndihmojë në përputhjen e pacientëve për të siguruar popullsi përfaqësuese për gjyqin.

Detyrat administrative dhe paraqitjet rregullatore mund të përfitojnë edhe nga bots të ndihmuar nga ML, duke rezultuar në gjyqe më të shpejta, më të sakta, dhe më kosto-efektive.

 

RPA për studimet e rasteve të kujdesit shëndetësor

Automatizimi i proceseve robotike në kujdesin shëndetësor - Studime rastesh, shembuj, përfitime dhe sfida

Ndërsa rastet e përdorimit të mundshëm të RPA-së në shëndetësi janë interesante, është e rëndësishme të nxirret teknologjia me disa studime praktike të rasteve. Ja disa nga aplikimet e RPA në të gjithë botën e kujdesit shëndetësor.

 

#1. Hyrje në të dhënat e pacientëve në NHS Dorset

 

Sistemi i shëndetit publik të Mbretërisë së Bashkuar, NHS, vjen për pjesën e tij të kritikave. Megjithatë, ajo nuk ka patur kurrë turp të jetë e hapur ndaj teknologjisë së re, edhe pse mund të mos ketë gjithmonë fondet për të zbatuar planet e saj të mëdha.

Dorset NHS kishte një problem. Dorset Care Record përmbante shumë informacione rreth historisë së pacientëve, por nuk ishte gjithmonë e lehtë për mjekët të hynin në këto regjistrime. Specialistët e IT-së në Bordin e Kujdesit të Integruar dorset përdorën teknologjinë RPA për të ngritur llogaritë e 1500 mjekëve praktikantë të përgjithshëm (GP), gjë që u lejoi mjekëve të hynin shpejt dhe lehtë në këto regjistrime nëpërmjet një klikimi të vetëm.


Lexo më shumë për këtë studim rasti
këtu
.

 

#2. Riaksioni i të dhënave mjekësore për përpunimin e pretendimeve

 

Shtetet e Bashkuara kanë një sistem shëndetësor kompleks. Pagesa e përpunimit kërkon që spitalet të kalojnë nëpërmjet siguruesve privatë për të validuar pretendimet. Externalizimi i kësaj pune mund të lërë të ekspozuara kujdesin shëndetësor privat dhe të dhënat personalisht të identifikueshme, gjë që bie ndesh me sigurinë e të dhënave.

Shumica dërrmuese e këtyre dokumenteve janë dhjetë faqe ose më shumë të dhëna kryesisht të pastrukturuara. Reduktimi i barrës manuale të redaktimit të këtyre dokumenteve ishte një përparësi për një organizatë të kujdesit shëndetësor.

Ata trajtuan proceset duke instaluar një bot RPA për të tërhequr dosjet përkatëse dhe duke përdorur Njohjen Optike të Karakterit (OCR) të lidhur me një motor kërkimi biomjekësor PubMed për të gjetur çdo fjalë kyçe dhe emra droge që duheshin hequr nga dokumentet.

 

#3. Pacienti në bord në hospices

 

Hospices formojnë një pjesë kritike të infrastrukturës së kujdesit shëndetësor. Megjithatë, shumë nga këto struktura me bazë në komunitet funksionojnë veçmas nga spitalet si organizata jofitimprurëse. Referimi i pacientëve në këto mjedise bëhet nga një mjek, me shumë informacion dhe procedura që duhen ndjekur.

Për shkak të natyrës së hospices, është e domosdoshme për të përpunuar pacientët shpejt dhe ndjeshëm. Një strukturë po luftonte me natyrën manuale të procesit, me kohën dhe gabimin njerëzor që shkaktonte paefektshmëri dhe nivel të dobët shërbimi.

Ata zbatuan një sistem RPA për të rregulluar hyrjen e të dhënave dhe për të siguruar që të dhënat e pacientëve të transferoheshin në sistemin e hospikut. Shtimi i automatizimit të workflow-it do të thoshte se ishin planifikuar ndjekjet, mund të ngarkoheshin të dhënat mjekësore elektronike nga spitali dhe projekt-shënimet i dërgoheshin ekipit të kujdesit.

Lexo më shumë për studimin e rasteve
këtu
.

 

#4. Modernizimi i sistemeve dhe proceseve të trashëgimisë

 

Një ofrues i mbështetjes së kujdesit shëndetësor trashëgoi një sistem me procese të vjetëruara dhe aplikime të trashëguara nga King’s College Hospital NHS Foundation Trust. Këto sisteme kërkojnë ndërveprime të konsiderueshme manuale, të cilat përbëhen nga detyra që kërkojnë kohë dhe përsëriten. Ekipi punoi me HR, prokurimet, financat dhe klinikat për të projektuar dhe zhvilluar robotë RPA që mund të përballonin ngarkesën e punës dhe të reduktonin barrën mbi personelin.

Disa nga përfitimet për ofruesin përfshijnë porositë automatike të furnizimit, monitorimin e çmimeve, hyrjen e të dhënave, porositjen e automatizuar të farmacisë dhe monitorimin e pjesëve të makinerisë. Në përgjithësi, RPA ka përmirësuar efektshmërinë e spitalit, duke rezultuar në një kujdes më të mirë me një çmim më të efektshëm.

Lexo më shumë për studimin e rasteve
këtu
.

 

#5. Reduktimi i kostove të departamentit ambulator

 

Health Innovation West of England doli nga pandemia COVID-19 me një prapambetje të pacientëve dhe një mandat për të ulur kostot, ndërsa përmirësonte efikasitetin brenda organizatës së tyre. Edhe pse kjo detyrë mund të duket e pamundur, ata miratuan një zgjidhje RPA për të ndihmuar në një sërë detyrash.

Disa nga detyrat që ekipi i tyre automatizoi përfshinin listat e recetave të farmacisë, rezervimin dhe planifikimin e vizitave në klinikë, ngarkimin e të dhënave të pacientëve në regjistrat e kancerit, planifikimin e pacientëve që prisnin procedurat diagnostikuese dhe përdorimin e OCR për të kërkuar listat e pritjes për të prioritizuar rastet e prapambetura.

Rezultatet ishin të shkëlqyera. Niveli i mbushjes klinike ambulatore dhe vendet e reja të rezervimit të pacientëve arritën mbi 90%, ndërsa mbajtja dhe kursimet e punonjësve u rritën në mënyrë dramatike.

Lexo më shumë rreth studimit të rasteve
këtu

IS YOUR COMPANY IN NEED OF

ENTERPRISE LEVEL

TASK-AGNOSTIC SOFTWARE AUTOMATION?

 

Përfitimet e automatizimit të proceseve robotike për kujdesin shëndetësor

 

Ka disa përfitime potenciale të RPA në industrinë e kujdesit shëndetësor. Ja pesë nga arsyet më bindëse për të miratuar ndryshimin organizativ nëpërmjet teknologjisë RPA të kujdesit shëndetësor.

 

#1. Transformimi dixhital

Një
raport i kohëve të fundit nga British Medical Journal
tregoi se tre në katër spitale të NHS-së ishin ende të varura nga stilolapsi, letra dhe faqerojtësit. Për më tepër, një
Raporti i Departamentit për Kujdesin Social
sugjeron se spitalet po mbijetojnë në infrastrukturën bazë të IT- së.

 

#2. Modernizoni sistemet e trashëgimisë

 

Spitalet janë famëkeqe për vrapimin në arkitekturën e vjetër dhe shpesh të vjetëruar. Sipas raportit të Departamentit të Shëndetit Social të Mbretërisë së Bashkuar të përmendur më sipër, “përpjekjet për transformimin dixhital janë penguar nga sistemet e teknologjisë së informacionit dhe harduerët e vjetëruar “trashëgimlënës” të paaftë për të trajtuar kërkesat e një shërbimi shëndetësor dixhital modern.”

Një nga përfitimet e RPA është aftësia e saj për të rritur sistemet e trashëgimisë dhe për të vepruar si një urë për aplikimet më moderne dhe të ndërlidhura.

 

#3. Zvogëloni kostot

 

Ndoshta përfitimi më i rëndësishëm i RPA-së në shëndetësi është aftësia e teknologjisë për të ulur kostot e kujdesit. Ndërsa çmimet përshkallëzohen, organizatat përballen me sasi të mëdha presioni për të sjellë vlerë për para.

Megjithatë, nuk është vetëm ulja e kostove që mund të marrim në konsideratë. Duke qenë se RPA lejon ekipet të externalizojnë detyrat në një forcë punëtore dixhitale, ajo çliron personelin njerëzor aktual për t’u rrotulluar në fusha të tjera të biznesit dhe për të ofruar kujdes më të mirë.

 

#4. Kujdes më i mirë për pacientin

 

Përfituesit përfundimtarë të programimit më të mirë, faturimit më të drejtpërdrejtë dhe trajtimeve më të efektshme janë vetë pacientët. Kujdesi shëndetësor ofron një shërbim thelbësor që ndihmon njerëzit të kalojnë disa nga momentet më sfiduese të jetës së tyre. Bërja e procesit sa më të qetë dhe të qetë do të sigurojë që njerëzit dhe familjet e tyre të kenë shërbimin dhe trajtimin që meritojnë.

 

#5. Zvogëloni gabimin njerëzor

 

Një nga përfitimet më të mëdha dhe më të mirëkuptuara të RPA është se ajo zvogëlon ose eliminon gabimin njerëzor. Ndërsa të gjitha bizneset mund të vuajnë nga këto gabime, si nga ana financiare, ashtu edhe nga reputacioni, rreziqet në industrinë e kujdesit shëndetësor janë edhe më të larta. Reduktimi i ndikimit të gabimit njerëzor mund të shpëtojë në mënyrë legjitime jetë, kështu që duhet të jetë një përparësi për administratën dhe menaxhimin.

 

Sfidat me të cilat përballet robotika

Automatizimi i procesit në shëndetësi

Sfidat me të cilat përballet automatizimi i proceseve robotike në shëndetësi

Ka kaq shumë raste të rëndësishme të përdorimit të RPA në kujdesin shëndetësor, saqë duket e pashmangshme që teknologjia do të miratohet në të gjithë bordin. Megjithatë, disa sfida duhen kapërcyer. Disa nga këto sfida janë unike për ekosistemin e kujdesit shëndetësor, ndërsa të tjera do të jenë shumë të njohura për ekipet e menaxhimit që po luftojnë për të sjellë transformimin dixhital në organizatën e tyre.

 

1. Ndërrimi i kulturës

 

Menaxhimi i ndryshimit është rrallë i drejtpërdrejtë. Edhe mjetet e reja që premtojnë të revolucionarizojnë një vend pune mund të përballojnë rezistencën. Ka kaq shumë pjesë lëvizëse në një operacion të kujdesit shëndetësor, nga palët e interesuara tek organet drejtuese dhe rregullatorët, saqë ritmi i ndryshimit mund të jetë glacial.

Disa punonjës do të mendojnë se “sistemi funksionon” siç është, të tjerë nuk do të jenë dakord. Blerja mund të vijë vetëm nëpërmjet edukimit, komunikimit të fortë dhe planifikimit dhe projektimit të kujdesshëm.

 

2. Ndërveprueshmëria

 

Shumë spitale përdorin një përzierje hodge-podge të pajisjeve, aplikacioneve dhe platformave. Çdo zbatim i suksesshëm i RPA-së duhet të jetë në gjendje t’i lidhë këto pjesë të ndryshme së bashku në një tërësi kohezive. AI njohës mund të jetë një shpëtimtar i vërtetë këtu duke lejuar sistemet RPA të trajtojnë të dhënat e pastrukturuara. Në të njëjtën kohë, organizatat gjithashtu mund të mbështeten shumë në aftësinë e RPA për t’u integruar me sistemet e trashëgimisë dhe për t’i sjellë ato deri më sot.

 

3. Financimi

 

Nuk ka largim prej saj; Shumica e organizatave të kujdesit shëndetësor po ndjejnë tendosjen e rritjes së kostos së kujdesit shëndetësor. Ndarja e fondeve është një çështje e diskutueshme dhe duke pasur parasysh natyrën e industrisë, një sasi e caktuar e të menduarit afatshkurtër është e kuptueshme. Administratorët dhe menaxhmenti duhet të kryejnë analiza kosto-përfitim dhe të kuptojnë se RPA jep ROI mesatare prej rreth 10x.

 

4. Qeverisja e të dhënave

 

Të dhënat e kujdesit shëndetësor janë ndër klasat më të rregulluara dhe më të mbrojtura të informacionit. Çdo mjet RPA duhet të jetë në gjendje të respektojë qeverisjen e të dhënave brenda juridiksionit të tij dhe të sigurojë integritetin e të dhënave. RPA përdoret nga profesionistët e sigurisë kibernetike në të gjithë botën për t’i bërë sistemet e tyre të IT më të sigurta.

 

E ardhmja e RPA në industrinë e kujdesit shëndetësor

E ardhmja e automatizimit të proceseve robotike në shëndetësi

Siç tregojnë rastet e përdorimit të RPA në kujdesin shëndetësor, teknologjia mund të ndihmojë sektorin në një sërë mënyrash. Megjithatë, këto përdorime janë vetëm fillimi i udhëtimit.

Ndërsa spitalet modernizohen dhe rrisin besimin dhe investimin e tyre në teknologji, automatizimi inteligjent në shëndetësi mund të ndihmojë në kryerjen e më shumë detyrave vendimmarrëse me ndihmën e mësimit të makinerive dhe analitikës së të dhënave. Për më tepër, mjetet pa kod dhe
Teknologjia e automatizimit të testeve softuerike
do të ndihmojë ekipet e kujdesit shëndetësor në ndërtimin e zgjidhjeve të përshtatshme për problemet e IT.

Rruga e fundit është
hiperautomatimi
brenda hapësirës mjekësore RPA, me sisteme të ndërlidhura që sigurojnë komunikim të qetë midis mjekëve dhe pacientëve, ekzaminim parashikues dhe trajtime në distancë.

 

Mendimet e fundit

 

Automatizimi i proceseve robotike në shëndetësi ndihmon organizatat të trajtojnë çështje të rëndësishme që prekin sektorin, që nga mbështetja e tepruar në përdorimin e kapitalit njerëzor për detyrat rutinë, deri te reduktimi i kostove të operacioneve dhe ofrimi i një niveli të lartë shërbimi.

Siç tregojnë automatizimi i proceseve robotike për rastet e përdorimit të kujdesit shëndetësor dhe studimet e rasteve, ka mënyra të pafundme për teknologjinë për të ndihmuar organizatat e kujdesit shëndetësor të adoptojnë një qasje më moderne dhe dixhitale ndaj sfidave brenda industrisë.

Përfitimet specifike të RPA të kujdesit shëndetësor si kostot e reduktuara dhe kujdesi më i mirë për pacientët mund të ndihmojnë për të rivendosur reputacionin dhe integritetin e një sektori që ka ardhur për kritika për shkak të bloat dhe joefikasitetit.

 

Download post as PDF

Alex Zap Chernyak

Alex Zap Chernyak

Founder and CEO of ZAPTEST, with 20 years of experience in Software Automation for Testing + RPA processes, and application development. Read Alex Zap Chernyak's full executive profile on Forbes.

Get PDF-file of this post